Tetka Saveta

SAVRŠENI NAČINI POSTAVLJANJA LAMPICA: Izaberite metodu koja će vašu jelku učiniti IDEALNOM!

Poslednji je čas da okitite jelku za novogodišnje i božićne praznike, a mi ćemo vam pomoći da ona izgleda fenomenalno.

24.12.2021 21:19

SAVRŠENI NAČINI POSTAVLJANJA LAMPICA: Izaberite metodu koja će vašu jelku učiniti IDEALNOM!
pexels.com

Kupili ste divnu jelku, „pune“ grane, spremili ste i sjajne ukrase, kugle, figurice u obliku deda mraza, anđela, irvasa... Sve ste to savršeno uklopili i ukrasili jelku, a za kraj vam ostaju lampice.

Večita je dilema kod kićenja jelke kako staviti lampice, jer kako god da to učinite, čini vam se da je moglo bolje i da bi bilo lepše da ste to uradili na neki drugi način. E, zato vam Srećna Republika donosi savršen način za postavljanje lampica na jelku, koja će onda zasijati punim sjajem.

Ono što je bitno, za početak zaboravite na kruženje oko jelke. Lampice se stavljaju s prednje strane, tako da ćete imati osećaj da je drvo mnogo bogatije i raskošnije. Savet je i da, ako želite da jelka još bolje svetluca, prethodno stavite i sjajne ukrase.

 

 

Dekorateri savetuju da na svakih 30 cm drveta ide 100 lampica, što znači da vam je za jelku od 1,5 metara potrebno 500 lampica. Najpre treba da odlučite kako želite da stavljate lampice, vertikalno ili horizontalno.

Pojedini savetuju da koristite vertikalnu metodu jer će na taj način svaki vrh vašeg drveta, od grane do grane, svetleti. Lampice počnite da postavljate od kraja na kojem nije utikač, a neka vise sve do dna vašeg drvca. Kada dođete do dna, vraćate se gore. Razmak između redova neka bude 10-ak centimetara i postupak ponavljajte sve dok ne pokrijete celo drvo, piše „Real simple“.

 

 

Sa druge strane, više je onih koji lampice postavljaju horizontalno, što je i tradicionalnija metoda. Počevši od dna, nasumično slažite lampice oko drveta i kroz drvo. Na taj način ćete jelki dati pun sjaj. Koristite cik-cak metodu i sve se završava tako što kraj lampica završi na vrhu drveta.

Koju god metodu od ove dve da izaberete, stavite neke lampice dublje u grane, a neke bliže prednjoj strani, kako bi jelka izgledala još punije. Ako lampice na nekom mestu ne stoje tamo gde biste vi hteli, pokušajte da ih učvrstite nekih ukrasom.

 

 

Komentari (0)