Lifestyle

NIJE PRAO ZUBE 20 GODINA! Kada je otvorio usta usledio je ŠOK, i stomatolog je zanemeo: Kako je ovo moguće?! (VIDEO)

Džej je priznao ne samo da nikada nije održavao oralnu higijenu, već i da se nije hranio zdravo, a sada je rešio da promeni život iz korena.

20.10.2024 17:30

NIJE PRAO ZUBE 20 GODINA! Kada je otvorio usta usledio je ŠOK, i stomatolog je zanemeo: Kako je ovo moguće?! (VIDEO)
youtube-printscreen-VM Media

Ma koliko da je većini nas jutarnje i večernje pranje zuba normalno i da ne možemo da zamislimo da ustanemo ili odemo u krevet bez osvežavanja usta, izgleda da Englezu Džeju (21) život bez toga ne predstavlja nikakav problem. Britanska televizijska emisija "Embarrassing Bodies" ("Sramna tela") ponovo je privukla pažnju gledalaca nakon što je u jednoj od epizoda predstavljen momak koji je priznao da nije prao zube dve decenije. Njegov slučaj je izazvao šok i nevericu, posebno kod stomatologa dr Džejmsa Rasela, koji je pregledao zube ovog mladića.

Džej je objasnio da od detinjstva nije imao naviku da održava oralnu higijenu, niti ga je išta podsticalo da pere zube. Njegova ishrana je bila puna nezdrave hrane i gaziranih pića, što je dodatno pogoršalo stanje.

- Jeo sam brzu hranu, pio mnogo gaziranih pića i uopšte nisam vodio računa o zubima - priznao je Džej, otvoreno govoreći o tome koliko je zanemario da vodi računa o svom zdravlju, a o tome je pisao i UNILAD.

youtube-printscreen-VM Media

Stomatolog dr Džejm Rasel bio je zapanjen kada je Džej otvorio usta

Kada je konačno odlučio da potraži pomoć, stanje njegovih zuba bilo je alarmantno. Dr Rasel je bio u najmanju ruku šokiran prizorom koji je zatekao. 

- Ovde ima mnogo toga, nije da imate bolest desni... to je samo loš karijes. Na mnogim mestima zubni niz je u velikoj meri oštećen, a pojedini zubi su skoro potpuno istrulili - dodao je stomatolog kada je pregledao zube mladića koji nikada nije prao zube.

Međutim, ova šokantna situacija imala je pozitivan kraj. Dr Rasel je Džeju preporučio zubne fasete kao rešenje za vraćanje "osmeha", ali uz stroge savete da drastično promeni navike i redovno održava oralnu higijenu. Nakon što je prošao transformaciju, Džej nije bio zadovoljan samo novim izgledom svojih zuba, već i samopouzdanjem. 

- Osećam se kao nova osoba - izjavio je on, koji je posle složenih intervencija izgledao gotovo neprepoznatljivo.

Ovaj slučaj je još jednom podsetio gledaoce na važnost redovne oralne higijene, pokazujući koliko ozbiljne mogu biti posledice zanemarivanja vođenja računa o zubima.

youtube-printscreen-VM Media

Džej najzad dobio novi "osmeh"

BONUS VIDEO:

Komentari (0)