Mace

MAČKA USVOJILA PAČIĆE: Snimak koji je raznežio ljude na društvenim mrežama! (VIDEO)

"Majčinski instikt prevazilazi granicu životinjske vrste" - bili su samo neki od komentara na mrežama.

09.04.2024 12:20

MAČKA USVOJILA PAČIĆE: Snimak koji je raznežio ljude na društvenim mrežama! (VIDEO)
instagram-softcatmemes

Nakon što se okote mačake imaju izražen majčinski instikt koji ih tera da pored svojih mačića brinu i o drugim slabim i malim stvorenjima. Međutim, kako su po prirodi mesožderi i lovci vrlo je neobično kad mačka usvoji piliće ili pačiće. Kako objašnjavaju veterinari, to može biti posledica nekoliko faktora. Sa izraženim majčinskim instiktom mama mačka može da oseti potrebu potrebu da zaštite mldunce drugih životinjskih vrsta i da o njima brine kao da su njeni mačići. 

Mačke instinktivno znaju da su pačići potencijalni plen i mogu pokušati da ih "usvoje" kako bi ih zaštitili od drugih predatora. Na kraju mačke su društvene životinje koje u divljini žive u grupama. Ponekad one mogu pokušati da "usvoje" druge životinje kao svoju "grupu" ili "porodicu", posebno ako se osećaju usamljeno ili ako nemaju pristup drugim mačkama.

instagram-softcatmemes

Mačka rešila da prisvoji i pačiće pored mačića

Iako ovo ponašanje može izgledati simpatično ili nežno, važno je obratiti pažnju na sigurnost i dobrobit svih životinja uključenih u ovakvu interakciju. Mačke mogu imati različite reakcije na piliće ili pačiće, pa je važno nadgledati njihovo ponašanje. Jedan upravo takav snimak postao je rado gledan na društvenim mrežama i izazvao salve smeha.

Na videu se vidi sivo-bela mačka koja ima svoje mačiće koji su još prilično mali. Takođe primećuje se da se ona omacila ili je mačiće donela u kokošinjac i leži zajedno sa mačićima na senu. Međutim, iz nekog razloga ona se zbunila i rešila da prisvoji i tri žuta pačeta. Ma koliko pačići pokušavali da pobegnu, mačka im to ne dozvoljava i privlači ih sebi, baš kao da su njeni mačići u pitanju. Pačići na kraju nemaju mnogo izbora, a odgovara im i mačkina toplota, pa se na kraju snimka vide kako leže ispod mačke, zajedno sa njenim mačićima.

- Ova majka mačka misli da su i pačići njene bebe - piše u opisu snimka.

 

 

Snimak je na Instagramu dobio 257.000 sviđanja, dok su se komentari ređali.

- Mačka koja misli: “Moram da imam i žuto potomstvo!”

- Ovo je kao epizoda iz crtaća Tom i Džeri.

- To je zato što su i oni njena deca.

- Možda  priprema gozbu za svoje mačiće.

- Majčinski instikt prevazilazi granicu životinjske vrste.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)