Brak i veze

DETALJAN VODIČ: Kako organizovati venčanje?

Uskoro se bliži vaš najvažniji dan u životu, osećate pomešane emocije i radost i stres. Čeka vas organizacija venčanja i čini vam se kao dug i konfuzan proces. Nije baš tako. Donosimo vam predloge.

25.03.2022 14:00

DETALJAN VODIČ: Kako organizovati venčanje?
unplash

Okačili ste na društvenim mrežama najlepšu fotku sa opisom „We did it“ i pohvalili se svojim prijateljima i poznanicima jednom od najvažnijih odluka koja je štiklirana. Stalno su vas zapitkivali „pa kada ćete i vi", napokon je došao taj dan da se pohvalite prstenom i predstojećim novim poglavljem u životu.  

unplash

Treba da budete kreativni na ovaj najlepi dan za vas

 

Mislili ste da je sva formalnost završena . Međutim pred vama stoji period kada treba da uživate planirajući venčanje o kojem ste toliko dugo sanjali. A zamišljali ste ga idealno-baš kako i treba-lep sunčan dan, rodbina i prijatelji koji su tu da svedoče vašoj ljubavi i vi-koji be trebalo da ste najlepši. Kroz glavu vam prolazi hiljadu planova i obaveza koje treba pozavršavati pre ceremonije i već vas hvata panika kako ćete sve to da uskladite i imate li uopšte vremena za sve to. I da li će vaš budžet to moći da podnese. Mi vam kažemo da imate vremena ako se dobro organizujete i donosimo vam predloge gde biste mogli da uštedite novac a gde da ga ne treba žaliti.

Tip svadbe i zvanice

Prvo što biste trebali da definišete sa partnerom je kakvu svadbu želite. To ume da bude često problem jer jedan od partnera, uglavnom žena-želi veliku raskošnu svadbu na kojoj će pozvati sve koje poznaje. Skratite spisak. Pozovite najbliže, rodbinu i prijatelje i neke kolege sa posla. Ljude koje dugo niste videli, daleku rodbinu koju ni ne poznajete, možete izostaviti sa spiska, time ćete skratiti sebi muke da ih tražite i potvrđujete njihov dolazak a i manji broj zvanica znači i manji budžet za venčanje.

unplash

Ambijent je jako bitan

 

U skladu sa tim definisaćete i tip restorana koji vam je na raspolaganju, mali ili veći. Opšta kultura nalaže da se dolazak gostiju ranije potvrdi kako biste organizaciju odradili kako treba. Na taj način izbegavate dodatno izlaganje trošku za plaćanje mesta na koja neke zvanice neće doći.

Ukoliko ste slobodni, a iskoristićete vreme da se još više zbližite sa partnerom i vašim porodicama, ne bi trebalo ovu organizaciju prepuštati nekim drugim licima koje plaćate,  recimo agenciji za organizaciju venčanja jer sami možete da isplanirate ovaj poseban dan.

Pozivnice

Pozivnice su važan segment svakog venčanja i ukoliko one za vas predstavljaju još jednu formalnost možete ih sami kreirati. Tako ćete istovremeno angažovati sebe i na taj način imati uspomenu da ste aktivno učestvovali u organizaciji svog venčanja a nećete izdvajati veliki budžet za to.

Dekoracija

Pored pozivnica možete se angažovati i oko dekoracije.Zašto biste za to plaćali nekoga kad možete da kupite svoj materijal i konsultujete eventualno nekog prijatelja eneterijeristu ili nekoga ko ima iskustva sa tim, oko uređenja sale. 

unplash

Dekoracija oslikava atmosferu

 

Za neke stvari ipak ne treba puno štedeti. Govorimo o najlepšem događaju dvoje ljudi koji će krunisati svoju ljubav i shodno tome negde treba biti širokog srca.

Restoran

Dobar restoran sa kvalitetnom hranom trebalo bi da je pioritet. Pored zabave mnogi će želeti da probaju meni koji je pažljivo biran za svadbu.

Venčanica

Sve oči biće uprte u vas i ne treba da štedite na venčanici, čak i ako je samo iznajmljujete, jer to je vaš dan i trebalo bi da sijate punim sjajem.

 

unplash

Vaša pojava i stajling su ono što svi nestrpljivo čekaju da vide

 

Muzika

Muzika podiže atmosferu i daje pečat svadbi. Dobro odabran bend, najbolje po preporuci je ono što vašu svadbu definiše. Nemojte se ograničavati na unapred određen repertoar pesama jer pozvali ste ljude da se provesele sa vama, i treba im dati prostora da to učine.

Fotograf

Možda ste mislili da angažujete nekog prijatelja fotografa da ovekoveči vaše najlepše trenutke i malo uštedite. Ukoliko nije profi fotograf savetujemo vam da prepustite stvar  profesionalcu  jer fotografije će vas podsećati kako ste bili najlepši i najsrećniji tog dana, a ne bi trebalo da se uoče amaterski momenti, loš ugao i ne tako dobro oko objektiva.

Na kraju, mnogi će zaboraviti kako su stolice bile dekorisane, kakva je hrana bila na venčanju, koliko je gostiju bilo ali će svi dobro da zapamte kakva je atmosfera dominirala na zabavi. Zato se potrudite da pored organizacije ipak ne izostanu dobro raspoloženje i energija. Ovaj dan bi trebalo da ispuni vaša očekivanja i ono o čemu ste dugo maštali.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Komentari (0)