Pažljivo ih birajte

NIJE SVAKI ISTI: Ovo su 13 vrsta poljubaca

NIje isto kada nekoga poljubite u ruku, čelo, obraz ili usta, zar ne? E pa, postoji čak 13 vrsta poljubaca, na vama je samo da ih birate u skladu sa situacijom.

21.10.2021 12:41

NIJE SVAKI ISTI: Ovo su 13 vrsta poljubaca
Pixabay.com

Pixabay.com

Svaki poljubac je dobar, ali ima različito značenje u odnosu na mesto

 

Od sada želimo barem po jedan od svakoga!

1. POLJUBAC U ČELO 

Ah, preslatko! Ovoga se vjerojatno sjećate iz mlađih dana kada ste se još mazili s roditeljima na kauču. Naime, poljubac u čelo savršen je temelj za izgradnju povjerenja i intimnosti. Kada se osjećate povezano s partnerom, pusa poput ove može produbiti vašu emocionalnu, ali i fizičku intimnost. Naposljetku, svima nama treba malo nježnosti, posebno u ovim teškim vremenima.

2. POLJUBAC U RUKU

Iako je riječ o nečemu što vidimo uglavnom u filmovima, pusa u gornji dio dlana smatra se i jednim od najformalnijih oblika poljubaca. Njegova je tradicionalna namjera ponajprije iskazivanje pristojnosti i poštovanja, zbog čega se nerijetko odvija među strancima koji se prvi put susreću. Hmmm, možda prije 2020. godine...

3. VAZDUŠNI I POLJUBAC

Baš kao što to nalaže njegovo ime, zračni je poljubac društvena gesta u kojoj ćete napućiti usne, a zatim se prisloniti obrazu (bez doticanja) druge osobe kao da je želite poljubiti, pritom imitirajući zvuk poljupca. S tim je dobro upoznata Blair Waldorf, ali i svaka prava dama pri susretu s frendicama. Isti pozdrav koristimo pri susretu i oproštaju, a takve se puse najčešće razmjenjuju među ženskim članovima obitelji ili prijateljima.

POLJUBAC U OBRAZ

Vrlo popularan u cijeloj Europi, jedan ili dva poljupca u obraz prijateljski je pozdrav koji na najslađi način govori: “Drago mi je što te vidim.” Nije ga neobično razmijeniti ni s drugim članovima obitelji, prijateljima, ali i potpunim strancima s obzirom na to da je njegova namjera potpuno prijateljska. S druge strane, poljubac u obraz nakon romantičnog spoja šalje potpuno drugačiju poruku. Najčešće ga koristimo kad osobi želimo dati do znanja da nam je na spoju bilo jako lijepo, ali i da želimo da se sve odvija polako.

“ONAJ” POLJUBAC U ČELO Baš zato što ga povezujemo s istinskom (najčešće majčinskom) ljubavlju, poljubac u čelo nije čest među novim partnerima pa je možda baš zato upravo taj poljubac na Instagramu tagiran čak 33,8 tisuća puta. Dobiti ga od partnera topao je i predivan osjećaj koji iskazuje pravu ljubav, i to na potpuno neseksualan način. Upravo ga zato čuvamo samo za onog tko je u potpunosti osvojio naše srce.

ESKIMSKI POLJUBAC Neki ga smatraju otrcanim, a drugi obožavaju trljati nosiće sa svojim partnerom jer taj čin njihovu vezu čini posebnom. Naime, eskimski poljubac ne traži dodir usana, što ga ne čini ništa manje intimnim, iako nije nimalo seksualan način izražavanja osjećaja.

POLJUBAC U JEDNU USNU Ovaj zavodljivi potez uključuje nježne poljupce u partnerovu gornju usnicu dok on ljubi vašu donju (ili obrnuto). Zaigrano ljubljenje nerijetko može poslužiti kao znak da bi se ovi, naizgled, nevini poljupci uskoro mogli premjestiti u spavaću sobu.

FRANCUSKI POLJUBAC Oui! Oui! Poljubac otvorenih usta koji uključuje korištenje jezika apsolutni je kralj svih romantičnih (i seksi) poljubaca. Štoviše, ne postoji gotovo nijedna vrsta ljubljenja koja će dvoje ljudi povezati na tako poseban način. Upravo zato poljubac poput ovoga trebali biste zadržati za trenutke kad ste sami. Nitko ne uživa u gledanju tuđih francuskih poljubaca usred restorana.

POLJUBAC S UGRIZOM Ljubljenje koje uključuje zaigrane ugrize usnice, obraza i vrata zna biti itekako neodoljivo (samo bez ljubavnih ugriza, molim!). Ipak, jačina ugriza ovisi o preferencijama pojedinca, zato budite jasni u komunikaciji s partnerom i recite mu/joj kakvi vam se poljupci sviđaju te što vas doista izluđuje. Ako je vaša veza još na početku, pobrinite se da s ugrizima započnete nježno i oprezno. Ako se vaš partner udalji od vas, vrijeme je da pronađete drugi način zavođenja.

POLJUBAC U VRAT Iako su u filmovima pomalo zaboravljena umjetnost, poljupci u vrat vladaju stranicama romantičnih romana i većina ih žena (ali i muškaraca) - s razlogom - apsolutno obožava. Naime, riječ je o podcijenjenoj erogenoj zoni prepunoj delikatnih i osjetljivih živaca, zbog čega će ova vrsta poljupca poslužiti kao savršena predigra za vatreno finale.

POLJUBAC U TIJELO Osim vrata, postoji i mnogo drugih dijelova tijela koji zavređuju pažnju i poljupce - prsa, trbuh, torzo, stopala i stražnjica. Ipak, oni će uvelike ovisiti o osobi koju ljubite, o njezinim preferencijama i razini škakljivosti. Zapamtite: samo zato što određeni poljupci odgovaraju jednoj osobi, ne znači da će odgovarati i nekoj drugoj. Obratite pažnju na partnerov govor tijela koji će vam dati i više nego dovoljno informacija.

POLJUBAC U BRADAVICU Ljubljenje, lizanje i sisanje ženskih ili muških bradavica poljubac je koji definitivno zaslužuje vlastitu kategoriju. Budimo iskreni, osjećaj je poprilično izniman za gotovo sve žene, ali i poneke muškarce. No, baš kao i s ostalim intimnim pusama, i ovoj je potrebno pristupiti pažljivo. Iako će većina žena ovakvu vrstu poljupca popratiti uzdasima ugode, mnogi će muškarci poželjeti preskočiti ovaj dio.

GENITALNI POLJUBAC Hrabar je i odvažan potez partnera zadirkivati poljupcima na ovom području, bilo preko ili ispod donjeg rublja. Osim što će ga ovakav čin izludjeti u sekundi, nemojte se čuditi ako vaš partner vrlo brzo bude molio za još.

Cosmopolitan.hr

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)