Horoskop

SUNCE U OVNU DONOSI NAM BUĐENJE MOĆNE ENERGIJE: Naglašena je želja za borbom i osvajanjem, budite oprezni jer biste mogli naići na zamke!

Nova astrološka godina počinje danas, 20. marta.

20.03.2024 09:01

SUNCE U OVNU DONOSI NAM BUĐENJE MOĆNE ENERGIJE: Naglašena je želja za borbom i osvajanjem, budite oprezni jer biste mogli naići na zamke!
shutterstock.com

U martu, kada Sunce uđe u znak Ovna, sve se budi i intenzivira. Taj dan počinje proleće i nova astrološka godina. Zato je Ovan simbol svakog početka i pionir u mnogim stvarima. Upravo je Ovan trenutak kada se budimo iz kreveta, ustajemo i imamo želju za akcijom. Zato se Sunce dobro oseća u Ovnu, daje želju za životom, potrebu da se požuri i što pre uradi. Ostvariti ciljeve i stremiti ka njima je misija svakog Ovna, bez kojih bi on bio pogubljen.

Vladalac Ovna je Mars, a on predstavlja muški princip, brzinu, koplje, nož, posao i u nekim davnim vremenima ratnika. Kada se energije Marsa i Sunca spoje, dobijaju se časni i hrabri ljudi, koji se, pre svega, vode istinom i pravdom. Mnogi Ovnovi ili oni s podznakom u Ovnu se ponašaju kao pravi vojnici, rizikuju živote da spasu druge, vole opasnost i adrenalin, ali i da budu prvi u svemu. Uspeh i slava im nisu strani i veoma dobro se snalaze u takvim situacijama.

Kako je plemenita i čista srca, Ovan često podseća na dete, ima neumornu energiju i veoma je spretan i brz. S obzirom na ove osobine, Ovnove često srećemo među sportistima, vatrogascima, hirurzima, vozačima, spasiocima... Biraju zanimanja koja podrazumevaju stalnu akciju, a ne podnose rutinske i monotone poslove.

Shutterstock

Početak proleća donosi nove astrološke aspekte

Ovan je iskra novog, pa su u ovom znaku rođeni i pioniri u raznim oblastima. Bora Stanković, Đuro Daničić, Momo Kapor, Miodrag Petrović Čkalja, Maraja Keri, Edi Marfi, Viktorija Bekam, Sara Džesika Parker, Rasel Krou, Elton Džon, Ema Tompson, Juan Mak gregor i mnogi drugi su rođeni u ovom znaku.

Kad voli, voli silno, strastveno, do koske! Ne taktizira, ne manipuliše. Daće vam sve, dokle god u njemu plamti vatra ljubavi. Neće primećivati gomilu vaših mana niti zahtevati usluge. Sposoban je da sam uzme ono što mu je potrebno.
Kao prijatelj, Ovan će vam biti lojalan i odan. Ne podnosi izdaju, pa je ni vama neće prirediti. On je prvi na listi kog treba da pozovete ako ste u neprilici ili vam je potrebna pomoć. Neće osuđivati niti postavljati suvišna pitanja, poštovaće vaše razloge. Ipak, ako ga jednom izdate, izgubićete ga zauvek. Okrenuće se i krenuti dalje.

Međutim, postoje i neke manje popularne osobine koje ponekad preovladaju kod nekih Ovnova, a to su bezobzirnost, usredsređenost na sebe i svoje potrebe, to što ne vole da gube i vole da kontrolišu druge. Ove osobine ih čine manje popularnim i napornim za druge. Uvek moraju da budu u pravu i njihova da je poslednja. Hoće sve sad i odmah i žele da je sve kako oni kažu.

Kako Sunce ulazi u Ovna 20. marta, ono najavljuje novu astrološku godinu, svi ćemo osetiti pionirski duh ovog vatrenog borca, što znači da će nam biti povećana želja za osvajanjem i borbom, podstičući optimizam i impuls za rast. Za Ovna su neuspesi samo privremene prepreke jer je ovaj znak poznat po sposobnosti da se brzo vrati, bez zadržavanja na prošlim pehovima. Obilje kreativne energije, entuzijazam s hrabrim, pozitivnim i takmičarskim stavom daće nam hrabrost i omogućiti da savladamo izazove. Međutim, Sunčevo putovanje kroz Ovna takođe skreće pažnju na potencijalne zamke, kao što su nepromišljenost, arogancija, impulsivnost i nedostatak planiranja. Ove osobine mogu dovesti do poteškoća jer snažnu želju za slobodom i nezavisnošću drugi mogu shvatiti kao sebičnost. Stoga, ključno je da uravnotežimo nagon Ovna s pažljivim pristupom našim postupcima i odlukama.

shutterstock.com

Period od 19. marta do 20. aprila zahteva samosvest

Oko 21. marta, Sunce u sekstilu s Plutonom nudi moćnu priliku za transformaciju i lično osnaživanje, podstičući nas da odbacimo stare obrasce i prihvatimo nove. Ovaj aspekt naglašava potrebu za dubokim promenama, usklađujući našu volju da evoluiramo. Konjunkcija s Hironom 8. aprila dovodi u fokus teme isceljenja i ličnog rasta. Ona naglašava važnost suočavanja i prevazilaženja ličnih rana, koristeći ratnički duh Ovna da pronađe snagu u ranjivosti i da naučimo vredne lekcije iz naših izazova. Pomračenje Sunca u Ovnu, takođe na ovaj dan, 8. aprila najavljuje nove početke, lični rast i nezavisnost. Podstaknuće nas da budemo smeli i hrabri. Ovaj astrološki događaj takođe baca reflektore na odnose, podstičući ravnotežu između individualnih potreba i potreba partnera. Ovo je dobar period za pokretanje projekata, zalaganje za sebe i lične transformacije.

Shutterstock

Konjukcija Sunca sa Merkurom

Konjunkcija Sunca s Merkurom će se dogoditi 11. aprila, kada ćemo se ubrzati na mentalnom nivou, ali i komunikaciji. Ovaj aspekt podstiče brzo razmišljanje i direktno izražavanje, motivišući nas da imamo smele ideje i preduzmemo odlučne akcije. Podstiče inovativnost i prodornost. Kada je Sunce u Ovnu, lakše će nam biti da stavimo fokus na ono što nam je potrebno. Imaćemo snage, hrabrosti da uskladimo potrebe uma, srca i duše. Izlaskom iz Riba trgnućemo se iz sna i svesno početi da radimo ono što nam je potrebno. Napravićemo prve korake ka ostvarenju ciljeva.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)