Roditeljstvo

OVIH DATUMA ROĐENO JE NAJMANJE LJUDI: Da li ste i vi u grupi 10 posebnih?

Nije samo 29. februar najređi rođendan ima ih još devet.

26.12.2023 13:20

OVIH DATUMA ROĐENO JE NAJMANJE LJUDI: Da li ste i vi u grupi 10 posebnih?
shutterstock.com

Datum rođenja svakome je najposebniji dan u životu i nešto što ga prati celog života. Često se dešava da upoznamo ljude koji su rođeni istog dana kao i mi, nekad čak i u istom porodilištu, a da o tome ništa nismo znali. Međutim, postoje neki datumi koji su veoma posebni i izdvajaju se od ostalih. 

Prema statističkim podacima postoji čak 10 datuma u godini kada je rođeno najmanje beba. Proverite da li i vi spadate u ovu grupu posebnih ljudi.

shutterstock.com

Evo kojih datuma je rođeno najmanje ljudi

Najređi rođendan na svetu

Ako ste rođeni 29. februara, čestitamo! Imate najređi rođendan na svetu. Prema istraživačima Svetskog statističkog instituta, ovaj datum je prava retkost jer se pojavljuje u našim kalendarima samo svake četvrte godine, tj. u prestupnim godinama. Svetski statistički institut, poznat po donošenju zanimljivih matematičkih uvida u svakodnevni život na društvenim mrežama, slaže se s ovom procenom. U maju ove godine, objavili su listu najčešćih rođendana širom sveta na Tviteru, pri čemu je 29. februar zauzeo poslednje mesto.

shutterstock.com

Poslednji dan u godini smatra se jednim od najređih rođendana

Retki rođendani i praznici

Interesantno je napomenuti da se praznici i proslave često nalaze na listi najređih rođendana na svetu. Katolički Božić, koji se slavi 25. decembra, drugi je najređi rođendan, a slede ga 1. januar i 31. decembar. Ovi datumi su državni praznici u većem delu zapadnog sveta, gde rade samo osoblje u bolnicama i gde se obavljaju prirodni porođaji. Planirani carski rezovi se obično zakazuju pre ili posle božićnih praznika. Uprkos popularnom shvatanju da je kraj novembra i decembar vrhunsko vreme začeća, studija ističe da se u ovom periodu generalno beleži manji broj porođaja. Nasuprot tome, septembar beleži najveći broj porođaja.

 

Da li ste među retkim?

Ako ste među onima sa najređim rođendanom na svetu, možda će vas takođe interesovati 10 datuma u godini sa najmanjim brojem rođenja. Takođe, možda ćete želeti da otkrijete koji je znak Zodijaka najređi. Prihvatite svoju jedinstvenost i proslavite što ste deo ekskluzivne grupe sa izuzetnim datumom rođenja.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)