POPRAVI NE BACAJ!

DA RUPA NA ČARAPI NE BUDE BAUK: Uz OVIH 20 trikova rešite probleme sa odećom i obućom brzo i lako!

Ako vaše nove kožne čizme posle samo jednog dana nošenja po snegu izgledaju kao da su barem 10 godina stare, ne nervirajte se zbog toga, jer se uz savete portala Srećna Republika to brzo da rešiti!

16.12.2021 12:10

DA RUPA NA ČARAPI NE BUDE BAUK: Uz OVIH 20 trikova rešite probleme sa odećom i obućom brzo i lako!
pexels.com

Krenuli ste na žurku i u poslednjoj sekundi vidite da se rajsferšlus na vašoj omiljenoj jakni pokvario? Ili ste pak bili malo nepažljivi dok ste oblačili tu divnu belu košulju i ona sad na kragni ima uzorak vašeg pudera? Iako bi većini žena ovo pokvarilo veče, nema razloga da bude tako. Portal Srećna Republika vam donosi lake cake da ove probleme rešite ko od šale.

SPASONOSNA SODA BIKARBONA

Ona je naš omiljeni kućni saveznik, u kuhinji, u kupatilu, za lice i telo, ne postoji sfera gde ova namirnica nije korisna.

1. Ako vaše bele ili svetle majice imaju žute fleke od znoja ispod pazuha ili pak od dezodoransa, soda bikarbona i limun pomažu. Pomešajte limunov sok sa malo vode i koristeći staru četkicu za zube istrljajte fleku. Trebalo bi odmah da nestane. Ukoliko ovo ne deluje napravite malo agresivniju mešavinu - pomešajte sodu bikarbonu, vodu i par kapi limunovog soka da napravite pastu. Nanesite je na fleku, ostavite da deluje desetak minuta, pa isperite mlakom vodom.

2. Ukoliko pak vaše patike ne mirišu baš najbolje nakon treninga, ne kupujte skupe praškove za obuću. Čim izujete patike pospite ih sodom bikarbonom iznutra. Ona će upiti znoj i sprečiti razmnožavanje bakterija koje stvaraju neprijatne mirise.

LAK ZA KOSU ALI I ZA MNOGE DRUGE STVARI

Saveznik je svake dame koja želi da joj frizura potraje par dana. Ali, ovaj kozmetički proizvod je našao namenu i u mnogim drugim oblastima.

3. Ukoliko je na vašoj omiljenoj majici ostala fleka od karmina, ne paničite! Reagujte brzo i uzmite lak za kosu, pa ga naprskajte preko traga karmina, osim ako se bluza ili košulja ne pere samo na hemijskom čišćenju. Ostavite da deluje par minuta, istapkajte fleku čistim tuferom i majicu bacite na pranje.

4. Pošla vam je žica na čarapi a vi nemate vremena da se presvučete niti da čekate da se providni lak osuši? Isprskajte žicu na čarapi kao i par centimetara iznad i ispod lakom za kosu. On će se osušiti za par sekudi a čarape će izdržati i to nošenje bez dalje štete.

LAK ZA NOKTE SVUDA OSIM NA NOKTIMA

Svaka žena u svojoj kolekciji ima barem jedan lak za nokte a jedan od njih je sigurno i providni, koji se može upotrebiti na hiljadu načina a mi vam objašnjavamo i kako!

5. Ukoliko je šraf na vašim omiljenim naočarama za sunce popustio, a pri ruci vam nije šrafciger, problem privremeno možete rešiti uz pomoć providnog laka za nokte. Par kapi namažite na zglob i ostavite da se osuši. Ovo će privremeno učvrstiti naočare.

6. Providni lak za nokte vam može priskočiti u pomoć i kod razlabavljenog dugmeta na košulji. Ukoliko ste primetile da je konac popustio i da će dugme verovatno otpasti jednostavno natapkajte konac sa malo providnog laka. Ovo će sprečiti dalje rašivanje.

7. Kada vam se stvori rupa na čarapi zaustavite njeno širenje niz nogu uz pomoć providnog laka za nokte. Nanesite mali količinu uz rubove rupe i to će zaustaviti dalje paranje! Ipak, sačekajte da se lak prvo osuši pre nego što obučete nešto preko čarapa kako se stvari ne bi zalepile jedna za drugu.

ZAMRZIVAČ JE ZA HRANU ALI I ZA ODEĆU

U njemu namirnice traju duže, ali da li ste znali da može produžiti i svežinu vaših odevnih predmeta? Saznajte kako u nastavku!

8. Ako ste tek kupile džemper, a on je već nakon prvog nošenja počeo da se ,,ćeba'' na mestima gde ima kontakt sa tašnom, jaknom, farmerkama, znamo koliko to ume da bude frustrirajuće. Ovo vrlo lako možete sprečiti uz pomoć jednostavnog trika. Stavite džemper u plastičnu kesu sa hermetičkim zatvaračem, pa ga smestite u zamrzivač i ostavite preko noći. Ako imate kašmirski ili vuneni džemper koji se stalno ćeba, svaki put pre nošenja ga smestite u zamrzivač. Izvadite ga i kada se ugreje, spreman je za nošenje.

