Horoskop

ISKORISTITE MOĆ BOJA: Evo kako da poboljšajte život pomoću HROMOTERAPIJE

Iskoristite moć sedam boja svetla i zacelite svoje telo i duh.

09.03.2022 21:54

ISKORISTITE MOĆ BOJA: Evo kako da poboljšajte život pomoću HROMOTERAPIJE
pexels.com

Opšte je poznato da je Ajnštajn je otkrio da se materija u svim svojim oblicima sastoji od energetskih svetlosnih talasa u vidu duginih boja, a svaka čestica materije reaguje na svetlost i  određenu boju. Portal Srećna Republika vam otkriva kako ljudski organizam reaguje na boje i kako se pomoću njihove energije može lečiti.

Naime, hromoterapijom, pomoću sedam boja svetla, mogu da se uravnoteže energetski centri našeg tela - čakre, čime se stimuliše i proces izlečenja. Sunčeva svetslost igra važnu ulogu u oporavku od hroničnih bolesti, pa razumno korišćenje sunca može biti deo procesa oporavka od većine zdravstvenih problema. Sunčevi zraci sadrže sedam različitih boja: ljubičastu, indigo, plavu, zelenu, žutu, narandžastu i crvenu, koje odgovaraju čakrama našeg tela. Svaka boja ima svoju određenu talasnu dužinu i zrači posebnu energiju.

pexels.com

Hromoterapija

LJUBIČASTA 

Boja intuicije i mašte, odgovara krunskoj čakri na vrhu glave, mozgu, moždanoj kori, velikom mozgu i centralnom nervnom sistemu. Simbolizuje znanje i veliku mentalnu snagu, povezuje se sa stvaranjem, a utiče na našu duhovnost, inspiraciju i idealizam. Poznata kao jedna od hladnih boja, deluje umirujuće i korisna je za one koji imaju problema sa spavanjem ili stresom. Hromoterapeuti preporučuju da jedete patlidžan, ljubičasti kupus, borovnice, kupine i ljubičaste smokve.

INDIGO 

Boja intuicije, odnosi se na čakru čela ili “treće oko” u sedištu čela. Pomaže da se otvori naša intuicija i utiče na našu sposobnost da vidimo stvari koje su tek u začetku ili na vidovitost kao temelj naše psihičke moći. Poboljšava koncentraciju i nije prikladna za bučna, već za tiha mesta, puput spavaće sobe.

BELA

Uravnotežuje i smiruje. Ona daje energiju, ali deluje i kao sedativ. Ova energija iz koje proizilaze sve boje, podstiče optimizam, posebno u kriznim životnim situacijama, kada na vašem jelovniku treba da se nađe više mleka i mlečnih proizvoda, karfiola, bele repe, celera, krušaka, banana, luka i lešnika, piše portal conopljanews.net

ZELENA 

Boja ljubavi i harmonije, smiruje, opušta, pomaže ravnoteži nervnog sistema, utiče na zdrav i okrepljujući san. Odnosi se na četvrtu čakru srca u sedištu grudnog koša. Ova čakra odnosi se na našu sposobnost da dajemo i primamo ljubav ne samo u odnosu prema voljenoj osobi, već i prema deci, roditeljima, životinjama i prirodi. Instinktivno je tražimo kada smo pod stresom ili imamo emocionalne problem. Jedite zelenu salatu, pariku, brokoli, grašak, sve vrste zelenih salata, zelene jabuke, belo grožđe, kivi, tikvice, krastavce, praziluk, blitvu i spanać.

PLAVA

Boja komunikacije, takođe umiruje. Odgovara čakri grla pa analogno tome utiče na našu sposobnost komuniciranja, izražavanja, govor. Utiče na našu moć procene, snove i kreativnost. Može se koristiti u bilo kom prostoru, osim onom za fizičku aktvinost ili igru. Preporučuje se da jedete crno grožđe, šljive, borovnice i crne ribizle.

