Šminka

NAŠMINKATE SE PA IZGLEDATE STARIJE? OVDE GREŠITE: Srpkinje imaju naviku koju ovaj stručnjak žestoko osuđuje!

Jedan od njegovih saveta je izbeći metodu šminkanja koju koristi većina žena.

12.06.2024 17:07

NAŠMINKATE SE PA IZGLEDATE STARIJE? OVDE GREŠITE: Srpkinje imaju naviku koju ovaj stručnjak žestoko osuđuje!
printscreen/instagram/gossmakeupartist, Instagram/bethanynagy_model

Svaka od nas ima poseban način šminkanja, međutim, većina žena u poseldnje vreme, vođene trendovima koristi prste kako bi se našminkala. Ako je verovati onome što jedan šminker preporučuje - ne bi trebalo. Vejn Gos je šminker i Jutjuber, koji je izuzetno praćen na društvenim mrežama, a on je upozorio da i rumenilo takođe može promeniti oblik vašeg lica.

On navodi da jedan od popularnih trendova kojeg se žene slepo drže, a to je da nanose rumenilo dok se smeše - što je potpuno pogrešno.

- Ovo je uobičajena greška koju žene rade prečesto. Na kraju, to podiže obraze i ono što ide gore mora da se spusti u nekom trenutku. Znači, ako rumenilo nije naneseno kako treba vi ćete samim tim izgledati starije - navodi on.

Što manje šminke, to bolje

Šminker navodi da bi dame ukoliko žele mladalački izgled trebalo da se vode time da šminka bude što svedenija i jednostavnija.

shutterstock.com

Šminker ističe da ne treba preterivati sa šminkom jer to može da naglasi naše nesavršenosti

Šminka koja je prenaglašena istaknuće nedostatke koje želimo da prikrijemo. Zbog toga je važno pronaći izgled kojeg želimo das e pridržavamo i da će samim tim i naše fotografije izgledati prirodnije.

Dobra četkica je vrlo važna

Iako mnogi šminkeri i influenserke poručuju da treba izdvojiti veliki novac za šminku i pribor, Gos ističe da se ne treba strogo držati tog pravila i trošiti novac na kvalitetan set četkica. Ipak daje savete kako pronači adekvatne četkice i preporučuje da se opredelimo za meke čekinje, napominjući da treba pregledati dršku i prsten četke kako bismo bili sigurni da su dlačice dobro pričvršćene.

- Dobra četkica je mekana dok nekvalitetna ima tvrda vlakna  i opšta konstrukcija izgleda loše. Četkice su vrlo važne u šminkanje i ne treba prsti da ih menjaju - ističe on.

Kada je reč o kombinacijama senki, on napominje da se to ne može postići prstima jer njima ne možemo mešati više senki kako bi dobili poseban efekat.

Nega četkica je takođe bitna

Kod čišćenja pribora za šminkanje nikako ne bi trebalo da natapate prsten četke u vodu jer, ona može da olabavi lepak. On napominje da treba uložiti u četkicu za bazu kao i za rumenilo i bronzer kako bi bili sigurni da smo pravilno izblendali šminku na licu, piše The Sun.

Kako biste izbegli bilo kakve pruge po licu, način na koji nanosite podlogu je izuzetno važan.  Ne treba da umačete četkicu u puder i to utrljavate na lice, već je neophodno da pravilno umešate puder četkom i da imate na licu kvalitetnu podlogu.

Gos napominje da rumenilo treba naneti tako da prati prirodne linije obraza i ono se nanosi na jagodice, a ne na obraze. Što se hajlajtera tiče on obično ide iznad jagodica odnosno rumenila i treba ga uzeti ovlaš četkicom kako bi se postigla sinhronizacija i harmonizacija.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)