Sex

NAPOKON OTKRIVENO ZBOG ČEGA MUŠKARCE TOLIKO PRIVLAČE ŽENSKA STOPALA: Ovakvom objašnjenju se niko nije nadao (VIDEO)

Biolog Forest Valkai je nedavno objasnio biološke razloge za nastanak ove zanimljive pojave u intimnim odnosima.

26.12.2023 21:30

NAPOKON OTKRIVENO ZBOG ČEGA MUŠKARCE TOLIKO PRIVLAČE ŽENSKA STOPALA: Ovakvom objašnjenju se niko nije nadao (VIDEO)
shutterstock.com

Poslednjih godina se*sualnost kao tema ponovo se vratila na društveni tron, a ljudi sve otvorenije o njoj govore i to bez ikakvog ustručavanja. Neretko će se desiti da dok sedite u kafiću sa prijateljem u opuštenom ćaskanju razgovor krene upravo u tom toku. Ko šta voli, šta ga uzbuđuje, šta bi želeo da isproba u krevetu, samo su neke od tema koje se provlače sa lakoćom kao i priča o lepom vremenu.

Fetiši su jedna od tih, nekada tabu, tema. U samom vrhu na lestvici fetiša kod muškaraca nalazi se onaj koji imaju prema ženskim stopalima.

shutterstock.com

muškarac ima fetiš ka ženskim stopalima

Biolog Forest Valkai je nedavno objasnio biološke razloge za nastanak "fut fetiša" i drugih neobičnih se*sualnih sklonosti među ljudima. Valkai je istakao da je deo mozga poznat kao somatosenzorni korteks odgovoran za osećanje stvari, te da je lako moguće da se ove "žice" ukrste jer stopala i prsti stoje odmah pored genitalija, kako ih mozak projektuje. Ovo objašnjava zašto su fetiši stopala jedan od najčešćih se*sualnih interesa na svetu.

Studija o fetišima

Studija sprovedena 2007. godine sa preko 5.000 ispitanika potvrdila je Valkaijeve tvrdnje, pokazujući da su stopala i predmeti povezani sa njima najčešće targetirane se*sualne preference.

 

 


Tabu tema i poznate ličnosti

 

Poznati režiser Kventin Tarantino takođe je poznat po svom fetišu. Nedavno je ispunio želju jednoj obožavateljki i potpisao joj stopala, iako je odbio da ih ocenjuje. U brojnim scenama svojih filmova, poput "Django Unchained", "The Hateful Eight" i "Once Upon a Time in Hollywood", Tarantino uključuje stopala.

Iako su fetiši prema stopalima česti i popularni, društvene mreže ukazuju da su i dalje tabu tema. Ovaj fenomen budi interesovanje javnosti, a biološka objašnjenja i primeri poznatih ličnosti dodatno intrigiraju istraživače i javnost.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)