Horoskop

Otkrijte koji ste SMRTNI GREH prema vašem horoskopskom znaku: Ko je rob požude, a koga izjeda pohlepa?

Svaki znak Zodijaka nosi teret svog najvećeg greha. Saznajte koji je vaš!

05.07.2022 11:30

Otkrijte koji ste SMRTNI GREH prema vašem horoskopskom znaku: Ko je rob požude, a koga izjeda pohlepa?
Shutterstock

Iako se grehovi dele na oprostive i one smrtne, običnim ljudima je podjednako teško da izađu na kraj sa svim oblicima slabosti naše volje i duše. Svaki horoskopski znak ima svoj spisak dobrih i loših karakteristika, pa se često na spisku onih ne tako sjajnih osobina nađe i poneki greh. Portal Srećna Republika vam otkriva koji to greh sa sobom nosi svaki znak Zodijaka.

Ovan - Gordost

Shutterstock

Ovan

Ovan voli da vodi i uvek ima najbolje ideje. Oni bi čak i rekli da su savršeni, ili barem to pokušavaju da budu. Najveće vrline Ovnova potiču iz njihove sposobnosti da okupe ljude harizmom i magnetskom privlačnošću. Oni obavljaju poslove ili barem nateraju druge ljude da to urade umesto njih. Ali, naravno, imaju i mračnu stranu - Ovnovi imaju običaj da misle da su jedino oni dovoljno sposobni da neke stvari realizuju. Ovnovi, obratite pažnju na ponašanje i prevaziđite svoju gordost.

Bik - Proždrljivost

Shutterstock

Bik

Bikovi su uvek naklonjeni lepšim stvarima u životu - vole likovnu umetnost, uživaju u sjajnoj hrani i slušaju samo najbolju muziku. Pošto ih privlače fizička zadovoljstva, ponekad u tome mogu i da preteraju. Bikovi bi trebalo da shvate da se proždrljivost ne odnosi samo na hranu i da se može preterati u bilo čemu. Bikovi vole udobnost i ponekada im je teško da se vrate u stvarni svet. Niste vi lenji, dragi Bikovi, samo malo previše uživate u životu.

Blizanci - Laganje

Shutterstock

Blizanci

Nije kao da Blizanci žele da lažu, ali ih njihova nestalna priroda čini sklonim naglim promenama raspoloženja i mišljenja. Ono što ostatku sveta izgleda kao laž, njima je samo još jedan hir. Naravno, Blizanci uvek imaju dvostruko mišljenje o svemu, te imaju običaj da svojim prijateljima kažu baš ono što oni i žele da čuju. Možda ste to čak i mislili u datom trenutku, zar ne, dragi Blizanci?

Rak - Gnev

Shutterstock

Rak

Rakovi su velika zlopamtila i ništa ne zaboravljaju tek tako. Čak i onda kada im se davno dogodilo nešto neprijatno ili bolno, oni će se i dalje sećati svega do detalja. A kada se desi da ih neko podseti na to što ih je povredilo, na scenu stupa njihov gnev. Emotivna strana Rakova ume da bude divna, ali njihova osećanja je lako povrediti. I nažalost, oni zauvek ostaju povređeni. Dragi Rakovi, učinite svima uslugu, duboko udahnite i dobro odmerite situaciju pre nego što odlučite da sve žive počastite svojim besom.

Lav - Samoljublje

Shutterstock

Lav

Lavovi sami sebi podižu spomenik. Istina je da su često talentovani i harizmatični, a to ih obično i odvuče ka stazama narcizma. Iako je samopouzdanje Lavova vredno divljenja, ono može brzo da preraste u nekontrolisano samoljublje. Lavovi ponekad sebe doživljavaju kao predmet obožavanja. Lavovi, dobro vas znamo. Talentovani ste i fantastično izgledate. Niste vi krivi za to! Ipak, ne bi vam škodilo da malo spustite loptu.

