OBRSTITE PAŽNJU!

MUŠKARCI, SLUŠAJTE PAŽLJIVO! OVO su stvari koje žene ne vole u spavaćoj sobi

Stručnjak za intimu nam otkriva koje su to igrice u krevetu u kojima žene ne uživaju i zašto su muškarci uvereni da im je baš to omiljeno.

22.12.2021 16:48

MUŠKARCI, SLUŠAJTE PAŽLJIVO! OVO su stvari koje žene ne vole u spavaćoj sobi
YouTube/printscreen - Nadia Bokody

Dobra komunikacija sa partnerom je ključ uspešnog odnosa, to svi znamo, zar ne? Koliko puta smo čuli ovu rečenicu, klimunli glavom i nastavili dalje? Ako je tako, zašto se i dan danas većina žena pribojava da kaže partneru da u krevetu stvari ne stoje baš najbolje? Zašto im je glupo da im pokažu šta je to što rade pogrešno i kako to da isprave. Upravo na ta i slična pitanja odgovore će dati stručnjak za seks iz daleke Australije.

Naime, Nadia Bokodi (37) je iz Sidneja i ona već čitavu deceniju piše kolumne o seksu. Međutim, kaže da tokom celog tog perioda jedva da se nešto promenilo, uključujući i ćutanje i mnoge odglumljene orgazme koji su i dalje uobičajeni među ženama.

- Ono što je zapanjujuće je činjenica da se žene osećaju sigurnije kada anonimno dele svoje osnovne seksualne potrebe na internetu, nego kod kuće sa svojim partnerima. Još više uznemiruje to što žene učestvuju u seksualnim činovima u kojima ne samo da ne uživaju, već im oni izazivaju i fizičku nelagodu, uznemirenost ili bol - kaže Nadia za portal news.com.au

Koji su to seksualni činovi? Među najvećim prestupnicima, kaže Nadia, su momci koji pokušavaju da reprodukuju seksualne činove i igrice koji se obično viđaju u filmovima za odrasle, poput šamaranja, gušenja i pljuvanja.

Istraživanje je pokazalo da je više od trećine žena iskusilo neželjeno šamaranje, gušenje, zapušavanje usta ili pljuvanje tokom seksualnog odnosa u koji su dobrovoljno stupile.

- Da budem jasnija, ne osuđujem žene koje učestvuju u erotskom gušenju. I sama sam dobrovoljno pristajala da učestvujem u tome kada sam raspoložena za tako nešto. Ono što meni smeta u vezi sa diskursom koji žene danas vode oko seksa je nedostatak komunikacije kada su u pitanju fundamentalne stvari kao što su pristanak i udobnost. Iako to redovno čujem od muških čitalaca, vrlo je neuvuđavno sugerisati da rešenje ovog problema leži u tome da bi žene jednostavno trebalo da progovore u krevetu. Umesto toga, moramo da se zapitamo zašto se žene ni ne osećaju dovoljno sigurno da to uopšte i urade - Nadia dodaje.

Nadia tvrdi da bi društvo trebalo da bude proaktivno po pitanju stvaranja okruženja u kojem žene mogu slobodno da izraze svoja osećanja o zadovoljstvu, udobnosti i pristanku. Dok bi sa druge strane, muškarci morali da nauče da pažljivo slušaju i da prevaziđu svoja ograničenja i strahove kako bi zadovoljili ženu.

Komentari (0)