Brak i veze

OD PEGLE DO PARFEMA: Najbolji i najgori pokloni za Osmi mart!

U susret prazniku koji slavi žensku snagu i borbu, predstavljamo vam šta je to što bi trebalo pokloniti jednoj ženi a koji su to pokloni sa kojima ćete sigurno omanuti.

05.03.2022 13:00

OD PEGLE DO PARFEMA: Najbolji i najgori pokloni za Osmi mart!
pexels.com

Ukoliko svoju voljenu damu želite da obradujete za Osmi mart, najbolje ja da joj poklonite nešto što znate da će je obradovati. Naravno, ukusi se svakako razlikuju, ali ipak postoje neka opšta pravila koja će vas održati na pravom tragu i sprečiti vas da joj poklonite nešto što nikada ne bi poželela. Portal Srećna Republika vam predstavlja vodič za kupovinu osmomartovskih poklona, od najboljih do najgorih.

Najbolji pokloni za Osmi mart

1. Najbolji poklon koji možete da podarite ženi na ovaj dan je da je odmenite u kući. Ne košta ništa a njoj će značiti to što posle posla, može da se opusti i odmori. Svi znamo da su dame stubovi kuće koje žongliraju posao, decu, muževe, kuću i sve što dođe pride. Za jednu osobu, to je previše uloga koje se neretko preklapaju. Zato, ako zaista želite da joj poručite da vam znači i da cenite sve što svakodnevno radi, ponudite se da se toga dana vi pozabavite svim kućnim poslovima. Spremite joj lep ručak, izađite u šetnju i pokušajte da se stavite na njeno mesto. Tako ćete vrlo lako shvatiti da je njen teret prevelik i razumeti da je zapravo ravnomernija raspodela kućnih poslova na nju, vas i ostale ukućane koji mogu da doprinesu najlepši dar koji svaka žena želi.

pexels.com

Kutija i cveće

2. U duhu prethodnog predloga, sledeći poklon koji bi trebalo da razmotrite je spa vikend. Ako su vam deca dovoljno velika da fizički ne zavise od majke i vi voljni da na jedan vikend preuzmete kormilo porodičnog broda, poklonite joj čisto uživanje od dva dana. Vreme samo za sebe, za opuštanje, odmaranje i ulepšavanje će joj dobro doći kao ventil od svih svakodnevnih pritisaka i obaveza.

pexels.com

Spa vikend

3. Naučite da je slušate. Verujte nam, ovo je poklon koji daje i daje iznova. Slušajte i potrudite se da razumete ono što želi da vam kaže. Kada se vrati sa posla, pitajte je da li je umorna a ne šta ima za ručak ili večeru. Ukoliko ima neki problem na poslu saslušajte je i pokušajte da joj date savet ako već aktivno niste u prilici da pomognete. Budite njen bedem onako kako je i ona vaš. Naravno, podrazumeva se da je ovo poklon za svaki dan, ne samo za Osmi mart.

4. Sledeći poklon proishodi iz onog prethodnog. Ako ste je pažljivo slušali, verovatno ste čuli da joj nešto treba ili da nešto posebno želi. Parfem, neku knjigu, buket cveća ili prosto vaučer za neku parfimeriju. Opcije su razne, samo se trudite da dobro poznajete njene ukuse. Ukoliko kupujete cveće, knjigu ili parfem, nemojte eksperimentisati, već kupite ono što provereno voli ili želi. Vaučeri su kao poklon izuzetno praktični jer dama sami ima slobodu da ih potorši na ono što joj treba ili priželjkuje.

pexels.com

Ljubavni kuponi

5. Ljubavni bonovi. Još jedan iz edicije ništa ne košta a puno vredi. Trebaće vam malo vremena i kreativnosti, ali verujte nam, isplati se. Kupite blokčić sa listovima koji mogu da se otkinu. Na svakom listiću ispišite neku uslugu koju bista rado učinili da je oraspoložite ili nasmejete. Masaža ramena ili stopala nakon dugog dana, opuštajuća kupka uz sat vremena samo za nju, odlazak u bioskop da pogledate njenu omiljenu romantičnu komediju ili pak romantična večera gde ćete joj baš vi spremiti njeno omiljeno jelo. Mogućnosti su razne ali je poruka ista, stavljate nju na prvo mesto.