Devica - Zavist

Shutterstock

Devica

Ako imate Devicu koja radi za vas, smatrajte sebe pravim srećnikom! Vredno će raditi i sve će im polaziti od ruke iz prvog puta, jer uvek teže ka savršenstvu. Ali ne računajte na njih na duže staze, oni uvek traže nešto bolje. Drage Device, jako ste pametne! Vi ste pravi intelektualci Zodijaka. Ipak, kada god pomislite da je trava u tuđem dvorištu zelenija, setite se da prvo zalijete svoju. Zavist vas često obuzima, a niste baš uvek sigurni na čemu zavidite.

Vaga - Neodlučnost

Shutterstock

Vaga

Da li je neodlučnost greh? Da li je sklonost Vaga ka paralizi analize ono što otključava njihovu mračnu stranu? Vage razmatraju sve opcije jednom, dva puta, pa onda opet. Zbog svoje neodlučnosti, za Vage se često misli da nemaju formirane stavove, te ih mnogi doživljavaju kao mlake i nedefinisane osobe. Detaljna analiza je nekada poželjna i neophodna, ali na baš uvek i svuda, drage Vage!

Škorpija - Požuda

Shutterstock

Škorpija

Škorpije su strastvene, a nekada čak i agresivne kada se radi o bezobrazlucima u spavaćoj sobi. To ih često odvodi u opsesivne ekstreme, kada su u pitanju njihovi seksualni partneri. Ovakva požuda ih može uvesti u mnoštvo drugih grehova, kao što je gnev odbačenog ljubavnika. Škorpiji je teško da oprosti, a osvetiće se kada za to dođe vreme. Drage Škorpije, iako nema ničeg lošeg u tome što želite da ispunite svoje fantazije, ponekada stvarno umete da pređete granicu. Pronađite svoju ručnu kočnicu.

Strelac - Osuđivanje

Shutterstock

Strelac

Strelčevi sve sagledavaju iz šire perspektive i imaju dobro definisanu tačku gledišta. To je sve bajno i sjajno, sve dok se slažete sa njima. Ipak, čim se suprotstavite njihovom mišljenju, otrovne strele i varnice će odmah krenuti da lete ka vama. Zbog toga što se posvećuju temeljnom rešavanju svakog problema, Strelčevi umeju da budu poprilično oštri prema onima koje doživljavaju kao manje vredne. Dragi Strelčevi, manite se vi nas, običnih smrtnika! Ne možemo baš svi da budemo tako uzvišeni kao vi.

Jarac - Pohlepa

Shutterstock

Jarac

Niko ne voli novac i zaradu više od Jarčeva. Oni su ambiciozni i odlučni, a novac i materijalna dobra vide kao nešto pozitivno i poželjno. Ipak, da li Jarčevi zaista razumeju značenje reči “dovoljno”? Za njih, novac je istinski koren svakog zla, koji ih vodi mnogim mračnim putevima u potrazi za ispunjenjem. Dragi Jarčevi, udahnite duboko i ostavite novčanik po strani. Da li na ovom svetu zaista postoji još nešto što morate da imate?

Vodolija - Bogohuljenje

Shutterstock

Vodolija

Vodilije vole da čine svet boljim mestom za život. U tome nema apsolutno ničeg lošeg, svi mi ka tome stremimo. Ipak, Vodolije imaju običaj da misle kako sve mogu same. Sve su same stvorile, sa svojih 10 prstiju i niko im u tome nije pomogao. Ovakav njihov nadmeni stav ih vodi pravo u bogohuljenje, piše portal ranker.com. Drage Vodolije, u redu je da ponekada zatražite pomoć!

Ribe - Lenjost

Shutterstock

Ribe

Ribe su sanjari, te veliki deo svog vremena posvećuju maštanju. Ponekada se i previše prepuštaju sanjarenju, a sve to rade nauštrb vremena koje bi zapravo provele čineći nešto korisno. Ribe ne pokušavaju da budu lenje, one samo vole da… razmišljaju. Ribe, obožavamo vašu produhovljenu i intuitivnu stranu, ali ponekad je potrebno i da zasučete rukave, kako biste se bacile na posao. Ti sudovi u sudoperi se svakako neće oprati sami od sebe.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)