Ispovesti

ODBIO SAM DA KRSTIM DETE NAJBOLJEM PRIJATELJU: Dobio je ugovor sa zahtevima, jedan je bio posebno šokantan!

Kumstvo se ipak odbija?

10.04.2024 21:30

ODBIO SAM DA KRSTIM DETE NAJBOLJEM PRIJATELJU: Dobio je ugovor sa zahtevima, jedan je bio posebno šokantan!
Shutterstock

Kumstvo se ne odbija, tako se veruje u našem narodu. Poziv da nekome kumujemo smatra se najvećom časti koju neko može da nam ukaže. Bilo da se radi o tome da nekome budemo svedok na venčanju ili da mu krstimo dete. Međutim, nisu svi uvek oduševljeni ovim pozivom, poslebno ako budući kumovi imaju neke posebne prohteve.

Jedan muškarac je tako podelio svoje iskustvo koje nije bilo nimalo prijatno. Naime, prijatelji su ga pozvali da im krsti dete. U početku je bio oduševljen, međutim, onda su usledili problemi.

Kako tvrdi, od prijatelja je dobio obvezujući ugovor i popis zahteva, među kojima je stajalo i to da se on mora krstiti i postati katolik, da detetu mora na dar da udeli oko 20.000 evra. Anonimni muškarac na Reditu napisao je  da je odbio biti krsni kum njegovom detetu

shutterstock.com

Muškarac dobio spisak zahteva za kumstvo

Ispričao je da su on i njegova supruga devet godina ranije upoznali drugi mladi par i s njima se sprijateljili, pa ga nije iznenadilo što su za kumstvo svog još nerođenog deteta hteli baš njega. Bio je oduševljen, no onda je od prijatelja dobio ugovor.

- Pristao sam, a sutradan mi je ostavio koverat s pravnim ugovorom koji sam trebao potpisati. Prijatelj je kazao kako bih morao razmisliti o tome da postanem katolik, dati detetu najmanje 500 dolara za svaki od važnih praznika i slavlja, te za svaki rođendan i Božić, a od mene se očekivalo i da do 18. rođendana deteta za njegovo školovanje skupim 20.000 evra. Rekli su da će ostatak oni obezbediti - napisao je ovaj mladić.

Tu se spisak zahteva i želja ne završava. Ako ste mislili da je ovo previše, tek ćete biti u neverici kad vidite šta kumovi dalje očekuju.

shutterstock.com

Odbio je da krsti dete prijatelja

 

- Lista dalje uključuje razne stvari, kao što je spremnost da otkažem sve planove koje imam ako im trebam da čuvam dete ili ako odu na odmor (izgleda da dete ne može da ide?). Mnoge druge stvari na listi bilie  su glupe ili nisu bili velika stvar (kao da provodim vreme sa njom jednom nedeljno) - napisao je mladić.

Čovek je ispričao kako je tada nazvao svog prijatelja i objasnio da ne može da potpiše ugovor jer je prezahtevan, a prijatelj se ubrzo naljutio.

- U suštini mi je rekao da misli da sam 'dobar momak', ali je bilo očigledno da sam sebičan. Od tada je blokirao moj broj i moju e-poštu. Njegova žena takođe. Pošto je on okončao stvari, isekao sam papire koje mi je dao i ostavio ih u kesu i stavio u njegovo poštansko sanduče za njega, rekavši mu da je šteta što je uništio prijateljstvo zbog smešnih zahteva. Rekao sam mu da mu opraštam bez obzira - zaključio je.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Mira

25.04.2024 20:37

Izmišljena prica. Svašta ljudi izmišljaju samo da bi dobili lajkove i što veći broj da im poseti te sajtove.