Sex

ZBOG ČEGA ŽENE NE MOGU DA POSTIGNU VRHUNAC? Ovo bi i svi muškarci trebalo da znaju!

Većina dama ne želi da priča na temu zadovoljenja, tačnije nezadovoljenja u krevetu, a stavljanjem problema pod tepih samo dolazi do definitivnog kraja veze.

01.05.2023 08:10

ZBOG ČEGA ŽENE NE MOGU DA POSTIGNU VRHUNAC? Ovo bi i svi muškarci trebalo da znaju!
Shutterstock

Žene treba da znaju da imaju ista prava na se*sualno zadovoljstvo kao i njihovi partneri, pa i one zaslužuju šansu da svaki put dožive orgazam, baš kao i muškarci. Mnoge žene su se suočile sa neprijatnim pitanjem da li su doživele orgazam, a većina priznaje da im je ponekad bilo lakše da samo kažu da jesu i da slažu, jer nisu htele da vode neprijatan razgovor o svom se*ualnom zadovoljstvu. Studija iz 2019. pokazala je da je više od polovine žena bar jednom odglumilo orgazam, piše Mind Bodi Green. Tako je 59 odsto žena najčešće glumilo orgazam, a 55 odsto je reklo da ne žele da razgovaraju o se*u sa svojim partnerom. Žene su u svom obrazloženju zašto ne žele da pričaju o tome sa svojim partnerom odgovorile ovako: čak 42 odsto je reklo da ne želi da povredi osećanja svog partnera, 40 odsto njih se nije osećalo prijatno da ulazi u detalje, a 38 odsto je bilo sramota da razgovaraju na tu temu.

Muškarci ponekad stavljaju svoj ego na kocku kada je reč o se*sualnom zadovoljstvu žena. Žene to znaju, pa često rade nešto što je opet kontraproduktivno kako bi izbegle da se muškarci osećaju kao gubitnici. U drugim slučajevima, muškarcima je jednostavno svejedno da li žene dožive orgazam ili ne, pa je damama lakše da ponekad ili odglume ili se kasnije zadovolje same jer znaju da neće poslušati njihove predloge. Možda je najviše frustrirajući razlog taj što muškarci ponekad jednostavno ne razumeju ženski orgazam.

shutterstock.com

I dame imaju pravo da dožive vrhunac svaki put

Ženi nije teže da postigne orgazam nego muškarcu, ma koliko se to činilo ili pričalo da jeste, ali obično je potrebno više od samog vaginalnog odnosa. Takođe, ne postoje dve iste žene. Ponekad se čini da je lakše lažirati nego pokušati da objasnite svoja se*ualna osećanja i apetita drugoj osobi. Međutim, mišljenje stručnjaka je da ukoliko to radite, odmah treba da prestanete da glumite orgazam. Prvi razlog je da ako glumite, nikada nećete ni uspeti. Lažiranje orgazma nikada ne dovodi do pozitivnog ishoda. Čak ni u vezi za jednu noć ne bi trebalo da lažirate orgazam. Razlog je taj što ćete i tu jednu jedinu noć imati se*s koji nije zadovoljavajuć. Vi lažirajući orgazam uslovljavate svog partnera da bude se*sualno nekompatibilan sa vama, budući da se on ne menja jer veruje da vama već prija sve što radi.

Drugi razlog je što lažiranjem orgazma povezujete svog partnera sa se*sualnim nezadovoljstvom. Možda ne mislite da je to trenutno važno, ali kako partnera budete povezivali sa nezadovoljstvom, sve više ćete se udaljavati, a biće vam još teže da uživate u se*su. Zapitajte se zašto se ne biste poverili svom partneru u vezi toga. Takođe, vaš partner možda već zna da glumite orgazam i da potiskuje svoje nezadovoljstvo. Biće teško promeniti stvari na kraju kao i sa bilo kojom laži.

Shutterstock

Razgovor će rešiti sve nedoumice kako bi uživali oboje

Jednom kada odlučite da muškarca zamolite da promeni svoje se*sualno ponašanje prema vama, on će početi da se pita da li vas je do tog trenutka uopšte i zadovoljavao ili je taj se*s bio katarstofa za vas. Zatim, razgovor na tu temu stvara očekivanje orgazma svaki put, što nije uvek realno. Moramo da normalizujemo činjenicu da, bez obzira na pol, neće svi ljudi postići orgazam svaki put tokom odnosa. To može biti zbog anksioznosti, stresa, fizičke bolesti, lekova ili bilo kog drugog razloga koji sprečava orgazam. Ponekad je to normalno i ne bi trebalo da ga tretiramo kao se*ualni neuspeh ni na jednoj strani, ali često to sve nije slučaj.

To može signalizirati veći problem u vezi - ako se ne osećate slobodno da izrazite svoju nelagodu ili nezadovoljstvo tokom se*a, onda vaša veza nije zdrava i morate je prekinuti. Čak i ako verujete da će to dovesti do svađe, odbrane ili čak vređanja, morate započeti razgovor o tome ili jednostavno prekinuti vezu. Se*s nikada nije "samo se*s". To je intimni deo vaše veze koji ima istu težinu kao i svaki drugi deo. Ako vaš se*sualni život nije zdrav, onda ni vaša veza nije zdrava. Pre nego što počnete da popravljate svoj se*sualni život, važno je da se uverite da imate partnera koji je otvoren za komunikaciju i brine o vašem zadovoljstvu.

shutterstock.com

Da više nikada ne bude neprijatne tišine, razgovarajte sa svojim damama

Možda niste sigurni kako da zajedno doživite orgazam i morate da malo istražite, kao na početku veze, ali to je odlična taktika ako osećate da je vaš partner nesrećan. Na kraju, vi i vaš partner ćete se osećati bolje kada oboje volite istu stvar. Takođe je važno postaviti očekivanja. Mnoge od nas ne doživljavaju orgazam od same vaginalne stimulacije, već isključivo, ili dodatno i klitorisne. Međutim partneri to ne mogu znati osim ako im mi ne kažemo. Postoje i trenuci kada neko od vas neće moći da doživi orgazam, ali i dalje želi da ima se* i to je sasvim u redu. Međutim, ako retko ili nikada ne možete da postignete orgazam, to može biti pokazatelj većeg problema i možda ćete morati da porazgovarate i sa lekarom pored svog partnera.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)