Telo

SREĆNA REPUBLIKA NASTAVLJA DA VAS DARUJE PRED NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE: Delimo tri paketa prirodne kozmetike, evo kako da osvojite ovu vrednu nagradu!

Ovo je samo jedna u nizu lepih akcija koje je Srećna Republika, u saradnji sa svojim partnerima, pripremila za vas pred novogodišnje i božićne praznike.

bySrećna republika

30.11.2022 09:01

SREĆNA REPUBLIKA NASTAVLJA DA VAS DARUJE PRED NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE: Delimo tri paketa prirodne kozmetike, evo kako da osvojite ovu vrednu nagradu!
Foto: Shutterstock, kaktus_sapuni

Srećna Republika i kaktus_sapuni vas nagrađuju sa 3 paketa proizvoda ovog brenda prirodne kozmetike koja nastaje zahvaljujući znanju i radu dvoje diplomiranih hemičara. Reč je o sapunima, šamponima, dezodoransima i umivalicama koji su napravljeni potpuno na prirodnoj bazi. Oni blago neguju vašu kožu i ne isušuju je, zbog čega se posebno preporučuju tokom predstojećih zimskih dana. Zbog čega onda ne biste obradovali sami sebe ili neku vama dragu osobu jednim veoma posebnim poklonom? A evo šta je samo potrebno da uradite.          

Kako biste osvojili poklon paket kozmetike potrebno je da lajkujete Instagram stranice Srećne Republike i kaktus_sapuni. Potom u komentaru ispod objave na Instagramu Srećne Republike napišite šta vama znači kozmetika i označite jednu osobu (tagujte je ili menšujte) u komentaru. Ta osoba, takođe, mora lajkovati stranice Srećne Republike i kaktus_sapuni.  

Akcija traje do utorka, 6. decembra, kada ćemo dobitnike kontaktirati putem naše instagram stranice do 12 časova u podne. 

Ovo je samo jedna u nizu lepih akcija koje je Srećna Republika, u saradnji sa svojim partnerima, pripremila za vas pred novogodišnje i božićne praznike, zato nas pratite, lajkujte, komentarišite, delite. 

Od čega se prave proizvodi kaktus sapuni?  

Iz brenda kaktus_sapuni, objasnili su nam kako je nastala njihova ideja o izradi potpuno prirodnih proizvoda, kao i od čega su oni napravljeni.  

- Danas kada na tržištu dominiraju veštački deterdženti ili "sapuni bez sapuna", mi smo se odlučili da od zaborava sačuvamo stari način izrade sapuna. Oni se ubrajaju u tradicionalne, domaće sapune koji se dobijaju procesom esterifikacije masnih kiselina. Svi naši sapuni rade se isključivo ručno, od sirovina prirodnog porekla - ističu iz te male porodične firme.   

Kako je navedeno, kaktus sapuni su izuzetno blagi, a osnovu im čine kvalitetna, hladno ceđena biljna ulja poput ulja palme, kokosa, badema, maslina.

- Oni zato prijaju koži, čiste je, a ne isušuju. Takođe, posebno volimo što kaktus sapuni liče na prava mala umetnička dela - istaknuto je iz firme. 

Prednost kaktus piling sapuna je u prirodnoj formuli - bademovo ulje, maslinovo ulje, kokosovo ulje i ricinusovo ulje, plus etarska ulja i prirodni mineralni pigmenti.

- U piling sapune dodajemo seme maka, za blagi neagresivni piling kože, i etarska ulja vanile i crnog bibera. Piling sapun skida mrtve ćelije kože, omogućava joj da normalno diše, podstiče mikrocirkulaciju, reguluše celulit i veoma je efikasan u borbi protiv uraslih dlačica - otkrivaju iz Kaktus sapuna. 

Inače, kaktus proizvodi mogu imati i druge namene. 

- Pričam o tome da naše sapune, a i šampone, možete koristiti i u druge svrhe osim onih na koje ste navikli, i za koje su namenjeni. U slučaju da imate fleku, masnu ili onu nepoznatog porekla na dečijoj majici, prvo je tretirajte sapunom, a zatim je stavite u mašinu ili samo operite ceo komad odeće sapunom - istakli su iz kaktus sapuna. 

Osim toga, oni se mogu koristiti i kao deterdžent za posuđe.

