Tetka Saveta

KADA JE POSLEDNJI TRENUTAK DA SE RASKITI JELKA: Jedan ukras obavezno ostavite za sreću, pare i blagostanje! (FOTO)

Sačuvajte ga kao amajliju kako biste privukli uspeh u svoj život i dom.

19.01.2024 13:03

KADA JE POSLEDNJI TRENUTAK DA SE RASKITI JELKA: Jedan ukras obavezno ostavite za sreću, pare i blagostanje! (FOTO)
shutterstock.com

Novogodišnja jelka i ukrasi po domu su obavezan deo dekoracije za novogodišnje i Božićne praznike. Mnogi dom okite već početkom decembra i ukrasi stoje mesec, dva a kod nekoga i tri naredna meseca. 

Međutim, kako ističu stručnjaci za feng šui jelku treba raskititi i ukrase iz doma ukloniti 12 dana nakon Božića tačnije 18. januara. Ukoliko ih ne uklonite ostaćete "zarobljeni" u prošlosti što nikako nije dobro.

Pixabay.com

Jedan zlatni ukas treba sačuvati kao amajliju kako bi se privukla sreća i blagostanje u dom

 

Amajlija

Prema rečima stručnjaka za higijenu uklanjanje jelke i ukrasa u domu u ovom periodu ima i praktičnu svrhu. Naime, za dva meseca na jelki i ukrasima se skupla prašina. Osim toga ukoliko ste imali živu jelku sa busenom ili ne iglice koje otpadaju danima sad su pri kraju. Jelka bez busena ima rok trajanja od najviše šest nedelja posle čega ostanu samo suve grane.  

Kako su objasnili psiholozi praznična novogodišnja dekoracija ima veoma pozitivan uticaj na ljudi, budi optimizam i želju za novim početkom koji je izražen upravo u periodu novogodišnjih i božićnih praznika odnosno iz prelaska jedne godine u drugu.

Ukoliko ste više ljubitelj veštačkih jelki koje su i manje opasne za kućne ljubimce tokom mesec ili dva koliko stoji u kući jelka je skupila prašinu koja može da uzrokuje pojavu alergija. Ovo se posebno odnosi na ljudi koji već imaju probleme sa alergijom na prašinu zbog čega je najbolje raskititi jelku i ukloniti dekoraciju. 

Međutim, kako ističu stručnjaci za feng šui ukoliko još niste raskitili jelku imaju savet kako da privučete, sreću, novac i blagostanje u 2024. Prilikom skidanja ukrasa sa jelke jedan treba ostaviti kao amajliju. Preporuka je da to bude šišarka sa novogodišnje jelke koju ćete držite tako da bude okrenuta prema jugoistoku jer na taj način otvarate protok energije i privlačite dobre poslovne prilike i novac.

Ako među ukrasima niste imali šišarku feng šui stručnjaci savetuju da kao amajlija može da posluži zlatni ili srebrni ukrasi, s obzirom da se veruje da ove boje simbolizuju uspeh, novac, moć, uspeh, samopouzdanje, blagostanje koje ćete kao amajliju čuvati do sledeće Nove godine. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)