Originalno i s ljubavlju

NARUKVICA ZA SREĆAN POČETAK NOVE GODINE: Pletene amajlije kao današnji poklon

Originalnost poklona koji darujete je važniji od njegove materijalne vrednosti!

21.12.2021 07:42

NARUKVICA ZA SREĆAN POČETAK NOVE GODINE: Pletene amajlije kao današnji poklon
Srećna republika

Novogodišnji praznici su idealno vreme da voljene i drage osobe obradujemo poklonom. Suština darivanja svakako nije u materijalnoj vrednosti nekog poklona, odnosno da li ćete za njega odvojiti par stotina dinara, čitavo bogatstvo ili ćete ga napraviti sami, već u znaku pažnje.

Drugim rečima, cilj je da osobi koju darujete  stavite do znanja da mislite na nju i stalo vam je do nje dovoljno da bi pripremili novogodišnji dar.

Ako još uz to želite i da taj poklon bude originalan ručni rad, onda su proizvodi koje možete da pronađete u Cloopko idealno rešenje za vas. Pleteni predmeti poput narukvica samo su deo asortimana jer možete da nađete i torbe, podmetače, ukrase i druge sitnece pletene od raznih materijala. 

Cloopko poklanja čitaocima portala Srećna Republika pet originalnih narukvica, pletenih s ljubavlju sa ciljem da ih onaj ko ih nosi ima mnogo sreće u narednoj godini (ali i u svakoj narednoj).

Dobitnici Cloopko narukvica Saša Huremović, Katarina Stanić, Jelena Mitić, Jelena Milošević i Jelica Šobajić. Čestitamo!

Sve što je potrebno da biste dobili jedan od vrednih poklona je da podelite ovu vest na svom Instagram profilu ili na Fajsbuku i obavezno tagujte #SrecnaRepublika uz komentar u kome ćete da napišete najlepšu želju za Novu godinu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cloopko (@cloopko)

Pletenje kao joga za mozak

Ove neobične narukvice su proizvod ljubavi prema pletenju koju gaji Valentina Vujačić godinama unazad.

- Predmeti koje pravim su proizvod potrebe da ispletem zanimljive stvari koje nose lični pečat, kako za svoje bližnje tako i za prostor koji me okružuje. Volim da pletem i heklam, i smišljam načine kako da oblikujem nove predmete od konca (vunice) bilo da je pamučni, vuneni ili mešavina - kaže Valentina i dodaje:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cloopko (@cloopko)

 

- Negde sam pročitala da je pletenje "joga za mozak“ (yoga for your brain). Ne praktikujem jogu, pa ne poznajem ovu vezu. Ali poznajem zadovoljstvo tokom celokupnog procesa: od biranja vunice ili konca, preko planiranja koji predmet i kako da ispletem, od prvih petlji do poslednjeg reda i neminovnog paranja kada rezultat nije zadovoljavajući… i svaki put osećam ponovno uzbuđenje kada se ovaj kreativni proces pokrene. 

Milica Ristić

Valentina Vujačić

 

 

 

Komentari (0)