- Uzmite sunđer za sudove i protrljajte njime sapun/šampon. Kada napravite penu nanesite je na prljave sudove. Kada vam ponestane sredstva za čišćenje toaleta, možete oribati kupatilo mnogo zdravijom varijantom - kaktus sapunom/šamponom. Za to možete koristiti četku. I za kraj, ako vam nestane šampona iskoristite sapun, i umesto gela za bradu, operite malje kaktus šamponom - objasnili su iz firme. 

Šta je kaktus umivalica? 

Vreme je da vaše lice bude meko i čisto uz Kaktus čvrstu umivalicu. Nežno čišćenje zelenom glinom i blagim prirodnim surfaktantima, zajedno sa aloja buterom i kakao buterom, pružiće potrebnu hidrataciju za blistavo svež izgled. Formulacija bez plastike sadrži 99,9% sastojaka prirodnog porekla.

- Sadrži optimalnu pH vrednost

- Papirna ambalaža koja se može u potpunosti reciklirati

- Veganska formulacija bez sastojaka životinjskog porekla

Kaktus zelena umivalica sa zelenom glinom i etarskim uljem limuna i nane je izuzetno efikasan proizvod za čišćenje lica koji deluje zahvaljujući formulaciji sa 99,9% sastojaka prirodnog porekla, bez mikro plastike. Formulacija sadrži optimalnu pH vrednost, ne sadrži sapun i optimalno deluje u skladu sa prirodnom pH kože, tako da blago čisti kožu, čineći je mekom na dodir. Piling prečišćava kožu i zaglađuje teksturu kože tako što smanjuje veličinu pora. 

Kako se koristi kaktus umivalica? 

1. Utrljajte proizvod vlažnim dlanovima, a zatim laganu penu nanesite na mokro lice.

2. Umasirajte proizvod kružnim pokretima u kožu lica.

3. Isperite vodom i uživajte u osećaju nežne, mekane kože lica. Koristite od 2 do 3 puta nedeljno. Ne nanositi na iritiranu ili povređenu kožu. Izbegavajte predeo oko očiju.

Glavne karakteristike: 

• veganski proizvod

• nije testiran na životinjama

• bez parabena

• bez sulfata

plastic free

Kaktus šampon u čvrstom stanju 

Šampon za kosu u čvrstom stanju nije nešto novo na našem tržištu. Brzo nakon pojavljivanja su postali popularni jer su praktični i ekonomični, a ne zagađuju okolinu i predstavljaju pravu alternativu konvencionalnim tečnim šamponima.

Pre svega, on nije sapun. Da, liči malo na sapun, ali sastav je potpuno različit. Sapuni za kosu se dobijaju procesom saponifikacije, čvrsti šamponi se sastoje iz:

1. Komponente za pranje: Sodium Cocoyl Isethionate - nežno površinski aktivno sredstvo koje se dobija iz kokosa. Koristi se u kombinaciji sa Coco Betainom - koji se dobija iz kokosovog ulja. Dobro čisti i peni. Ne uzrokuje iritacije. Koristi se i u šamponima za bebe.

2. Komponente za detoksikaciju: kaolin - bela glina, kao i zelena glina koja vezuje nečistiće sa temena.

3. Komponente za negu: kakao buter i ricinusovo ulje.

4. Komponente za miris i dodadtnu negu: etarska ulja čajevca i geranijuma.

5. Kao konzervans korisi se Benzyl Alkohol (služi kao antimikrobno i sredstvo protiv gljivica) koji je ekološki prihvatljiv prema regulativi EU. Koristi se koncentracijama od 0.2 - 0,5 %

6. Sadrži ulje pšeničnih klica koje hidrira i hrani kosu.

Kaktus šamponi su koncentrovani iz razloga što ne sadrže vodu. Zbog toga ih je moguće smestiti u manje pakovanje. Odlični su za putovanja jer zauzimaju manje prostora i, što je još bitnije, ne prosipaju se. Ne sadrže sulfate koji isušuju i oštećuju kosu, kao ni ftalate, silikone, parabene, veštačke boje i parfeme.

- Slobodno možemo reći da je ovaj Kaktus šampon prirodan 99,8 %, pa je preporučljiv i za ljude sa osetljivom i problematočnom kožom glave, kao i za decu - rekli su iz Kaktus sapuna

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)