Horoskop

RETROGRADNI JUPITER U BIKU TRAJAĆE DO KRAJA GODINE: Ovo je period sticanja bogatstva, ako budete oprezni novac će sam stići

Ne preterujte u porocima, hrani i alkoholu, već probajte ovu energiju da usmerite na sticanje materijalne i finansijske sigurnosti.

07.09.2023 09:00

RETROGRADNI JUPITER U BIKU TRAJAĆE DO KRAJA GODINE: Ovo je period sticanja bogatstva, ako budete oprezni novac će sam stići
shutterstock.com

Ovo je period kada treba da budemo obazrivi  sa ulaganjem, nekretninama i zemljom. Bacite fokus na materijalne vrednosti i na njihovo uvećanje, ali bez rizika i žurbe! Ne preterujte, već postepeno zalivajte ideju ili biznis koji imate.

Jupiter je najveća planeta Zodijaka i njegova uloga je širenje i uvećavanje. Pošto Bik vlada materijalnim i fizičkim vrednostima, njegovo kretanje unazad će nas naterati da preispitamo oblasti kojima vlada ovaj zemljani znak, a to su ekonomija, poljoprivreda, hrana, ugostiteljstvo, muzika... Obilje i mnoštvo su sinonimi za ovu planetu, pa do kraja godine može biti pojačana težnja za hranom, plodnom zemljom, imanjima, ali i punim novčanikom, ali sve mora da ide postepeno i polako i bez ikakvih malverzacija.

shutterstock.com

Jupiter u Biku trajaće do maja 2024. godine

Neki misle da je retrogradna planeta loša vest, ali to je slučaj samo s Merkurom. Kada Jupiter krene retrogradno, to je zapravo šansa da pronađemo više radosti i obilja u životu, ali na način na koji to obično ne radimo. Jupiter je gospodar rasta i širenja. On vlada svime što je vezano za veru i uverenja, i način na koji gradimo istinu i dolazimo do nje. Retrogradno kretanje omogućava nam da vidimo više sveta i proširimo znanje.

Jupiter će boraviti u Biku sve do 25. maja 2024, kada će preći u Blizance, i dotad ćemo se baviti vrednostima, zadovoljstvima, materijalizacijom na jedan potpuno nov način. Bik je najplodniji znak u Zodijaku, a Jupiter je vizionar, pa je sada ovo period kada svoje ideje materijalizujete i realizujete. Naravno, uz sve to idu i razni potresi, ali potrebno je da shvatite da je ljubav aktivna, pokretačka sila, koja vas gura napred, a strah destruktivna, koja vas gura unazad i ubeđuje da je najpametnije da ostanete u zoni komfora. Uran, koji je već neko vreme takođe u Biku, podseća nas da moramo da izađemo iz zone komfora i pokrenemo nove vrednosti, a s obzirom na to da je i on krenuo retrogradno 29. avgusta, preispitivanje vrednosti je neminovno.

shutterstock.com

Retrogradni Jupiter u Biku najintenzivniji je za Bikove i Škorpije

Šta se dešava kada je Jupiter retrogradan u Biku

Kako svaka planeta ima svoj retrogradni hod, Jupiter u Biku će od 4. septembra, pa sve do 31. decembra biti u svom prividnom hodu unazad. Značenje retrogradnog Jupitera u Biku, kao vladara zaštite, obilja i sreće, tera nas da zastanemo i zamislimo se šta je ono što nas čini zadovoljnima. Kada je Jupiter direktan u Biku, on stvara rast i obilje u materijalnom carstvu jer Bik, kojim upravlja Venera, nadgleda novac i materijalnu imovinu. Međutim, pošto Bik donosi najsporiju energiju celog Zodijaka, dobitna kombinacija je da usporimo i proverimo sve finansijske transakcije, uloge, ali i zapitamo se da li dobijamo dovoljno novca za ono što radimo. Pristup našim ciljevima i eventualnim greškama mora biti praktičan, a najbolja stvar kod ovog znaka je upornost, pa kada Bik odluči da postigne nešto, to će i ostvariti. Ako ste dok je Jupiter bio direktan u Biku, od 16. maja do 4. septembra, izabrali sjaj umesto vrednosti, budite spremni da retrogradni Jupiter u Biku skida ružičaste naočare.

Retrogradni Jupiter u Biku je najintenzivniji za Bika i Škorpije, dok za Lavove i Vodolije može biti najizazovniji, ali im napetost može pomoći da promene planove, dok će najviše koristi imati Bikovi, Device i Jarčevi. Njima će Jupiter osvetliti sve puteve koje mogu da preduzmu za rast i sticanje materijalnog.

Na globalnom planu možemo očekivati ekspanziju u privredi, što može stvoriti neravnotežu na tržištu.
Ovo bi mogao biti veoma dobar trenutak za ulaganje jer nas ovaj tranzit podstiče da pravimo proračunate rizike umesto da uskačemo celim bićem, bez razmatranja. U suštini, čitajte između redova.


Ne preterujte u porocima, hrani i alkoholu, već probajte ovu energiju da usmerite na sticanje materijalne i finansijske sigurnosti. Na zdravstvenom polju imaćemo više problema sa šećerom, masnoćom, holesterolom, ali i štitastom žlezdom, grlom, glasnim žicama i hormonima.

Retrogradni Jupiter u Biku doneće dobru energiju Biku, Jarcu i Devici, a promene mogu da očekuju Lav, Vodolija i Škorpija.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)