Astro prognoze

NAJDETALJNIJI NEDELJNI HOROSKOP: Vagu čeka novi početak, Škorpiju iznenađenje (+ ekstra savet za svaki znak)

Mnoge znakove čeka iznenađenje! Saznajte detaljnu astrološku prognozu za period do 22. novembra.

15.11.2021 11:02

NAJDETALJNIJI NEDELJNI HOROSKOP: Vagu čeka novi početak, Škorpiju iznenađenje (+ ekstra savet za svaki znak)
Pixabay.com

Počela je nova nedelja koja sa sobom nosi mnogo promena, zadovoljstva, ali i muka, zavisi od toga koji ste znak zodijaka.

OVAN

Drugačiji odnos prema poslu

POSAO: Ovnovi se nalaze u fazi u kojoj je normalno da se pojave neke otežavajuće okolnosti, prepreke ili stvari koje mogu da izazovu strah ili nelagodu u vama. Možete se naći u nekoj novoj nepoznatoj situaciji ili se nećete slagati s onim što se od vas bude tražilo, ali to nikako nije razlog da se povučite, naprotiv - dajte sve od sebe i izvucite maksimum. Za mnoge stvari biće vam potrebna hrabrost i jačina, ali vodite računa da ne preterate jer biste mogli da ugrozite zdravlje. Ovo jeste period transformacije, ali je isto tako važno da se ne povlačite u sebe ili burno reagujete. Ako se nađete u nekoj napetoj situaciji, nemojte da brzate, već prvo dobro razmislite, pa tek onda reagujte. Mnogo toga ćete naučiti tokom ovog perioda i promeniti pristup poslu i nekim okolnostima. Najvažnije je da ne budete nervozni i razdražljivi da se ne biste osećali razočarano. Neki Ovnovi bi mogli čak u naleti besu da daju i otkaz, ali je za bilo kakvu radikalnu odluku potrebno da sačekate sredinu decembra. Prihvatite stvari koje vam se dešavaju iako su one možda loše. Izaći ćete iz ovog perioda jači nego što možete da zamislite, ali ništa ne može na silu. Finansijska situacija ide uzlaznom putanjom, ali se i menja vaš odnos prema novcu. Doći ćete do važnih rezultata. Moguće je da ćete manje raditi, ali će primanja ostati ista. Najizazovniji dan ove nedelje je 17. novembar. Budite samostalni i svoji i posvećeni nekim novim znanjima.

LJUBAV: Ovnovi će ove nedelje imati jake i snažne emocije koje bi trebalo dobro da kanališu jer, u suprotnom, može doći do burnih reakcija i emocija. Povedite računa da ne reagujete naglo i impulsivno i da kritike i saveti koje upućujete partneru ne budu preoštri. Posebnu pažnju obratite 17. novembra, kada je pametnije da se distancirate, dok će se već 19. situacija dosta popraviti. Pokušajte da prebrodite ove krizne momente u tišini jer, u suprotnom, može doći do rasprava, pa čak i raskida. Čuvajte stare vrednosti, ali probajte da prihvatite neke nove. Slobodni Ovnovi će ove nedelje imati oscilacije u raspoloženju, ali bi trebalo da se suzdržite u nekim situacijama. Postoje osobe kojima se dopadate i koje će vam, na neki način, pomoći ili biti od koristi. Moguće je da se radi o osobi s kojom ste povezani poslovno ili je neko ko vam je već duže vreme prijatelj. Vrednujte iskrene i dostojanstvene osobe i ne požurujte ništa.

ZDRAVLJE: Bićete veoma napeti i nervozni i imaćete mnogo izazova u ovom periodu. Kod nekih Ovnova su mogući čak operativni zahvati. Usporite u svakom smislu i više se odmarajte.

SAVET + Prihvatite realnost, sagledajte dobro svaku situaciju i ne preterujte

 

 

