Horoskop

MARS trenutno boravi u VODOLIJI: Evo kako to utiče na nas

Od 6. marta do 15. aprila planeta akcije, ambicije, snage i volje boraviće u Vodoliji i tako produbiti pitanje humanosti, pravde, dok će na ličnom planu mnogima doneti promene.

08.03.2022 11:00

MARS trenutno boravi u VODOLIJI:  Evo kako to utiče na nas
pexels.com

Ovo je intelektualni Mars, kojeg pokreće sve što je novo, moderno, inovativno, originalno i, ako je moguće, dosad nije viđeno. To je Mars zagledan u budućnost, u potpunosti okrenut novom dobu i tehnologiji. On nije emotivan, ali je human jer njemu su svi ljudi braća. Hladne glave razmišlja kako da poboljša sutra i olakša položaj čoveka u svetu lišenom humanosti. Prezire sve zastarele i okoštale forme i uvek je spreman da se pobuni i sruši.

NAPETO I NEIZVESNO

Tradicija ga ostavlja ravnodušnim, a njegova religija je nauka jer samo ona može da obezbedi čoveku humaniju sutrašnjost. On se izborio za socijalizam, organizovao radnike u sindikate i počeo da se bori za njihova prava. Ovo su programeri, elektroinženjeri, piloti, inženjeri NASA, vođe sindikata, pronalazači, ali i ljubitelji ekstremnih sportova, borci za socijalnu pravdu, komunisti, a neretko i anarhisti. Oni se bore protiv konvencija, a stara pravila ruše ne da bi uspostavljali nova, već da bi nam dokazali njihovu uzaludnost i besmisao.

On je uvek spreman da vam da neku fantastičnu ideju, bilo da je reč o poslu, uređenju stana ili autfitu. Kada je tu, u vazduhu se oseća elektricitet, uvek je pomalo napeto i neizvesno. Ukoliko vam je stalo da ga osvojite, ključne reči su neizvesnost i mentalna stimulacija. Ovaj pasionirani gejmer voli da prelazi nivoe i u ljubavi, pa što više neizvesnosti i mozgalica, on je više vaš. Slobodu mu ne možete uzeti i kada je najzaljubljeniji, ali to nije važno jer razloga za ljubomoru ovde nema. S njim možete da zaboravite konvencionalan odnos i da se spremite za kosmičku vezu, posle koje više nikada nećete poželeti da se vratite među obične smrtnike.

pexels.com

Mars može da bude veliki pokretač

Kada je ovaj Mars dobro aspektovan, daje humanu prirodu okrenutu ljudima. Uvek radi u interesu celog čovečanstva. Zaljubljen je u progresivne ideje, egzaltiran u zanosu i bezrezervno rasipa energiju, boreći se za ideju koja je za njega važnija od svega. U ljubavi pruža slobodu, ima sposobnost jakog zanosa i konstruktivan je.

Loše položen Mars može dati mizantrope, ekscentrične osobenjake, ljude sklone porocima, a pre svega kocki, neljubazne i hladne u ljubavi. U umetnosti on je čista avangarda, pre svih je razumeo apstraktno slikarstvo, instalacije i performanse, on ih je i izmislio, ali sada je i to prevazišao i okrenut je isključivo digitalnoj formi. Internet koristi kao oružje, a to je bojno polje na kom ga nikada nećete pobediti. Obožava naučnu fantastiku, sve vrste zagonetki, a njegovu pažnju zavređuje samo ono što deluje stimulativno na moždane vijuge.

Kada uđe u Vodoliju, gde će se zadržati sve do 15. aprila, zavladaće atmosfera pobune, lične i socijalne. Bićemo hrabriji da kažemo ono što mislimo i pobunimo se protiv okolnosti koje nas sputavaju. Vodolija je znak koji ne voli da menja sebe, ali voli da menja sve oko sebe, što smatra zastarelim i prevaziđenim. Tako će biti i tokom tranzita ovog Marsa, koji je veliki reformator i koji će tokom hoda kroz Vodoliju napraviti aspekte, najpre kvadrat 22. marta s Uranom iz Bika, a zatim i konjunkciju sa Saturnom (april), koji je takođe u Vodoliji, što će inicirati mnoge promene na društvenom planu, a zatim i privatnom. Možemo da očekujemo mnogo pobuna, štrajkova, zahteva za socijalnom pravdom i promenom uslova. Početak kraja zastarelih formi funkcionisanja i najava jedne nove energije koja će biti dominantna u budućnosti.

STARE STVARI NA NOV NAČIN

Na ličnom planu ćemo osetiti unutrašnju težnju i neophodnost da delujemo u pravcu promene, pa će biti dovoljan mali povod da započnemo s akcijom. I ne samo da ćemo ustati u svoje ime već ćemo imati potrebnu hrabrost da reagujemo i za druge ljude. Bićemo manje sebični, ali i manje emotivni, postupati racionalno i potpuno svesno preuzimati rizik, kako za sebe tako i za druge ljude.

Ovo je period kada smo mnogo više okrenuti novim tehnologijama, pa će mnogi poželeti da se ponove i modernizuju. Poželećemo da stare stvari radimo na nov način. Nećemo reagovati kao dosad, već ćemo spontano težiti da budemo drugačiji i prevaziđemo stare obrasce ponašanja, a to će nam ići od ruke potpuno prirodno.

Poznati s Marsom u Vodoliji: Leonardo da Vinči, Elizabeta II, Šarl de Gol, Kristin Stjuart, Adel, Tupak Šakur, Mišel Obama, Skarlet Johanson, Džastin Biber i Ilon Mask

Komentari (0)