Horoskop

ASTRO GURMANI: Omiljena hrana svakog znaka Zodijaka!

Pozvali ste goste, a nemate ni najblažu ideju šta da im spremite? Budite bez brige, samo im skuvajte ono što voli njihov horoskopski znak i smazaće sve u slast!

15.02.2022 07:00

ASTRO GURMANI: Omiljena hrana svakog znaka Zodijaka!
pexels.com

Svi znaci Zodijaka imaju ne samo svoje karakteristične osobine već i jednistvene ukuse. Ukoliko želte da oduševite svoje zvanice a znate u kom su znaku rođeni, pripremite im njihovo omiljeno jelo. Portal Srećna Republika vam predstavlja mini astro-kuvar.

OVAN

Ovnovi obožavaju meso i začinjenu hranu. Inspiriše ih neobična mešavina ukusa, posebno ako je ljutkasta. Ljuta paprika, čili sos i sve vrste mesa, pripremljene na različite načine, posebno sa roštilja, različita variva i paprikaši su najbolji izbor za ove gurmanske goste. Jelo bi bilo lepo začiniti i nekom salatom. Za desert, Ovnovi su skloni da jedu veće količine čokolade i slatkiša, jer su najveća deca Zodijaka.

BIK

Bikovi vole slatka jela, čokolade i kolače sa previše fila. Kod Bikova nema razlike između ruralnog tipa koji voli beli luk i slaninu, do onog otmenog Bika koji uživa u kavijaru i dimljenom lososu. To čak može biti i ista osoba. Kada može da bira, Bik će pre otići u restoran gde je dobra hrana, nego sve ostalo. Pored toga što voli da jede, Bik voli i da kuva, pa su njegovi kulinarski kriterijumi zaista veliki. Bikovi će, dakle probati sva jela i sva moraju biti ukusna i mora biti dezerta.

BLIZANCI

pexels.com

Žene spremaju pastu

Blizanci uglavnom vole slana jela i to vrlo pikantna. Omiljena jela su im supe, prženi krompir Ii belo meso. Pritom, nikada se ne prejedaju. Oni vole jednostavna jela koja se brzo spreme, pojedu i svare, jer su stalno u pokretu. Čak im je važnije da nešto popiju nego pojedu. Ukoliko ih, retko, spopadne želja za slatkišima, obično kupe na trafici neku čokoladicu ili keks. Ukoliko gostite Blizance, morate imate gazirani sok, dobra pića i strpljenje da čavrljate sa njima.

RAK

Rakovi vole tradicionalna jela koja ih podsećaju na bakinu i maminu kuhinju. Omiljene su im supice, jela od kupusa, najviše sarme i morski plodovi. Muškarci najviše vole roštilj, a žene vole i sladoled i slatko od voća. Najčešće uživaju u jelima koje sami spremaju, piše portal astrousluge.com. Ono što im je, ipak, najvažnije jeste da ručak pojedu sa svojim bližnjima. I da ima kafe. Ukoliko je večera iznenađenje za njih, izlazak u mediteranski restoran pored vode je pun pogodak za provod Rakova.

LAV

Lav obožava hranu u svakoj prilici! Ukoliko je vaš gost Lav, onda morate da spremite obilan i začinjeni obrok. Lavovi ne vole da se štedi na hrani, a njihov libido je ogroman. Vole i slanu i slatku hranu, sve po redu, predjelo, jelo, dobre komade mesa i desert u raznim oblicima, najbolje u vidu torti. Takođe, vole da je hrana raznovrsna i da mogu da biraju. Posebno uživaju u luksuznim jelima koje nikada nisu probali. I naravno, nemojte da zaboravite na pivo i to penušavo.

DEVICA

pexels.com

Ukusan obrok

Device se obično pridržavaju režima zdrave ishrane i biraju manje obroke. Zdrava hrana, žitarice i neobično testo je idealna hrana za njih. Obožavaju slane torte od povrća. Slatka torta posle jela se podrazumeva i to čokoladna, po mogućstvu sa crnom čokoladom bez glutena. Devicama je takođe veoma važno i da sve bude lepo aranžirano i da atmosfera bude mirna. Devici je u suštini bitno da je ne opterećujete teškim temama i da posle jela zaista bude sita, jer će ubzo ogladneti. 

