Kuce

OVO SU 5 ZNAKOVA UPOZORENJA DA ĆE VAS PAS UJESTI: Veterinar savetuje kako da na vreme prepoznate opasnost (VIDEO)

Poslednjih meseci sve su učestaliji napadi kučića kako na odrasle, tako i na decu.

22.08.2023 10:02

OVO SU 5 ZNAKOVA UPOZORENJA DA ĆE VAS PAS UJESTI: Veterinar savetuje kako da na vreme prepoznate opasnost (VIDEO)
Shutterstock, TikTok/Printscreen/amirthevet

Poznato je da su psi najverniji i najodaniji kućni ljubimci koji nam svojom dobrotom mogu ulepšati dan, nedelju i život. Ljubitelji životinja smatraju kako ne postoje agresivni psi, te da od njih ne preti opasnost sem kada i sami nisu ugroženi. Međutim, sve učestaliji napadi unose strah kako kod odraslih, tako i kod dece

Neretko psi napadnu jer osećaju da su lično ugroženi, ali i kada brane svoju teritoriju i teritoriju svojih vlasnika. Takođe, agresiju mogu ispoljiti i kada ih neko dira dok jedu, a neretko i kada su vezani na lancu ili držani u lošim uslovima te i sami trpeli agresivno ponašanje čoveka. 

Pixabay.com

Za pit-bula se veruje da je agresivna rasa

Veterinar Amir Enveri putem TikTok-a često daje razne korisne savete u vezi životinja, a jedan njegov video posebno je privukao pažnju javnosti. On je u njemu govorio o tome kako da prepoznamo da pas želi da nas napadne. Kako navodi, postoje 5 znakova upozorenja da će nas neki pas ujesti. 

@amirthevet This info may just save you a lot of pain ! #vet #dogs #dogbite #vetadvice #fyp ♬ original sound - Amir Anwary

PAS POKAZUJE ZUBE

Ukoliko pas pokazuje zube i počne da ispušta nevoljne zvukove, to je znak da nije dobre volje i da vas ne želi u svojoj blizini. Na ovaj način vas upozorava da se udaljite od njega. 

PAS IZBEGAVA DA VAS DIREKTNO GLEDA

Ukoliko pas izbegava direktan kontakt očima, već pogureno spušta i sklanja glavu, to može biti upozorenje. Nije svaki put ovakvo ponašanje signal da je spreman za napad, ali u najvećem broju slučajeva govori da nije voljan za maženje.

POLOŽAJ ZENICA MOŽE BITI ZNAK

Ukoliko vas pas gleda tako da su mu beonjače izrazito vidljive, to ukazuje da je nervozan. Ako primetite ovakvu situaciju, ne približavajte se psu već mu dajte prostora.

NAJEŽENA DLAKA

Ukoliko je dlaka na leđima psa naježena, posebno deo bliže repu, držite se podalje od njega. Ovo je pokazatelj da je ova životinja veoma uznemirena nekom situacijom i da je spremna za napad.

POGURENA LEĐA

Ako vidite psa koji je u netipičnom položaju, obratite pažnju na položaj leđa. Ukoliko je poguren, pomalo zgrčen to znači da je lošeg raspoloženja, uznemiren i da nije prijateljski nastrojen. 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)