PRAZNICI BEZ PETARDI!

DA PRAZNICI I NJIMA BUDU LEPI: Kako da umirite psa uplašenog od petardi?

Bliži nam se vreme slavlja i koliko god mi to voleli, naši ljubimci ne uživaju uopšte u glasnim zvukovima pirotehnike. Portal Srećna Republika vam donosi predloge kako da umirite vašeg uznemirenog ljubimca.

22.12.2021 19:02

DA PRAZNICI I NJIMA BUDU LEPI: Kako da umirite psa uplašenog od petardi?
YouTube/printscreen - Petwell Supply

Naši četvoronožni drugari obično se boje zvukova petardi i vatrometa. Svake godine, sve je više javnih apela koji mole ljude da se suzdrže od ovakvih vidova zabave, koji nisu opasni samo za životinje već i za neoprezne ljude. Ipak, dok mnogima ne proradi osećaj za empatiju, vlasnicima ljubimaca ne preostaje ništa drugo nego da se snalaze i dovijaju na sve moguće načine.

Kako bi naši čupavi mezimci što manje bili izloženi zvukovima i bljeskovima koji dopiru spolja, trebalo bi pripremiti posebnu prostoriju gde će oni biti smanjeni na najmanju moguću meru. Bilo bi dobro na vreme pripremiti ovakvu prostoriju, u kojoj ćete vi i vaš ljubimac biti prilikom dočeka Nove godine, a pokušajte i da mu osmislite neku zanimaciju, kako biste mu skrenuli pažnju sa buke.

Ipak, budući da oni moraju da izađu napolje zbog fizioloških protreba pokušajte da ih obmotate maramom, jer će im ona pomoći da se smire nakon šoka od zvuka petarde. Oko tela uplašenog psa vežite maramu tako da napravite iks na leđima, a potom i ukrstite na zadnjem delu tela životinje. Stručnjaci kažu da ima smirujući efekat na psa kada ima želju da pobegne. Svog ljubimca možete umotati u šal ili običnu tkaninu, piše portal alo.rs.

Kako izgleda sama procedura pogledajte u videu:

Neki kreativni ljudi pak su se dosetili kako da kod kuće izolujete osetljive uši psa od zaglušujuće buke pirotehničkih sredstava. Ne treba vam nikakva posebna oprema koja će vas koštati pravo malo bogatstvo, samo potražite neki stari brushalter sa debljim punjenjem i on će vam poslužiti kao savršeni štitnik za ušice vašeg kucana. Zvuči smešno ali zaista deluje!

Kakva su vaša iskustva sa kućnim ljubimcima i njihovim reakcijama na petarde? Podlite svoje savete sa nama u komentarima!

Komentari (0)