VAGA

Vaga je znak kojem je važnije kako hrana izgleda nego ono što će pojesti, tako da nikada neće pojesti previše. Nije da ne vole da jedu, uživaju u dobro pripremljenoj hrani, ali do svoje granice. Obično vole laka jela, pirinač i sve na čačkalicu, kao i dezerte; minjone i sladolede, posebno ako neko drugi spremi i to sa ljubavlju. Retko kuvaju za sebe, ali kada treba da kuvaju za druge, onda se otvore i očekuju isto. U svakom slučaju, s obzirom na to da im raspoloženje često varira, pripremite dosta kafe, biljne čajeve i mineralnu vodu.

ŠKORPIJA

pexels.com

Žene spremaju picu

Škorpija voli specijalitete i neobična jela koja se spremaju po zahtevnim receptima i sa začinima koje je teško naći. Na njihovom meniju su najčešće egzotična, meksička hrana, meso sa roštilja i riba. Kada je reč o slatkišima, to su obično mafini, knedle sa lešnicima, orasima i crnom čokoladom. Škorpije su prijatelji koji vole da šokiraju i moguće je da će tražiti kavijar u drumskom restoranu ili proju u luksuznom restoranu. Iz tog razloga, najbolje je pozvati Škorpiju da priprema hranu sa vama, uz dobro crno vino i semenke i filozoski razgovor, nego da ne zadovoljite njena očekivanja ili gutate ljute knedle.

STRELAC

Strelčevi konzumiraju velike količine hrane i to najčešće nezdrave. Posebno uživaju u receptima stranih kuhinja. Vole začinjenu hranu, sa senfom i kečapom, energetska i gazirana pića, kao i mnogo kafe. Kada ih nezdrava hrana zasiti, prelaze na prejedanje zdravom hranom i na domaću kuhinju, dok im ona ne dosadi. Dakle, treba ispratiti njihovo trenutno raspoloženje. Retki su znak Zodijaka koji voli kokos i slatkiše od kokosa. Pripadnici ovog znaka obično obožavaju da kuvaju, posebno za veliko društvo, pa je zanimljivo i njih pozvati na trač partiju da vam pomognu u pripremi hrane.

JARAC

Jarčevi vole tradicionalna jela i veliki su poznavaoci retkih, starinskih recepata koje će retko podeliti. Pogača, proja, domaća jela, kajmak, mladi sir, jogurt, ali i stara indijska hrana su posebna poslastica za ovaj znak. Vole bademe i orahe. Od slaktiša omiljeni su mu orijentalni slaktiši, ratluk, baklava, ušećereno voće i slatko od voća. Kada kuvaju, Jarčevi sa posebnom ozbiljnošću pripremaju jela. Prvo će se raspitati koja jela najviše volite. Pošto sve treba da bude perfektno, jelo će pripremati polako i dozirano, tako da se njima ne dešava da jelo presole. Isto to očekuju i od svog domaćina.

pexels.com

Porodica uživa u obroku

VODOLIJA

Ukoliko spremate zaista veliku gozbu, ipak je najbolje da se odlučite da vam u pomoć pritekne Vodolija. Vodolija će za kratko vreme spremiti izuzetno jelo, čak i kada je recept nepoznat, jer je to za nju veliki izazov. Isto tako, Vodolije vole da probaju novu hranu koju do tada nisu jeli, posebno kada je reć o mesu, povrću, plodovima mora i o domaćoj kuhinji. Retko vole slatkiše, ali sladoledu ne mogu da odole. Za nih je veoma važno da im hrana prija, pa se potrudite da bude sveža. Takođe, belo vino mora biti na stolu.

RIBE

Ribe vole kuhinju i ne zna se tačno da li više vole da jedu ili da piju. Poznato je samo da posebno vole degustaciju i to posebno slatkiša. Sitni kolačii i šejkovi su im omiljena poslastica. Vole i štrudle sa makom, kisela testa i krofne u svakom obliku. Od slanih jela najviše vole picu i testenine, sir i plodove mora. Privlače ih egzotično voće i dobra vina. Ipak, njima je sve važno - da spremite ono što vole, da je hrana ukusna i lepo aranžirana i da je vino dobro. Uvek će vam doneti poklon i očekuju isto.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)