Horoskop

Znaci zodijaka BEZ SAMOPOUZDANJA: Da li ste među njima?

Da li ste od onih koji se ustručavaju da izneu svoje mišljenje ili im za neku odluku treba potvrda okoline? Proverite da li ste na spisku.

18.08.2022 21:00

Znaci zodijaka BEZ SAMOPOUZDANJA: Da li ste među njima?
pexels.com

Manjak samopouzdanja onemogućava nas da ostvarujemo ciljeve, te stalno tražimo neke potvrde od okoline. Iako većina veruje u sebe i svoje odluke i procene, drugima je teško da procene svoje sposobnosti, pa traže tuđe mišljenje kako bi povukli neke poteze ili procenili svoju vrednost. I među znacima Zodijaka ima onih čije samopouzdanje nije na zavidnom nivou i često se konsultuju sa okolinom oko nekih stvari. Evo koji znakovi se smatraju najnesigurnijima.

Rak                     

Emotivni Rakovi su vrlo osetljivi i nesigurni po prirodi i veoma im je stalo do mišljenja okoline, pa često okolo traže potvrdu za mnoge svoje odluke. Komentare često shvataju veoma ozbiljno i bilo kakva kritika može im poljuljati samopouzdanje, na način da je shvate kao napad na njih. Rakovi često traže potvrdu od najbližih da su dobri u nečemu, jer se tako osećaju sigurno.

 

 

Devica

Iako se ovaj znak izdvaja po inteligenciji i kritikovanju drugih i oni se uvršćuju u znakove sa manjak samopouzdanja, jer su zbog svoje perfekcionističke prirode vrlo kritični prema sebi i zbog toga često postavljaju ispred sebe nerealne zahteve i standarde. Skloni su analizama, zbog toga što drže stvari pod kontrolom i često preispituju svoje rečii postupke zbog čega deluju drugima vrlo nesigurno.

 

 

Vaga

Vage su veoma nesigurni znak Zodijaka i teško im je da donose bilo kakve odluke,  zbog čega drugima deluju kao osobe bez samopouzdanja. Žele da se svide svima ali plaše se reakcije drugih, kada bi izrazili svoje pravo mišljenje i ako bi se za sebe zauzeli. Ovaj znak Zodijaka nema posebno mišljenje o sebi i traže okolo odobravanje za sopstvenu vrednost.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)