BIK

Snažan i jak impuls

POSAO: Bikovi će imati intenzivna dešavanja na polju odnosa, bilo poslovnih, bilo privatnih. Sve što vam se bude dešavalo biće drugačije od onoga što ste do sada navikli. Neki Bikovi koji se još nisu navikli na drugačije okolnosti i čvrsto se drže starih formi i okova mogli bi ovaj period teško doživeti, dok će oni koji su spremni na transformaciju i promene, pre svega, sebe mnogo lakše prihvatiti novonastale okolnosti i situacije. Važan datum je 17. novembar, kada biste mogli da proživite neke važne stvari s kojima ćete doći u centar pažnje u okruženju, ali neke i promeniti. Ovo je momenat kada ćete moći da prepoznate istinske vrednosti kod sebe i drugih. Ništa se ne događa slučajno jer je svaki događaj neka važna lekcija. Imaćete ogroman naboj energije i veoma je važno da je kanališete u dobrom smeru. U petak 19. novembra biste mogli da razjasnite neke stvari koje su vas neko vreme tištile. Donećete važne zaključke, proširiti vidike ili steći nove uvide. Tokom ove nedelje biste mogli da imate nesporazum s poslovnim partnerima ili saradnicima, pa vodite računa da ne upadnete u zamku i reagujete onako kako ne biste želeli. Mogući su i sukobi s nekim od autoriteta. Potrudite se da na društvenom planu držite balans i radite na kvalitetu. Ovo je period kada ćete morati više da vodite računa o drugima. Finansijska situacija je povoljna, ali bi troškovi mogli biti veći neko što ste planirali, pa malo više pripazite da ne biste upali u dugove. Moguće su neke lepe vesti iz inostranstva, a neki Bikovi bi čak mogli da dobiju poslovnu ponudu.

LJUBAV: Bikovima koji su zauzeti bi veza mogli biti na testu. Ovo je nedelja u kojoj biste mogli doći do nekog veoma snažnog saznanja i zbog toga biti u situaciji da burno reagujete, osećate ljubomoru, ali se može desiti i prekid odnosa ili perod zatišja. Partner se može osećati zapostavljeno ili da ga ne cenite dovoljno. Bikovi koji su u stabilnom odnosu bi mogli da podignu vezu na viši nivo, ozvaniče je ili započnu zajednički život. U svakom slučaju, kod svih Bikova će doći do važne prekretnice u partnerskim odnosima. Slobodni Bikovi će imati naglašen društveni život i u nekim situacijama može doći do zbližavanja s osobom koja će se često naći u njihovoj blizini. Moguće je da se radi o većoj razlici u godinama ili osobi koja vam na neki način pomaže. Ona može dolaziti iz poslovnog okruženja, s fakulteta, a moguće je da su vas spojila neka zajednička interesovanja. Radi se o osobi koja će imati veoma jak uticaj na vas.

ZDRAVLJE: Na ovom polju bi trebalo da obratite pažnju na infekcije i reproduktivne organe. Više se odmarajte i probajte da se što više oslobodite stresa i pritiska.

SAVET+ Nemojte dozvoliti da vas neke stvari izbace iz ravnoteže 

 

 

BLIZNACI

Nove navike, nova rutina

POSAO: Kada je u pitanju vaše sazvežđe, nedelja pred nama ukazuje na to da svakodnevno radite na nekoj sistematizaciji, analizi ili trijaži. Postoji potreba da se na poslovnom planu dodatno angažujete, a mnogi Blizanci će biti angažovani i na dva, pa čak i tri posla. Vaša stručnost se sada veoma ceni, a vaše mišljenje može da doprinese efikasnijem poslovanju. Bilo da radite u uslužnim delatnostima ili ste kreativac, ove nedelje možete postići ozbiljne rezultate. Ono što je takođe vredno pomena jeste da se sada preispitujete o mnogim stvarima, a posebno o nekim rutinskim radnjama na koje inače ne obraćate mnogo pažnje. Mogli bi da dođete do jakih uvida i zapravo shvatite da je uspeh uglavnom srazmeran količini dobrih navika, pa je i ovde moguća neka ozbiljnija reforma. Sreda, četvrtak i petak mogu na vas uticati da poželite da se malo izmestite i pobegnete iz gustog poslovnog rasporeda. Postoji i solidna verovatnoća da se aktiviraju neki kontakti s inostranstvom, saradnja sa strancima, visokoobrazovanim ljudima ili čak poziv na neki stručni seminar. Sve što budete radili po pitanju edukacije biće vrlo uspešno i omogući će vam lakši napredak na poslu. Možete čak i dobiti poziv da javno nastupite kao predavač, instruktor ili duhovni/turistički vodič nekom broju ljudi, pa da se pojavi i malo treme pred nastup.

LJUBAV: Što se ljubavnih energija tiče, kod vas su, uprkos velikoj poslovnoj zauzetosti, vidljive jake strasti i seksualni nagoni. Oni koji su u vezi ili braku bi mogli da osveže vezu. Ovo će vam pomoći da skrenete misli s posla, pa će svaki poljubac, zagrljaj ili vrela noć imati potpuno terapeutski efekat. Moguće je i da vas partner obraduje nekim znakom pažnje ili ćete preko partnera doći do nekih većih para. Plodnost je pojačana, naročito kod ženskih pripadnika znaka, ali i partnerki muških Blizanaca. Slobodni Blizanci bi mogli da dožive neku neobičnu romansu s osobom koja je na neki način mistična i vrlo intrigantna. Ta osoba bi mogla da vam da novu snagu, ideje ili želju da život dovedete u red. Možete je sresti na vrlo čudnim mestima, ona može biti neko ko je zadužen za vaše lečenje ili psihoterapiju ili pak radi u nekom od velnes-centara.

