Moda

EKSPERTI TVRDE DA OVE CIPELE MORATE IMATI OVOG LETA! Ali da li biste vi ovo zaista obule?

Modni eksperti tvrde da će neobično i neklasično obeležiti ovu letnju sezonu, barem kada je u pitanju obuća.

27.04.2022 18:00

EKSPERTI TVRDE DA OVE CIPELE MORATE IMATI OVOG LETA! Ali da li biste vi ovo zaista obule?
shutterstock.com

Moda neprestano diktira trendove i pomera granice, pa smo na to svi već odavno navikli.

Izgleda, pak, da i mi slepo pratimo sve ono što je "in", tako da sve što na prvi pogled izgleda neobično, već za narednih nekoliko meseci postane "must have". Pitanje je samo da li će to biti slučaj i sa ovim modelima letnje obuće za koje najveći modni kritičari tvrde da će biti apsolutni hiz sezone.  

Već su se pojavljivale cipele različitih dezena, vrtoglavo visokih potpetica ili platformi - od onih koje su imale nesrazmerne pete i "obrnute" štikle, pa do onih koje su imale samo vrtoglave platforme, a koje su ponovo naizgled delovale naopako. Njih su svojevremeno promovisale Viktorija Bekam i Lejdi Gaga, a što je za krajnji rezultat imalo veliki broj padova manekenki na modnim pistama. Sasvim logično, u njima je hodanje praktično nemoguće.

I ove sezone, tvrde modni stručnjaci, biće u trendu nošenje ludih potpetica - onih sa šupljim petama, providne, pa one sastavljene iz loptica, kugli, pa čak i od slova brenda, cveta ili nečeg potpuno drugačijeg.  

1. Štikla kao disko kugla

Ukoliko vam nedostaju noćni provodi ne morate pohitati u diskoteke jer modni eksperti imaju sasvim drugo rešenje za vas. Ove sezone apsolutni hit su potpetice u vidu najboljeg obeležja minulih godina i to i vidu disko kugle.

2. Štikla kao cvet

U susret proleću, letu tu su i štikle u obliku cveta, pa sami procenite da li je ovo komad koji biste, uprkos trendu, rado imale u svom ormariću za obuću.  

3. Štikle neobičnih dezena i oblika

Od anđela umesto potpetice, okrenutih štikli naopako, raznih kristala, metala i zmija, evo nekih zapaženijih modela koji su najavljeni za sezonu 2022/2023. 

4. Štikla kao leptir

Ukoliko ste zaljubljenik u bajke, onda volite sve što je u simbolu vila i tih divnih magičnih stvorenja, tako da su bajkovite štikle pravi izbor za vas.

5. Štikle Marije Antoanete

Neiobični glamur, raskoš i poslednja francuska kraljica Marija Antoaneta bile su inspiracija ovom modelu sandala. Posdećanja radi, reč je o kraljici koja je u trenutku dok je njen narod umirao od gladi izgovorila čuvenu rečenicu: "Ukolko nemaju hleba, dajte im kolača".

BONUS VIDEO:

Komentari (0)