Moda

KOKO ŠANEL SPASILA JE SVE ŽENE SVETA: Mala crna haljina ima mesto u ormaru svih nas!

Koko Šanel napravila je malu crnu haljinu i time ženama širom sveta u amanet ostavila neverovatnu modnu kombinaciju za svaki dan.

01.11.2021 14:35

KOKO ŠANEL SPASILA JE SVE ŽENE SVETA: Mala crna haljina ima mesto u ormaru svih nas!
Pixabay.com

Mala crna haljina je modni komad koj isvaga žena mora da poseduje u svom garderoberu. U kombinaciji sa drugim modnim detaljima ili sama za sebe, ova haljina predstavlja kombinaciju za svaku priliku, a sve žene u njoj izgledaju perfektno. Ipak, iako je sve volimo i odlučujemo se za nju kad god nemamo inspiraciju za oblačenje, malo koja od nas zna kako je nastao ovaj modni hit.

Naime, modna kreatorka iz Pariza, koju su posećivali svi umetnici i sve njihove ljubavnice iz tog doba, Koko Šanel, rešila je, dvadesetih godina prošlog veka, da napravi pravu uniformu za jake, emancipovane žene. Koko, koja je bila ljubavnica legendarnog kompoziora Igora Stravinskog, osmislila je sve karakteristike male crne haljine koje su i danas zaštitni simbol mode.

 

 

Mala crna haljina treba da bude jednostavnog kroja, kratka, od lepog materijala, ali da dugo traje i da svako može da je priušti. Velika prednost ove haljine leži u tome što može da se kombinuje praktično sa bilo čim i da se na taj način ostavi utisak prave modne ikone čim zakoračite iz svoje kuće. Sve žene iz tog razloga duguju veliku zahvalnost Koko Šanel.

Komentari (0)