Najgori pokloni za Osmi mart

1. Kućna tehnika. Ne, nikako! Pegle, oklagije, mikseri, blenderi i sve ostalo što bi moglo da vam deluje primamljivo. Žene svaki dan žongliraju tim predmetima. Verujte nam, ne treba joj još jedno podsećanje da ih koristi. Pored toga, ovakav poklon jasno i glasno poručuje da je ženama mesto u kuhinji, što je dijametralno suprotno od suštine ovog praznika.

pexels.com

Pegla

2. Proizvodi za mršavljenje i podmlađivanje. Naravno, većina žena bi želela da koriguje nešto kod sebe, koliko god sitno to bilo. Da smrša, zategne mišiće, promeni frizuru ili način šminkanja. I sasvim je u redu ukoliko to dolazi od nje. Ali, ukoliko svojoj dami poklonite najnoviji čudesni čaj za mršavljenje ili neku magičnu kremu koja tvrdi da podmlađuje za 20 godina preko noći, poruka koju joj šaljete je potpuno pogrešna – nisi lepa i privlačna takva kakva jesi. Ovakovi pokloni su izrazito toksični i nisu namenjeni da obraduju onoga kome ih darujete već da im očitaju lekciju ili prenesu neko vaše mišljenje o kojem vam je teško da razgovarate. Ne činite to.

3. Plastično cveće. Poed toga što je ono univerzalni simbol kiča i lošeg ukusa, poruka koju ono šalje je izrazito negativna. Na taj način govorite svojoj voljenoj osobi da smatrate da nije u stanju da vodi računa o živoj stvari. Ovakav poklon je izraz nepoverenja i sumnje u nečije sposobnosti. Ukoliko vam dama skrene pažnju da nije u prošlosti bila baš vična da održavanjem biljaka i da joj one prosto ne uspevaju, kupovinom ovakvog poklona samo biste je ismevali. Neke žene će to shvatiti kao šalu a neke kao uvredu. Umesto toga, odustanite od kupovine ovakvog poklona i odlučite se za alternativu.

pexels.com

Plastično cveće

4. Donji veš. U retkim slučajevima dobar poklon, jako retkim. Na prvom mestu, poklon ove vrste je kranje sebičan, jer je namenjem muškom uživanju a ne ženskom. Verujte nam muškarci, seksi donji veš je estetski lep ali je noćna mora za nošenje duže od 10 minuta. Pored toga, mala je verovatnoća da biste odabrali model koji vaša dama voli, jer se u ovakvim stvarima muški i ženski ukusi poprilično razlikuju. Osim toga, najveća greška su veličine, naravno. Mogućnost da omašite veličinu korpe ili broj gaćica je ogromna. Šta mislite, kako će se osećati dama malih grudi kada iz kutijice izvadi grudnjak u čiju korpu može da stane njena glava ili dama izraženijih oblina ako na poklon dobije gaćice koje može da koristi umesto konca za zube. Naravno, malo parodiramo, ali ste stekli utisak o čemu pričamo.

pexels.com

Kutije sa poklonima

5. Najgori od svih najgorih poklona je naravno nepoštovanje i zanemarivanje. Čak i ako znate da vaša lepša polovina ne slavi ovaj praznik, učinite nešto da se oseti posebno, ne zato što je to njen dan nego zato što bi svaki dan trebalo da bude njen. Nemojte je dočekati sa posla sa pitanjem „Šta ima za ručak?“, nemojte za sobom posejati polje praznih tanjira i prljavih časa, nemojte ostavljati čarape i peškire svuda po kući i nemoje je uzimati zdravo za gotovo. To je apsolutno najgori poklon koji možete da joj pružite i koliko god vas volela i tolerantna bila, ubrzo će se i ona zasititi ovog dara.

Komentari (0)