Tetka Saveta

JEDNOSTAVAN TRIK DA OČISTITE ZAGORELE TEPSIJE I PEKAČE: Sve što vam je potrebno već imate u kući

Ukoliko tragate za načinom da posuđu koje ste koristili za pripremu hrane u rerni vratite stari sjaj bez ribanja žicom, ovo je pravo rešenje.

31.12.2023 17:40

JEDNOSTAVAN TRIK DA OČISTITE ZAGORELE TEPSIJE I PEKAČE: Sve što vam je potrebno već imate u kući
Shutterstock

Dani praznika su radost za porodicu, ali i više posla za domaćice. Kako najviše volimo jela iz rerne, tako je izvesno da ćemo imati mnogo više posuđa za pranje. Najveću muku zadaje ribanje tepsija i plehova, pogotovo ako neko jelo zagori, pa je pre pranja potrebno ribanje sudova.

Jedna mama nedavno je otkrila jednostavan trik koji će vam omogućiti da bez mnogo muke očistite tepsije od ostataka hrane, piše britanski "Miror".

Sve što vam je potrebno jeste jedan metalni novčić, jer je daleko efikasniji za uklanjanje ostataka hrane od svih četki za ribanje posuđa, pa i od čuvene žice koja za mnoge domaćice predstavlja noćnu moru.

- Nemojte bacati pekače i tepsije ako se u njima nalaze ostaci zagorele hrane. Pre nego što spustite posuđe u sudoperu, istrljajte ih metalnim novčićem i tako skinite ostatke zagorele hrane, a onda tepsije i pekače operite uobičajeno, vrućom vodom i deterdžentom za sudove – otkrila je ova domaćica.

Post je dobio toliko pozitivnih reakcija, da je stotine ljudi lajkovalo i komentarisalo, hvaleći ovu mamu i njen čudotvorni trik koji štedi vreme i novac.

Ukoliko posuđe koje ste koristili za pripremu hrane u rerni nije emajlirano, a na dnu ima mrlje od tečnosti, i za taj problem postoji lako rešenje. Pospite malo sode bikarbone na mestima gde se nalaze mrlje, preko sode sipajte malo deterdženta za sudove, a onda i malo sirćeta. Odozgo stavite običan papirni ubrus i ostavite posuđe da tako odstoji pola sata. Posle pola sata skinite papirni ubrus, pa prebrišite posudu kuhinjskim sunđerom. Mrlje će nestati kao rukom odnešene!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)