Tetka Saveta

ZAGORELA VAM JE RERNA, A U NJOJ I REŠETKA? Na ova 4 načina možete da uklonite masnoću i to bez imalo trljanja i struganja!

Iako na prvi pogled deluje kao mukotrpan posao, uklanjanje zapečenih tragova ulja i masti iz rerne može da bude lakše nego pranje sudova.

21.01.2023 15:01

ZAGORELA VAM JE RERNA, A U NJOJ I REŠETKA? Na ova 4 načina možete da uklonite masnoću i to bez imalo trljanja i struganja!
Shutterstock.

Tokom pečenja hrane u rerni često se događa da masnoća iscuri iz tepsije i zalepi se za rešetku. Tako skoralu masnoću teško je skinuti iz same rerne, pa mnogi pribegavaju struganju ili upotrebi jakih hemijskih sredstava kako bi je očistili. Međutim, problem nastaje kad treba očistiti rešetku iz rerne.

Pixabay

Hrana često iscuri prilikom pečenja, što ostavlja masne tragove na rešetki i u samoj rerni

Na društvenim mrežama se jedna korisnica čisteći rernu kod majke požalila da ne zna način kako da efikasno očisti rešetku. Pokušavala je da skine skorelu masnoću na razne načine i na kraju odustala.

- Pre nego što odem u prodavnicu da kupim novu rešetku da li neko ima predlog kako da uklonim skorelu masnoću sa rešetke iz rerne? Ja više nemam ideje - napisala je ona.

Usledili su brojni saveti.

- Potopite rešetku u kadu u vrelu vodu, naspite prašak za veš i ostavite tako pre noći. Sva masnoća će spasti bez problema i ujutru samo isperite rešetku toplom vodom - 

- Ja ubacim rešetku u veliku šerpu sa vrelom vodom i praškom. Tako se kuva sve dok masnoća ne otpadne, a potom okrenem drugu zaprljanu stranu - 

- Ako imaš mašinu za pranje suđa pokušaj da je opereš tako. Trebalo bi da se masnoća ukoloni - 

- Ja uvek koristim vrelu vodu i potapanje u kadi sa praškom za veš i rešetka iz rerne mi posle bude kao nova. Prašak za veš je napravljen da ukloni tvrdokornu masnoću sa odeće, a uklanja je i sa takvih rešetki. Provereno radi - 

- Ja uvek koristim sodu bikarbonu, nekako više volim te prirodne preparate. Potopite rešetku u vodu u koju ste dodali nekoliko šolja sode bikarbone, videćete, biće kao nove - bili su samo neki od predloga. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)