Neverovatno!

ONA ZA KRALJICU RADI JEDAN SPECIJALAN POSAO: Ovakve poslovne obaveze deluju gotovo nerealno!

Kraljevska porodica zahteva mnogo pomoćnika, a neki od njihovih poslova su najčudniji!

17.01.2022 09:18

ONA ZA KRALJICU RADI JEDAN SPECIJALAN POSAO: Ovakve poslovne obaveze deluju gotovo nerealno!
printscreen/instagram.com

Britanska kraljevska porodica ima preko 1000 zaposlenih i dok neki rade u održavanju domaćinstva, poput kuvarica, čistačica i kućepazitelja, drugi se bave najneverovatnijim poslovima, za koji mnogi prosto ne mogu da poveruju da su plaćeni. Portal Srećna republika donosivam najčudnija radna mesta za koje zaposlene traži britanska kraljevska porodica.

Čuvar i obeleživač labudova

Nekada je postojalo samo jedno radno mesto za osobe koje su čuvale ove plemenite ptice, međutim danas su to dve pozicije. Jedan čovek brine o labudovima i njihovom zdravlju, dok drugi prati njihovo razmnožavanje i njihov broj. 

Razgazivačica cipela

Niko od nas ne voli žuljeve i neudobnosti koje nove cipele donose sa sobom, a kada si Kraljica Britanije onda nisi primoran da se patiš sa tim problemom. Jednostavno, Kraljica Elizabeta II ima posebnu ženu čiji je jedini zadatak da razgazi kraljičine cipele. 

Majstor muzike

Majstor muzike je nekada bilo doživotno zvanje, a danas je njihovo zaposlenje ograničeno na deset godina, a razlog za to je da bi novi mlađi talenti imali prilike da se oprobaju u ovom poslu. Njihov zadatak je da pripremaju muzički program za sva slavlja u društvu. 

Kraljevsku čuvar vremena

U palati kraljica ima oko 600 satova, a njihovo nameštanje može da traje i do 16 sati, te ne čudi da postoji i poseban čuvar za ove predmete. Osim što navija satove, ovaj zaposleni mora da ima i veliko znanje jer je njegov posao i da poprave svaki kvar koji se dogodi. 

Veliki čovek koji seče meso

Niko iz kraljevske porodice ne seče meso, te je to posao za jednu osobu. Za ovaj posao nikada ne postoji otvorena pozicija jer se veruje da se ta osobina nasleđuje, te je i pozicija nasledna. 

Čuvar markica i čuvar ramova

Kraljevska porodica ima jednu od najbogatijih kolekcija markica koje osoba koja je adekvatno obučena mora da čuva, te nije čudo da postoji posebna pozicija za ovo radno mesto. Sa druge strane u njihovom posedu nalazi se i preko 8.000 slika, a čuvar ramova održava te ramove da bi slike zauvek mogle da ostanu u njima.

Komentari (0)