9. Ako želite da preskočite ili proredite pranje farmerica, to možete uz ovaj jednostavan trik. Smestite farmerke u plastičnu kesu, pa ih stavite u zamrzivač da prenoće. Neprijatni miris će nestati, a vaše farmerke će biti sveže kao da su tek oprane, savetuje portal mogujatosama.rs. Ovako ćete smanjiti ispiranje boje uzrokovano prečestim pranjem i vaš omiljeni par džinsa će biti duže nov!

VAZELIN JE ZAKON!

Znamo svi da je on lek za ispucale usne i ruke ali da li ste znali da vam može biti od pomoći i prilikom rešavnaja problema sa obućom i odećom? Niste? Ako je tako, saznajte šta sve vazelin “leči”.

10. Na novim salkonkama u boji kože upravo ste videle crni trag i to vas je izvelo iz takta? Ne očajavajte, ovaj problem se lako rešava uz pomoć štapića za uši i vazelina. Istrljajte crnu fleku i odmah će nestati.

11. Kada rajsferšlus na jakni zapne najgora stvar koju možete da radite jeste da na silu vučete i pokušavate da ga pomerite. Tako ćete samo sve pokvariti i upropastiti omiljeni komad. Umesto toga, na štapić za uši nanesite malo vazelina pa njime istrljajte mesto gde se zaglavio.

DA KOŽNA OBUĆA I ODEĆA BUDE KAO NOVA

Svi znamo da su odevni predmeti od kože skupi id a bi po toj logici trebalo duže i da na traju. Investiramo u njih jer je koža izdržljivija ali šta da radimo kada naši omiljeni kožni predmeti izgledaju pomalo iznošeno a imamo ih tek jednu sezonu. Saznajte uz nas.

12. Ukoliko je na vašim čizmama ostalo nekoliko fleka od vode, snega, kiše ili soli jednostavno im vratite sjaj uz pomoć sirćeta. Staru četkicu za zube umočite u belo ili jabukovo sirće i istrljajte fleke.

13. Obuća, pogotovo zimska, mora redovno da se neguje i održava kako bi duže trajala. Ukoliko nemate kremu specijalizovanu za obuću, jednostavno koristite onu za lice. Namažite čizme ili cipele i istrljajte ih starim peškirom kako biste im povratile sjaj! Ovo isto važi za kožne jakne, koje bi barem jednom u mesec dana trebalo namazati nekom hranljivom kremom, ali i krema za ruke može da posluži. Sve što je dovoljno dobro za kožu vašeg lica i tela dobro je i za vaše kožne odevne predmete.

14. Povratite sjaj lakovane obuće uz pomoć sredstva za čišćenje prozora. Uradite to tako što ćete jednostavno prsnuti malo proizvoda na tupfer i istrljajti obuću. Ovo će joj odmah vratiti sjaj!

15. Ukoliko na svojoj obući od antilopa imate upornu fleku koja ne može da se skine klasičnim čišćenjem, upotrebite mekšu stranu turpije za nokte i ,,istuprijajte'' fleku napolje!

16. Ukoliko je antilop osetljiv, umesto turpije, pokušajte da otklonite fleku starom četkicom za zube, jer će njenje iskrivljene čekinje biti nežnije prema osetljivom nubuku i otkloniti fleku koja se sasušila. Ovo važi i za obuću ali i odeću od antilopa.

17. Ako ste na tamnoj kožnoj obući, jakni ili tašni videle ogrebotinu koje je svetlije boje a nemate vremena da čekate na reparaciju, možete same otkloniti problem za prvo vreme. Nađite flomaster u boji vašeg odevnog predmeta i ogrebotinu temeljno prebojite njime. Mastilo flomastera će se upiti i ogrebotina će se utopiti u ostatak komada i biti neprimetna.

PENA ZA BRIJANJE, FLASTER I VOTKA

Ne, ovo nije naslov novog komično-akcionog filma, već rešenje za neke sitne probleme koje zadese svaku damu. A vi saznajte šta možete rešiti pomoću ove tri stvari!

18. Ukoliko je na majici kada ste je skidale ostala fleka od pudera trebalo bi da se poslužite penom za brijanje kako biste je efikasno uklonile. Istrljajte fleku malom količinom pene pre nego što je ubacite na pranje.

19. U drogerijama i apotekama postoje flasteri koji služe za zaštitu stopala na mestima gde obuća vrši trenje ili postoji šav koji vas žulja i bode. Isti flaster možete upotrebiti za popravljanje brushaltera čije vas žice bodu ili da sprečite kontakt fišbajna koji se izvukao i vaše kože.

20. Ukoliko nemate vremena da operete majicu, a planirale ste da je obučete, sipajte votku u flašicu sa pumpom i isprskajte ceo komad garderobe. Ostavite da se osuši i nakon toga majica je spremna za nošenje. Alkohol iz votke će eliminisati sve mirise uzrokovane razvojem bakterija. Ovo će vam uštedeti i vreme ali i novac, jer nema potrebe da kupujete specijalizovane sprejeve za ovaj problem kada vam je rešenje već u kući!

Nadamo se da će vam ove cake biti od pomoći! Pišite nam vaše trikove i savete u komentarima!

 

 

 

 

Komentari (0)