ZDRAVLJE: Ovde je potrebna disciplina jer postoji mogućnost preopterećenja organizma. Pravite česte pauze. Dobro će vam doći neki detoks ili promena ishrane. Dobar period za intervencije. 

SAVET + Obratite pažnju na snove

 

 

RAK

Bogat ljubavni život

POSAO: Dragi Rakovi, već početkom nedelje postaćete mnogo svesniji transformacije koja vas očekuje, pa ćete mnogo jasnije sagledati šta je to što želite da promenite. Bićete u poziciji da jasno sagledate druge ljude s kojima dolazite u dodir i postaćete mnogo svesniji njihovih htenja i potreba, a da li ćete na te potrebe odgovoriti, zavisi isključivo od vas. Povedite računa u sredu, kada može doći do disharmonije između ideja i njihovih sprovođenja u delo jer ćete tek prilikom realizacije uočiti njihove slabe strane i bićete primorani da ih ispravljate u hodu, što za vas koji volite brižljivo da planirate može biti i te kako stresno. Sredina nedelje će vam doneti komunikaciju sa strancima, ali i mogućnost komunikacije vaših ideja na jednom višem i, za sada, teoretskom nivou iako je kreativni potencijal veoma izražen. Petak je odličan dan za potpisivanje svih vrsta ugovora, a naročito onih koji se odnose na nove tehnologije ili na saradnju u nekim inovativnim oblastima. Zato u nedelju budite oprezni prilikom dogovora, naročito onih koji se tiču novca ili nekih ulaganja jer bi moglo da dođe do toga da se zahteva ispunjenje nekih dodatnih obaveza koje vam možda ne idu u prilog. S druge strane, na mentalnom planu ćete odlično funkcionisati, pa ćete čitati druge kao knjigu, što će vam omogućiti da u pregovorima budete uvek dva koraka ispred svih. Što se finansija tiče, jedino na šta je potrebno da obratite pažnju ove nedelje jesu neke skrivene dodatne obaveze u finansijskim aranžmanima, pa se potrudite da dobro osmotrite sve aspekte da ne bi došlo do neplaniranih troškova. U petak možete očekivati priliv novca na koji niste računali.

LJUBAV: Rakovi koji su u vezi ili braku biće u stanju da intuitivno osete svaku i najmanju potrebu partnera i da adekvatno odgovore na nju. Ovo je dobra nedelja da iskomunicirate s partnerom sve ono što muči i vas i njega i rešite uzajamne nedoumice. Bićete iznenađeni kako će vam ova komunikacija ići lako i stvari nakon toga doći na svoje mesto. U petak možete očekivati neko iznenađenje od partnera. Za Rakove koji su trenutno sami ovo će biti nedelja puna dešavanja. Mnogo susreta na javnim mestima s osobom ili čak osobama koje vam se dopadaju, početak komunikacije kao uvod u vezu i magnetska privlačnost na karmičkom nivou s osobom koja nosi škorpionsku energiju, koja vam izuzetno prija. Želja je obostrana, pa nemojte biti nesigurni u sebe.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje, mogli biste imati aritmije zbog prevelikih uzbuđenja, koja možete osetiti ove nedelje, pa pripazite na srce, ali i na nerve. Pokušajte da na okolnosti reagujete malo mirnije.

SAVET + Opustite se i uživajte u događajima

 

 

LAV 

Neočekivani događaji

POSAO: Od Lavova će se već na početku nedelje tražiti da izađu spremni u javnost, mada će njima mnogo više prijati da rade sami i bez ometanja. Ali već u utorak imate dobre poslovne pozicije i uradićete mnogo tekućih poslova s kojima ste, na neki način, zaostajali, zbog čega ćete se osećati rasterećeno. U sredu budite spremni na neke neočekivane događaje na poslu. Svakako ih ne možete predvideti, ali se potrudite da akciju uskladite s njima i da stvari rešavate ad hok kako budu nadolazile. Ne nervirajte se zbog ovakvog razvoja događaja, već dajte sve od sebe da budete na nivou zadatka. U sredu očekujte realizaciju nekog posla koji radite s partnerima, ali proverite šta radi druga strana, naročito kada je u pitanju finansijski deo. U četvrtak možete ponovo očekivati iznenađenja na poslu, ali ovoga puta ići će u vašu korist, pa je potrebno samo da budete prisutni duhom i da iskoristite prilike koje vam se ukažu, a budite sigurni da će ih biti. U nedelju se potrudite da razmišljanja i planove zadržite za sebe i da ih ne delite sa poslovnim partnerima, naročito ne pre nego što ih detaljnije razradite. Umesto toga pokušajte da osmislite kako da unapredite svakodnevno funkcionisanje na poslu pošto bi vam promena poslovne rutine dobro došla. Kada su u pitanju finansije, odlični dani za realizaciju su četvrtak i petak. U četvrtak ćete profitirati iz nekog partnerskog odnosa, dok vas u petak očekuju isplate vezane za obavljanje redovnih poslovnih aktivnosti. Neki manji i sukcesivni novčani prilivi su mogući iz privatnog posla tokom cele nedelje. Povedite računa o troškovima u četvrtak pošto bi vam se moglo desiti da neosetno potrošite veću količinu novca.

