Tetka Saveta

UBACITE JEDAN PREDMET IZ KUHINJE U MAŠINU I VEŠ VAM NIKAD NEĆE BITI IZGUŽVAN: A evo šta je potrebno uraditi nakon što ga izvadite iz mašine!

Tajna je u dva trika koja vam neće oduzeti dodatno vreme, a život će vam biti znatno olakšan.

13.02.2023 19:01

UBACITE JEDAN PREDMET IZ KUHINJE U MAŠINU I VEŠ VAM NIKAD NEĆE BITI IZGUŽVAN: A evo šta je potrebno uraditi nakon što ga izvadite iz mašine!
Shutterstock

Najkvalitetnija mašina za pranje veša, najskuplji deterdžent i omekšivač nisu garant da će vaš veš biti dobro opran, mirisan i mekan. Poseban problem s kojima se suočava većina domaćica jeste izgužvana odeća nakon što je izvađena iz mašine, a koja često takva ostane i tokom sušenja pa se samim tim teško pegla.

Srećna republika vam otkriva neverovatan trik kako izbegnete gužvanje veša koji će uz to biti i kvalitetno opran.

shutterstock.com

Nakon pranja veš je najčešće prilično izgužvan i posle ga je teško opeglati

Kako ističu stručnjaci za higijenu u kući, a pišu mediji, dovoljno je da pre pranja u veš mašinu ubacite dve do tri kuglice aluminijumske folije. Ona eliminiše statički elektricitet što umanjuje efekat pranja, posebno kod sintetičkih tkanina. Takvi materijali izazivaju elektricitet, a aluminijum ga “upija” i čini da se odeća kvalitetnije opere.

Aluminijska folija može da se koristi i u mašini za sušenje jer uklanjanjem statičkog elektriciteta ubrzava sušenje veša, koji nastaje usled trenja tkanine jedne o drugu. Na taj način odeća će se i manje gužvati tokom pranja, a vremenom ćete koristiti i manje deterdženta.

Savet i da kad izvadite opran veš iz mašine on bude lepo složen u lavoru od 15 do 30 minuta pre nego što se okači na žicu za sušenje. Tkanina će se ispraviti, a mnoge stvari nakon sušenja nećete morati ni da peglate.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)