Mace

EFIKASNI NAČIN DA MAČKE DRŽITE DALJE OD BILJAKA: Probajte ove jednostavne trikove

Mačke su po prirodi veoma radnoznale, te ako ih imate kao kućnog ljubimca, budite spremni na to da će vaše sobne biljke biti prva njihova meta.

29.09.2022 19:01

EFIKASNI NAČIN DA MAČKE DRŽITE DALJE OD BILJAKA: Probajte ove jednostavne trikove
FOTO: Privatna arhiva

Svako ko ima mačke za kućne ljubimce zna koliko one mogu biti nestašne i radoznale. Ukoliko ne spavaju, obožavaju da istražuju okolinu. Neretko u ovom postupku može nastradati vaš nameštaj, dekoracija na policama ili cveće. Ovo poslednje sa spiska im je najlešća meta.

 Ako ste ljubitelj biljaka i ne želite da ga uklonite iz svog doma samo zbog mačijeg nestašluka, morate se dobro naoružati strpljenjem u večitom edukovanju ove krznate vragolanke i toga šta sme, a šta sme, a šta ne sme da radi. 

Srećna republika

 

 

Postoji nekoliko efikasnih načina kako da mačku odučite od uništavanja biljaka. Jedan od njih je da u manju bočicu sa pumpicom sipate običnu vodu. Kad god mačka priđe zabranjenom predmetu, prstine malo vode po njoj. Time je nećete ugroziti, ali ćete joj pokazati da je prišla zabranjenoj teritoriji. 

Mačke ne vole miris ukrasne folije, ne prija im ni na dodir. Što je odlično rešenje za vas. Sobne biljke umotajte u ukrasne folije i time ćete sprečiti da ih mačka dira. 

Mačkama smeta mirus citrusne arome. Poprskajte zemlju u kojoj se biljke nalaze limunom ili posite njegovu koru oko stabljike. Budite sigurni da će je miris koji limun ili nekp drugo citrusno voće ima, sprečiti da priđe vašoj dekorativnoj biljci. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)