LJUBAV: Lavovi koji imaju partnera biće ove nedelje dosta usmereni na njega i  kuću. Bićete inspirisani da ulepšate svakodnevicu raznim kreativnim idejama, a to će partner znati da ceni, pa ćete biti prilično sinhronizovani. U nedelju može doći do nekog manjeg nesporazuma, ali vi ćete ga prevladati rukovodeći se intuicijom, koja će vas nepogrešivo odvesti do pravog rešenja. Kada su u pitanju Lavovi koji su trenutno sami i bez partnera, mogu očekivati da ih zainteresuje osoba iz poslovnog okruženja, odnosno neko koga srećete u okruženju i ko je, na neki način, prisutan u vašoj svakodnevici. To možete shvatiti iznenada, pa vam to može biti malo zbunjujuće, ali nema razloga za brigu, samo pustite da sve ide svojim tokom. 

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravstvena situacija, mogući su problemi s kostima, kao i loš i isprekidan san. Potrudite se da se pridržavate uobičajene rutine kada je u pitanju spavanje da ne biste imali probleme u funkcionisanju zbog nedostatka sna.

SAVET + Budite prisutni duhom da biste prepoznali i iskoristili poslovne prilike koje vam se nude

 

 

Devica

Jasne ideje i dobro razumevanje

POSAO: Početak nedelje donosi vam proširenje posla, odnosno povećanje obaveza na svakodnevnom nivou, kao i svest o tome kako da ih rešavate organizovano i u dogovorenom roku. Imaćete naglašenu poslovnu komunikaciju, što će vas pomalo iscrpljivati i uzimati vam dosta vremena. U utorak ćete biti kreativni i puni ideja koje ćete znati kako da sprovedete u delo i nađete im praktičnu primenu. U komunikaciji ćete biti vrlo prisutni i koncentracija će vam biti na visokom nivou, pa ćete lako čitati namere vaših sagovornika. U sredu je moguće putovanje avionom, a ako na put krećete autom, pokažite dodatan oprez u saobraćaju. Četvrtak vam donosi razmenu misli i razumevanje s poslovnim partnerima, pa bi bilo idealno da tada usaglasite neke stavove u pogledu zajedničkih poslova. U nedelju povedite računa u komunikaciji jer biste mogli da budete malo oštriji prema kolegama, odnosno podređenima na poslu, što može uneti nervozu u vaše poslovno okruženje. Umesto toga, potrudite se da utvrdite prave motive za određeno ponašanje kolega da biste stvorili jasnu sliku date situacije. Tada će i vama biti lakše da iskomunicirate tako da ljudi oko vas to shvate na pravi način. Na finansijskom planu dobar dan za realizaciju jeste petak, kada možete očekivati isplatu veće sume novca. Pare će vam u ovom periodu dolaziti lakše nego inače, pa se potrudite da ih rasporedite pravilno i smanjite trošenje, koje takođe može biti izraženo. Prvo izmirite obaveze, a posle toga raspolažite novcem.

LJUBAV: Za Device koje su u vezi ova nedelja biće obeležena dobrim razumevanjem i komunikacijom s partnerom. Kao da već znate šta partner misli, pa vam nije teško da ispunite sve njegove želje, na čemu vam je zahvalan. Petak je odličan dan da otputujete negde s partnerom, pa nemojte da propustite tu priliku. U nedelju ćete imati ozbiljan razgovor koji može da se odnosi na neke promene u vašem odnosu, a to bi doprinelo boljem međusobnom razumevanju. Device koje trenutno nemaju partnera mogu već u utorak da očekuju susret s osobom koja im se dopada i s kojom imaju tendenciju da ostvare dublji kontakt. Možete biti iznenađeni lakoćom s kojom ćete komunicirati, kao i osećajem da druga strana ispunjava vaše potrebe, kao da vas poznaje veoma dobro iako to nije slučaj. Budite iskreni do kraja i nema razloga za brigu.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje, i dalje su ugroženi pluća i respiratorni organi, pa povedite računa da se zaštitite od mogućih infekcija i upala. To uključuje povećanu brigu o higijeni i izbegavanje zagušljivih i zadimljenih prostora koliko je to moguće.

