Brak i veze

JEDNE STVARI ŽENE TREBA DA SE PLAŠE U STAROSTI: "Takve žene odbijaju muškarce", upozorava pisac kog Srpkinje obožavaju

Mudre reči čuvenog filozofa i romantika.

28.05.2024 12:32

JEDNE STVARI ŽENE TREBA DA SE PLAŠE U STAROSTI: "Takve žene odbijaju muškarce", upozorava pisac kog Srpkinje obožavaju
Credit: Kořínková Eva / ČTK / Profimedia

Mnoge žene suočavaju se s izazovom oslobađanja tereta prošlosti nakon okončanja teških veza, a često nose taj teret sa sobom dugo vremena. Iako shvataju da povratak u štetne odnose nema smisla, strah od samoće često ostaje kao jedan od glavnih razloga za oklijevanje. Paulo Koeljo, čuveni brazilski pisac, ističe ključnu grešku u koju mnoge žene upadaju nakon raskida.

Jednu moramo da naučimo

Nakon određenog vremena, magla se razilazi, a spoznaja dolazi. Žene shvataju da osoba s kojom su bile ima duboko ukorenjene psihološke karakteristike koje im ne odgovaraju. Uviđaju da se ta osoba neće promeniti, ali da same mogu promeniti svoj život. To je trenutak kad Koeljo dolazi u igru sa svojim mudrim rečima: "Ako ne nađete snage da budete srećni sami sa sobom, uvek ćete biti usamljeni i zavisni."

AP Photo/Boris Heger

Savet Paula Koelja za žene

Harmonija sa samom sobom postaje imperativ. Svaka žena treba da teži tom unutrašnjem sklada i da se oseća udobno čak i kad je sama. Usamljenost počinje kad izgubite sebe. Ključno je preuzeti odgovornost za svoje postupke i ne prebacivati je na partnera, kao i prihvatiti sebe takvom kakva jeste i ne osvrtati se unazad.

Čak i udate žene sa decom, prijateljima i rodbinom mogu se osećati usamljeno, dok postoje i oni koji potpuno uživaju u svojoj samoći. Biti samac i osećati se udobno u svojoj koži je izuzetno važno. Ovo stanje je privremeno i ne bi trebalo da se plašite tog osećaja. "Osoba koja se oseća dobro sama sa sobom zaštićena je od grešaka."

Ovakva žena može odbiti muškarce od sebe

Usamljena žena koja nije uspostavila harmoniju sa samom sobom može odbiti muškarce, jer se takvo stanje lako primeti. Svaki muškarac prirodno teži ženi koja ima samopouzdanja, mudrosti i razumnosti. Kada žena prođe kroz proces suočavanja sa svojom prošlošću, napuni se pozitivnim emocijama i ponovno uspostavi kontakt sa sobom, tada će pronaći vitalnost i privući partnera koji će je ceniti.

Kada se suoče s izazovima, deca odrastu i krenu da vode svoj život, a supružnici odu, ženama je od vitalne važnosti da se podsećaju na svoju vrednost i ponovno ožive sebe. Samo tada će život ponovno zasijati novim bojama, a žene će pronaći svoju istinsku sreću.

Komentari (0)