Horoskop

POČELA JE VLADAVINA RIBA: Neptun i Jupiter pomrsiće konce, vreme je da zaronite u dubine sopstvene duše!

Ovaj period važi od 19. februara do 20. marta

20.02.2024 09:01

POČELA JE VLADAVINA RIBA: Neptun i Jupiter pomrsiće konce, vreme je da zaronite u dubine sopstvene duše!
shutterstock.com

Ribe su 12. znak horoskopa koji zatvara astrološki krug, pa ih mnogi smatraju najsavršenijim znakom, ali i velikom tajnom, kao što su i one same. Ribama vladaju Neptun i Jupiter, pa one predstavljaju dualitet, a po kvalitetu spadaju u promenljive znake. Ribe su znak velike dubine i širine, pa ih je gotovo nemoguće razumeti. One su osećajne, pune razumevanja i beskrajno su empatične. Znaju kako da pruže utehu onome kome je potrebna i smatraju se velikim spasiocima i isceliteljima Zodijaka.

Shutterstock

Vladavina riba


Ne postoji ništa što čovek može da uradi, a da one to ne mogu da razumeju i nađu u svom srcu ne samo razumevanje već i saosećanje za čovekov greh. Zato su one i simbol Crkve, udaljenih manastira, monaha i isposnika i na kraju simbol same vere. U hrišćanskoj simbolici Riba predstavlja duše spasenih hrišćana, a prvi hrišćani su za simbol verovanja u Božjeg sina odabrali znak Ribe. Ribe su znak traganja za apsolutom, koga nalazimo samo u bogu i potpunom sjedinjenju s njim. Zato ovaj znak ne poznaje granice i uvek teži da se sjedini s drugim bićem tražeći u tom sjedinjenju apsolut. Zbog svoje dobrote i sposobnosti da iskreno saosećaju s drugima, ovo je znak koji često biva iskorišćen i zloupotrebljen od onih koji ih koriste za svoje sebične ciljeve.


Ribe su u stanju da trpe do granica mazohizam, ali kada odluče da je bilo dosta, ništa i niko ih ne mogu vratiti. To će se obično desiti u trenutku u kome najmanje očekujete da ćete biti ostavljeni, a još manje da je to zauvek. Ne dešava se retko da nestanu i da ih više nikada ne vidite, pa tada nastupa patnja za koju niste znali da postoji i da ćete je ikad osetiti. U dobrim aspektima sposobne su za duboku ljubav, koja ima moć isceljenja i spasenja i zaista je srećan onaj ko takvu osobu ima pored sebe. Veoma su značajne za svet umetnosti, pa su izvanredno talentovani za film, slikarstvo i muziku. Ribe savršeno vladaju vizuelnom umetnošću, a viša oktava Neptuna daje genijalne kompozitore i još genijalnije virtuoze. Zastupljene su i u slikarstvu, ali ih najviše ima iza kamere, među režiserima. To su i svi kamermani, fotografi, svi koji su sakriveni iza objektiva, koji se ne vide. Ima ih i među modnim kreatorima, gde su opet u pozadini, zaklonjene iza svojih kreacija. One vladaju nesvesnim, snovima, maštom, iluzijama, obmanom, ludilom, institucijama zatvorenog tipa, kao što su bolnice i zatvori, kao i svim napuštenim i udaljenim mestima.
Međutim, među Ribama ima i mnogo zavisnika od svih vrsta opijata, alkohola, narkotika, tableta, zato što su sklone bežanju od stvarnosti u neke potpuno druge svetove koristeći psihoaktivne supstance kao prečicu. Niži tipovi mogu biti skloni laganiju, krađama, prevarama i kriminalu. Mogu biti vrhunski lopovi i špijuni pošto ih privlači sve što je tajno i zabranjeno, naročito ako je Neptun aflikovan i loše položen. Da bi se osećali dobre i akumulirale energiju, poboljšale koncentraciju i ojačale volju, potrebna je osama, blizina mora i molitva. Ribe mogu biti odlični lekari, a najviše im odgovara specijalizacija u oblasti psihijatrije, anesteziologije, radiologije i dijagnostike. Predstavljaju veliku tajnu i najčešće ni same sebe ne razumeju. Potrebno je da imaju nekoga ko ceni njihovu ogromnu imaginaciju, ali istovremeno ume da ih vrati u realnost. Ribe su znak velikog zanosa, pa često nemaju najjasniji sliku šta se oko njih zaista dešava i ne gledaju stvari realno. Zbog toga nastaju velika umetnička dela, ali i veliki padovi. Ipak, ovo je znak koji u sebi nosi duboku veru i posle svakog pada on ustane još jači u svojoj veri i bliži bogu.

shutterstock.com

Za vreme vladavine Riba važno je da osluškujemo sebe


Za vreme vladavine znaka Riba, dobro je da osluškujemo sebe i saznamo da li je ostalo u nama nešto u šta zaista verujemo. I onda da tu sliku i san oživljavamo u sebi i osnažujemo je imaginacijom i intuicijom, da na kraju ta slika bude stvarnija od realnosti koja nas okružuje, pa kada Sunce pređe u znak Ovna, postanemo aktivni i ostvarimo to u šta verujemo. Ali da bismo to uradili, potrebno je da pre toga budemo u dodiru sa sobom i znamo šta je to što stvarno želimo. Ne ono što su nam drugi nametnuli, pa mi ono što smo sami sebi nametnuli, već ono što želimo iz dubine svog bića. I nema boljeg perioda od vladavine Riba da zaronimo duboko u sebe i prepustimo se željama. Ovo je dobar period za psihoanalizu, ali i druge vidove pomoći koja nam je potrebna. Ali i da pogledamo bolje oko sebe i vidimo kome mi možemo pomoći, pre svega, saosećanjem i verom u drugog.

Poznati rođeni u znaku Riba: Mikelanđelo, Nikola Kopernik, Amerigo Vespuči, Albert Ajnštajn, Džordž Vašington, Mihail Gorbačov, Jurij Gagarin, Kurt Kobejn, Igi Pop, Liz Tejlor, Rijana, Džastin Biber, Bagzi Sigal, Osama bin Laden...

BONUS VIDEO:

Komentari (0)