SAVET + Budite taktični na poslu i potrudite se da dobro razumete situaciju pre nego što odreagujete

 

 

Vaga

Novi početak

POSAO: Vage će ove nedelje morati na poslovnom planu više da obrate pažnju na razvoj događaja i drže stvari pod kontrolom, čak i one koje nisu u njihovoj nadležnosti. Moraćete više da se trudite i angažujete da ne biste ugrozili zalaganje. Budite oprezni i na neke detalje obratite više pažnje. Ovo može biti neki važan početak ili drugačiji pristup poslu. Neke Vage će početi od nule i napraviti veliki uspeh na poslovnom i materijalnom planu, dok će neke promeniti pristup i na novi način započeti poslovanje. U isto vreme ćete se menjati i prihvatiti nova saznanja i uvide. Ove nedelje možete očekivati da će se neke stvari dešavati brzinom koju možda niste planirali, pa se možete osećati nesigurno i uznemireno jer ćete morati sebe da dovedete u neprijatnu situaciju. U isto vreme ćete napraviti važan korak, ali i imati veliku strepnju i bojazan. Moguće je da ćete osetiti neku nepravdu i zbog toga možete imati impulsivnu reakciju, koja nije tipična za vas. Nemojte dugo da čekate ili odlažete reakciju na razne događaje jer će s vremenom biti samo burnije. Ovo je nedelja kada ćete doneti bitnu i važnu odluku, ali bez svih ovih događaja to ne bi bilo moguće. Nakon svega će vam biti mnogo lakše. Krajem nedelje ćete imati potrebu da se izolujete i stabilizujete. Važni datumi su 15, 17. i 19. novembar. Ako želite da budete zadovoljni rezultatima rada, moraćete da budete iskreni i sve radite postepeno. Početkom marta će doći prvi veći rezultati. Na edukativnom planu ćete morati da savladate mnoge lekcije i idete korak po korak da biste bili zadovoljni na ovom polju.

LJUBAV: Vage koje su u braku ili vezi prolaze kroz neke važne životne lekcije, pa će im podrška i strpljenje partnera mnogo značiti. Zbog stresa i napetosti biste mogli da reagujete ishitreno, pa bi osobe koje su u vašoj blizini trebalo da imaju razumevanja. Podelite sve što vas muči s dragim osobama i nemojte da krijete osećanja. Iskrenost je presudna u ovom periodu, pa čak i ako ste nezadovoljni nekim stvarima. Sledeće nedelje ćete se osećati mnogo bolje. Slobodne Vage ove nedelje mogu očekivati neplanirane susrete i događaje, koji bi mogli drastično uticati na njih. S nekim osobama ćete pronaći zajednički jezik i slične životne ciljeve, ali zasad će vam samo prijati njihovo prisustvo i razgovor. Radi se o karmičkom odnosu i osobi s kojom ste povezani na duhovnom i emotivnom planu ili nekome ko se pojavio iz prošlosti.

ZDRAVLJE: Vage bi mogle da imaju problema s grlom i vratnim delom kičme. Potrudite se da se što više oslobodite stresa i napetosti da ne bi došlo do uklještenja nerava i ukočenosti. Verujte u sebe.

SAVET + Potrudite se da u novonastalim situacijama budete dostojanstveni i da imate meru

 

 

Škorpija

Neočekivani događaji

POSAO: Drage Škorpije, srećan rođendan! Tokom ove nedelje možete očekivati dosta novih iskustava i neočekivanih događaja. Dešavanja će biti i preko puta vas i oko vas, ali i u vama. Ovo je važna nedelja za sve znake, a naročito za vas, kada ćete imati izazovne momente da uspostavite ravnotežu u odnosima. Nametaće vam se razni događaji i momenti, koji će i vas iznenaditi iako je energija koja je naglašena u skladu s vašim znakom. Imaćete posebni snagu i jačinu, ali će vas nešto naterati da reagujete burno. Potrudite se, ako je ikako moguće, da držite impulse pod kontrolom i što više budete u balansu. Naročito je važno da obratite pažnju oko 17. novembra. Potrudite se da budete tačni i da obaveze završavate na vreme da ne biste zbog nekih neplaniranih okolnosti dospeli u stresne situacije i okolnosti. Bez obzira na to koliko ste posvećeni, moguće je da ćete zbog drugih ljudi biti u neprijatnoj situaciji ili će vas, na neki način, usporavati, zbog čega možete biti veoma napeti i nervozni. U isto vreme, tokom ove nedelje imaćete potrebu da komunicirate s ljudima koji će vam, na neki način, pružiti stabilnost i podršku i od kojih ćete moći da naučite neke važne lekcije. Neke informacije koje budete dobili veoma će vas obradovati. Moguće su lepe vesti od braće, sestara ili nekih bližih rođaka. Krajem nedelje očekujte poslovne događaje koji će imati materijalnu vrednost na dugoročnom planu i koji će vam na duge staze doneti stabilne finansije. Ovo je značajan period za vas i novi početak, kojeg ćete biti svesni u narednih nekoliko meseci i bićete veoma zadovoljni. Postavljate značajan temelj na poslovnom i privatnom planu, a na vama je da izdržite početak i dobro se organizujete.

