Ispovesti

ŽELELA JE OČI ZMAJA, a onda je sve krenulo naopako! O takvim posledicama nije ni sanjala! (FOTO)

Iako ju je ćerka upozorila da može da oslepi, želja Anaje Piterson da dobije "zmajeve oči" je bila veća od od bilo čega na svetu.

08.12.2022 19:01

ŽELELA JE OČI ZMAJA,  a onda je sve krenulo naopako! O takvim posledicama nije ni sanjala! (FOTO)
Instagram-inkedup_britishjamaican

Tetoviranje se do te mere odomaćilo da sve češće možemo videti kompletno istetivirane što muškarce, što žene, ali pojedini idu do ekstrema. Anaja Piterson (37) je samo jedna od njih. Ona ne samo što je uradila brojne tetovaže na licu i telu, kao i pirsinge, ona je žena čak i jezik razvdojila napola, a želela je i da ima unikatne oči i jedinstvene na svetu, zbog čega je maltene oslepela. 

Anaja je majka petoro dece, a ćerka od svega 7 godina ju je upozorila da ne tetovira očne jabučice, zato što postoji opasnost da oslepi, što se upravo i događa. Toj mami je, međutim, inspiracija bila manekenka Amber Luk koja je tetovažom uspela da preboji očne jabučice u plavu boju.

- Oduvek sam volela da imam "oči zmaja", a idol mi je tatu modelu Amber Luk. Nemam mira od kada sam videla njene predivne plave oči. Samo što sam ja zamislila da moje jedno oko bude takve plave boje, a drugo ljubičasto. Ćerka od 7 godina se uplašila da ću oslepeti. Nekoliko dana sam razmatrala da li da istetoviram samo jedno oko, u slučaju da oslepim na njega da mi bar ostane drugo, ali ipak želim oba da tetoviram - ispričala je ta mama, a preneo Dejli mejl

Pitersonova se leta 2020. godine osmelila na tetoviranje očne jabučice, prvo desnog oka u plavo, onda levog u ljubičasto. 

- Odlučila sam se da ipak istetoviram oba oka, iako sam posle prvog tetoviranja imala jake glavobolje i trpela bolove zbog suvih kapaka. Sve je kasnije bilo u redu, obožavala sam svoje oči, ali posle izvesnog vremena se desilo nešto neočekivano. Ne znam da li je u pitanju alergija ili šta već, tek jednog jutra sam se probudila kao da su me pčele izujedale, ili kao da me je Majk Tajson dobro pretukao. Celo lice mi je bilo natečeno, kapke nisam mogla ni da otvorim - priseća se ta žena.

 

 

Meseci su prošli bez komplikacija, ali kada su usledile nikako nisu mogle da se saniraju.

- Budući da više nisam mogla da trpim bol, a primetila sam i da počinjem da slepim, otišla sam u kliniku. Na sve moguće načine su pokušavali da mi vrate vid, ali to je bivalo samo trenutno. Tada sam se setila šta mi je ćerka pričala i zažalila sam što nisam jednostavno oči istetovirala u crnu boju umesto u plavo i ljubičasto - rekla je Anaja za medije.

Za ovu ženu i dalje postoji realna opasnost da joj vid totalno vremenom opadne i da joj se javi glaukom. Rađena joj je biopsija očiju i zadržana je maksimalno na odeljenju, dok oporavak i dalje traje. 

- Savet je da dobro razmislite o svim posledicama, a ne da srljate kao ja - rekla je na kraju Anaja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari. (0)