ŽUTA 

Boja intelekta, podstiče veselost, čini nas živahnijim, ponekad izaziva euforiju i zanos. Ova boja aktivira intelektualne funkcije. Odnosi se na čakru solarnog pleksusa. Utiče na naše samopouzdanje, ego, intelekt, logiku i pozitivan stav prema životu. Pošto simbolizuje Sunce, rast i toplotu, budi optimizam pomažući nam da razumemo naše podsvesne mehanizme i povratimo unutrašnju ravnotežu. Pomaže prilikom donošenja odluka, jer povećava našu sposobnost sagledavanja problema iz više uglova. Može biti vrlo korisna tamo gde nam je potrebna veća koncentracija. Namirnice koje treba da jedete su dinje, grejfrut, kukuruz, kruške, limu, breskve, ananas.

NARANDŽASTA

Boja kreativnosti i prosperiteta. Odgovara sakralnoj čakri u donjem delu trbuha. Na psihološkom i duhovnom nivou odnosi se na samopoštovanje, inspiraciju, toleranciju, ljubav, otvorenost i sposobnost da sarađujemo s drugima. Podstiče na radost, jača samouverenost, entuzijazam, samostalnost, društvenost, konstruktivnost i kreativnost. Povezuje se sa razumevanjem i tolerancijom i uklanja emocionalne blokade. Narandžasta boja stimuliše um i smiruje razdražljivost, olakšava učenje i podstiče pamćenje. Jedite šargarepu, pomorandže, mandarine, kajsije i bundevu.

CRVENA

Boja snage i hrabrosti, to je boja koja nadražuje. Deluje kao afrodizijak i odnosi se na čakru na dnu kičme, nadbubrežne žlezde, a na psihološkom i duhovnom nivou na svest o sebi, samouverenost, odlučnost, spontanost i sigurnost, hrabrost i snagu volje. Ova čakra temelj je drugih šest čakri i simbolizuje opstanak. Crvena, u najpozitivnijem smislu te reči, simbolizuje hrabrost, snagu i pionirski duh, nagone, fizičku energiju i ljubav. Ali, to je i boja ljutnje. Podstiče i kreativnost, jača samopouzdanje i snagu volje, izaziva intenzivna osećanja i pomaže u savladavanju negativnih misli. Jedite paradajz, cveklu, trešnje, jagode, maline, crvene ribizle, lubenice, crvene pomorandže, rotkvice.

LEČITE SE BOJAMA

Za zidove vašeg stana i vašeg nameštaja boje izaberite tako da koristite energiju njihovih talasa. Kuhinju obojite u SVETLONARANDŽASTO. Ova boja će vas učiniti živahnim i veselim. Za dnevni boravak odaberite ŽUTU. Poput zlatnih sunčevih zraka ona će odagnati loše raspoloženje. U spavaću sobu unesite PASTELNO ZELENU. Ona će vas smiriti, opustiti i podstaći vaš zdrav i okrepljujući san. Radnu soba obojite u NARANDŽASTOŽUTU. Ona će vam podići radni elan i aktivirati vaše intelektualne funkcije.

Međutim, ukoliko ne volite šarenilo, nećete pogrešiti ako ceo stan okrečite u BELO. Bela boja daje energiju, ali istovremeno smiruje i opušta. Ona se lepo slaže sa svim bojama, a da bi u vašem stanu bilo što toplije i prijatnije, razveselite ga jastučićima živih boja, cvećem, lepim slikama.

Izbegavajte na zidovima CRVENU boju, jer na velikoj površini ona deluje razdražujuće. Ovu boju eventualno sačuvajte za jastučiće ili buket cveća. Klonite se zidova u TAMNOPLAVOJ, INDIGO PLAVOJ i TAMNOLJUBIČASTOJ boji. Njihov uticaj sa velikih površina nije dobar za našu psihu.

 

Komentari (0)