LJUBAV: Škorpije koje su u vezi ili braku mogle bi da se osećaju kao da su, na neki način, zarobljene u partnerskom odnosu. Mogući su napeti događaji i tenzije, ali i transformacije odnosa. Samo od vas zavisi u kom pravcu će se sve odvijati, ali jedno je sigurno, mnoge stvari će morati da izađu na videlo i da se raščiste. Istina i hrabrost će igrati presudnu ulogu, a ekscentričnost, ljubomora i nerazumevanje dovešće odnos u krizu. Partneru možete biti preteški, pa ćete morati da promenite odnos i stari način funkcionisanja. Klonite se žučnih rasprava. Slobodne Škorpije će biti u prilici da upoznaju osobu koja će na njih delovati fatalno i na fizičkom i na mentalnom nivou, ali ovo nije period kada ćete želeti da uđete u neke dublje odnose ili započnete vezu. Razgovor je ono što će vam najviše prijati s osobama s kojima ste na istoj talasnoj dužini.

ZDRAVLJE: Na ovom polju možete imati jake i intenzivne procese, ali i transformaciju kroz odnose. Skloni ste infekcijama, upalama, glavobolji, a moguće su i neke intervencije.

SAVET + Ne insistirajte ni na čemu i imajte više razumevanja

 

 

STRELAC

Rešavanje zagonetke!

POSAO: Dragi Strelčevi, nedelja pred nama je burna i predstavlja period vrlo važnih priprema za naredni mesec, koji kao da je osmišljen da zaokruži celu godinu i svede račune. Kada je vaše sazvežđe u pitanju, postoje indicije da će vam sam početak nedelje omogućiti veoma dobru intuiciju i fokus misli. Ovo bi trebalo iskoristiti za rešavanje svih onih stvari koje su vas do sada zbunjivale. Bilo da se radi o nekom duhovnom problemu ili imate nejasnoće kada je posao u pitanju, prvi dani nedelje će vam pomoći da napipate put u mrklom mraku. Poruke ili ideje mogu doći na neuobičajen način. Možda kroz neki živopisan san ili informaciju koju dobijate u poverenju ili izdaleka. Sredina nedelje može doneti nagle preokrete ili dešavanja koja mogu vidno da utiču na vas. Možda ćete morati da preispitate neke stavove ili pokušate na drugačiji način da izrazite mišljenje. Nekada se može naglo ukazati potreba za dodatnom edukacijom ili ćete osvestiti da u nekoj oblasti nemate dovoljno znanja. Nemojte dozvoliti da vas ovo uznemiri jer će vam mnogo značiti da usvojite neka nova znanja. Takođe, moguće su promene na poslu, reorganizacija ili promena poslovnog pravca. Ovo će biti tema kojoj se treba posvetiti u narednih šest meseci, a u maju bi trebalo da dobije konačan epilog. Na finansijskom planu vas očekuju lepe vesti, dobri rezultati ili mogućnost povišice.

LJUBAV: Kada je ljubav u pitanju, sada ste u fazi u kojoj transformišete potrebe i sistem vrednosti. Jake emocije bi neke parove mogle da ponesu, pa nije isključeno da ćete priuštiti sebi neko vikend-putovanje, večeru u restoranu ili, naprosto, prijatnu šetnju po prirodi. Moguće su i neke akcije u kući koje podrazumevaju dodatno angažovanje, pa se u tom smislu možete osetiti pomalo zarobljenim ili prosto morate da promenite dnevnu rutinu. Ukoliko ste u dobrim odnosima, ovo može biti i ulaganje u nekretninu ili porodični biznis. Strelčevi koji su trenutno bez partnera će, takođe, imati promenjenu rutinu, a moguće su i posete familiji. U vama oživljavaju potrebe emotivne prirode, te, srazmerno s njima, postajete i skloni hedonizmu i uživanju. Osoba koja se na vašoj lestvici najbolje kotira bi mogla da vas inspiriše da preispitate svoje vrednosti.

ZDRAVLJE: Kada je zdravlje u pitanju, važno je da pokušate da ove nedelje ne preterujete ni u čemu. Mogući su problemi s grčevima u stomaku, osećaj treme ili blage vrtoglavice. Više se odmarajte i praktikujte lagane šetnje. 

SAVET + Sve što se dešava može imati i pozitivan ishod ako vi tako odlučite!

 

 

Jarac

Osećaj za kolektiv

POSAO: Jarčevi će ove nedelje biti veoma dobro povezani s nekim zajedničkim ciljevima, kao i sa svim osobama koje smatraju prijateljima, pa će kolektivnu dobrobit doživljavati kao ličnu. Upravo ta nesebičnost i humanost na delu obeležiće celu ovu nedelju. Sve ideje i odluke koje budete donosili ove nedelje ići će u korist svima oko vas jer će vam to i biti cilj. Vodite računa u sredi da ne preterate sa akcijom u želji da realizujete neki posao jer bi vas to moglo voditi ka iscrpljenosti, pa čak i povredama ukoliko budete u fizičkom smislu neoprezni i rasejani. U četvrtak ćete imati sjajnu komunikaciju sa ljudima iz neposrednog okruženja, pa će vam se razbistriti slika u pogledu svega onoga što vam je dosad bilo nejasno. Moći ćete na jedan suptilan način da izrazite mišljenje, što će pomoći drugima da ga prihvate, čak i kada je u potpunoj suprotnosti s mišljenjem drugih. U nedelju povedite računa da ne zaostajete s ispunjenjem nekih obaveza, naročito ako su finansije u pitanju. Može vam se dogoditi da, baveći se detaljima i sitnijim obavezama, zaboravite da izvršite neke krupnije, koje drugi očekuju od vas. S druge strane, nedelja je odličan dan za razgovore i sve vrste komunikacije s prijateljima, kao i za prihvatanje njihovih novih ideja, a koje mogu imati veliku transformativnu moć na vašu ličnost. Finansijski je ovo jedna povoljna nedelja za Jarčeve, pa tako već u ponedeljak mogu da očekuju da im stigne novac od nekih skorijih ulaganja, a neko od prijatelja može im vratiti dug koji se vuče već duže vreme. Petak je dobar dan i za novac kroz igre na sreću ili sportske kladionice. Takođe, u nedelju možete očekivati neku manju sumu ili više manjih isplata odjednom.

LJUBAV: Jarčevi koji su u vezi mogu da očekuju ove nedelje intenzivniji odnos s partnerom jer će biti sklon neuobičajenim promenama raspoloženja. Dobro ćete se nositi s tim, ali vam može biti zamorno da pratite taj tempo. Za Jarčeve koji se nalaze u vezi koja im već duže vreme ne donosi zadovoljstvo moguć je raskid i to krajem nedelje. Oni Jarčevi koji su sami mogli bi upravo krajem nedelje da započnu vezu s osobom koja je neobična po mnogo čemu. To može biti neko s kim ste dosad komunicirali preko interneta ili neko ko nije iz vaše zemlje, odnosno grada. U svakom slučaju, reč je o izrazito dinamičnoj osobi koja brzo razmišlja i prilično je aktivna na svim poljima, što će vama u ovom periodu veoma prijati. Takođe je moguća iznenadna trudnoća, pa vodite računa ako niste spremni na roditeljstvo.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu povedite računa o kičmi i trudite se da ne pravite nagle pokrete i da ne nosite teške stvari, barem kada je ova nedelja u pitanju. Moguće je iznenadno uklještenje nerava, što bi moglo imati odraz i na donje ekstremitete.

SAVET + Iskoristite nadahnuće koje vas prati ove nedelje i možete usrećiti mnoge ljude oko sebe

 

 

Vodolija

Dobri rezultati na poslu

POSAO: Od Vodilija će se već na samom početku nedelje tražiti ozbiljnost u pogledu izvršavanja nekih poslovnih obaveza, čije ispunjenje će vam doneti benefite. U utorak je moguće ugovaranje saradnje s nekim državnim institucijama i to na dugoročnom nivou, pa se potrudite da svoj deo posla obavite kako treba. U sredu je moguća neusklađenost između privatnih i poslovnih obaveza u tom smislu da bi vas neka dešavanja na privatnom planu mogla ometati u izvršavanju posla, pa će vam biti potreban dodatni fokus i koncentracija. U četvrtak ćete bez problema realizovati sve što je isplanirano, a to ćete učiniti na jedan suptilan način, pa će se rezultati onoga što ste uradili videti tek na kraju, dok će sam proces rada ostati neprimetan. Na kraju ove nedelje mogli biste doživeti otvoreno suprotstavljanje mlađih kolega koje bi mogli dovesti u pitanje neke vaše metode rada, kao i vaše insistiranje na određenim detaljima koje oni mogu smatrati nepotrebnim. Nemojte insistirati na objašnjenjima i raspravama, dovoljno je da im date jednu pokaznu vežbu kroz jedan primer i praksu da bi uvideli koliko je smisleno ono na čemu ste insistirali i zahtevali od njih. Na finansijskom planu imaćete dobru povezanost s poslom kojim se bavite i materijalizacijom svog rada, pa možete očekivati novac kao potvrdu dobro obavljenog posla već u četvrtak. U petak je moguća isplata po osnovu nekih završenih projekata na kojima ste bili angažovani u vidu dodatnog posla, pa možete biti zadovoljni ovom nedeljom u finansijskom smislu.

LJUBAV: Vodolije koje su u vezi ili braku mogle bi ove nedelje da budu uvučene u neka porodična dešavanja koja im baš i ne prijaju. Mogući su neki iznenadni događaji koji će zahtevati vaše prisustvo iako ste u fazi kada ne želite preterano da se uključujete u slična dešavanja i više vam prija da vreme provodite s partnerom, pa čak i sami. Vodolije koje su trenutnom same i bez partnera imaju pojačanu želju za nekom vrstom mira. Dosta ste fokusirani na posao, pa vas bilo šta što traži dodatni angažman i energiju može uznemiriti i opteretiti. Zato nije loše da u ovom periodu budete povučeniji i da slobodno vreme provodite u kućnoj atmosferi, koja vam pruža mir donosi rasterećenje.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje, vodite računa da ne uzimate lekove na svoju ruku, već idite kod lekara i držite se propisane terapije. Moguće je da će vas podsvesno nešto mučiti što će dovesti do nekih psihosomatskih pojava, pa se trudite da u ovom periodu živite što mirnije.

SAVET + Nemojte previše izlagati sebe raznim dešavanjima, već se potrudite da ovaj period provedete u što mirnijem okruženju

 

 

RIBE

Učenje i putovanja

POSAO: Drage Ribe, ova nedelja proći će u znaku putovanja, učenja i pripremanja za ostvarenje nekih vaših ideja čijom razradom se bavite već duže vreme. Na početku nedelje bićete suočeni s neslaganjem nekih kratkoročnih i dugoročnih planova, ali ćete to lako prevazići jer već u utorak možete očekivati rešenje koje će potpuno neočekivano usaglasiti ovu situaciju i dati vam jedan potpuno novi ugao gledanja na stvari. U sredu postoji mogućnost odlaska na kraći put, ali ono što je najbitnije jeste da tog dana dobro pripazite na komunikaciju pošto bi neke vaše reči mogle povrediti okolinu. Četvrtak je idealan dan za usvajanje svih vrsta novih znanja, kako praktičnih tako i duhovnih, a najidealniji je spoj i prožimanje ovih znanja koja vam daju novi nalet dobre energije. U nedelju vodite računa kome se poveravate da ne biste došli u situaciju da se neke vaše reči zloupotrebe i da ono što ste želeli da ostane u tajnosti ugleda svetlost dana bez vaše volje i odobrenja. Čak iako vašom nesmotrenošću dođe do ovoga, odmah ćete dobiti priliku da ispravite grešku tako što ćete na jedan transparentan način dati do znanja ljudima oko sebe da su motivi iz kojih delujete, pre svega, humani i da štitite jedan mnogo širi interes. Finansijski isplativa nedelja za sve one Ribe koje se bave bilo kojim vidom komunikacije, kao i za one pripadnike znaka koji se bave inovacijama. Ribe koje su u penziji dobit ostvaruju kroz neke dodatne angažmane i prihode. Dobitke možete očekivati i kroz najbliže okruženje, uključujući braću i sestre i druge bliže rođake.

LJUBAV: Ribe koje su u braku ili vezi ove nedelje moraju biti oprezne u komunikaciji. Možete doći u situaciju da kroz razgovor s partnerom saznate nešto novo što će vas iznenaditi, pa pokušajte to da prihvatite bez drame i ispoljavanja osećanja. Povlačenje u sebe takođe nije dobra opcija, pa bi najbolje bilo da porazgovarate s partnerom i otvorenu mu kažete šta vas je uznemirilo, pa da pokušate na miran način da dođete do rešenja. Ribe koje su trenutno same imaće mogućnost da ostvare nova poznanstva preko prijatelja. Neke zanimljive osobe mogu pronaći i u svom neposrednom okruženju ili komšiluku, kao i na nekom kraćem putu, na koji mogu otići potpuno neplanirano i to u petak. U svakom slučaju, imaćete mogućnost da ostvarite kontakte s novim ljudima, pa se trudite da iskoristite šanse koje su pred vama.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu obratite pažnju na infekcije gornjih disajnih puteva, kao i na sve vrste plućnih infekcija.

SAVET + Pokažite dozu opreza u komunikaciji

 

 

Komentari (0)