Horoskop

SPREMA SE PREDNOVOGODIŠNJA BURA: Vage čeka novi početak, Škorpije snaga kojoj se nisu nadale, a Strelčeve turbulencije i promene na poslu!

Najdetaljniji nedeljni horoskop za period od 19. do 26. decembra samo na Srećnoj republici.

bySrećna republika

18.12.2022 18:01

SPREMA SE PREDNOVOGODIŠNJA BURA: Vage čeka novi početak, Škorpije snaga kojoj se nisu nadale, a Strelčeve turbulencije i promene na poslu!
shutterstock.com

Nedelja pred nama biće prepuna izazova mnogobrojnih horoskopskih znakova budući da se bliži kraj godine i dolazi vreme kada svi svodimo račune i pripremamo se za nadolazeću godinu. Takođe, mnoge će baš u periodu od 19. do 26. decembra čekati najveća gužva na poslu, pa bi trebalo da upregnu sve svoje snage kako bi godinu završili na pravi način. Takože, važno je sačuvati komunikaciju s kolegama i sa šefovima na zavidnom nivou. Pogledajte šta svaki znak Zodijaka čeka u narednoj nedelji. 

shutterstock.com

Ovan

Ovan - Sreća prati hrabre

POSAO: Ovnovi će ove nedelje osetiti promenu energije na poslovnom planu. Kod mnogih pripadnika ovog znaka sledi novi početak nove ideje ili planovi ili potpuno drugačiji pristup. Otvoreni ste za nove prilike i spremni za rast i razvoj. Menjaćete percepciju kada je poslovanje na duge staze u pitanju, a vi ćete promeniti sliku o sebi u očima drugih ljudi, koja do sada i nije bila najsjajnija. Ove nedelje ćete povući neke konkretne poteze i imati značajan skok na finansijskom i materijalnom planu. Postaćete mudriji, ozbiljnije ćete planirati događaje, a i sebe biste mogli da iznenadite potezima i idejama koje budete imali. Ovo je period kada vam je stabilnost veoma važna, a imaćete dovoljno čvrstine i mudrosti da sve iznesete do kraja. Posao će vam biti u fokusu i brzo će se smenjivati događaji koji su od istinskog kvaliteta i značaja, a rezultati će biti zaista fantastični. Jedino je važno da se u nekim trenucima ne zanesete i da vas ne ponesu okolnosti koje vam se dešavaju. Komunikacija će biti daleko bolja nego u prethodnom periodu, a od 21. decembra ćete shvatiti u kom pravcu treba da idete na duže staze. Očekujte lepe vesti od jednog roditelja ili ćete u ovom periodu biti u prilici da više vremena posvetite njemu ili svojim korenima.

LJUBAV: Ovnovi koji su u braku ili vezi osetiće stabilnost i na emotivnom planu. Zračićete posebnom snagom i jačinom, što će partner i te kako ceniti. Kada se budete nalazili u većem krugu ljudi, na neki način ćete biti inspiracija i radovati ljude svojom pričom. Delovaćete mudro i zrelo, a u isto vreme ćete imati vedrinu i živost. Bićete inovativni, a partneru će imponovati što ima takvu osobu pored sebe. Takođe ćete imati jasan stav kada su deca u pitanju, koji će na njih ostaviti veoma značajan utisak. Slobodni Ovnovi će biti otvoreni za novu vezu i mnogo lakše će moći neke osobe da im priđu. Osoba koja vam se dopada se nalazi u poslovnom okruženju, a moguće je da ste na višem nivou ili statusu. Oko 20. i 21. decembra očekujte snažne događaje, samo je važno da budu shvaćeni i da se ceni na pravi način.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu neće biti većih iskušenja i problema. Pod pozitivnim ste nabojem, ambiciozni i snažni. Mogući problemi oko ramena i vrata, ukočenost. Radite vežbe.

SAVET: Procenite situacije na pravi način i držite do morala, stila, etike i poštovanja.

shutterstock.com

Bik

Bik - Malim korakom do velikih ciljeva

POSAO: Bikovima će se događati uvidi koji će biti značajni na dugoročnom planu. Shvatićete da treba nešto da promenite u ponašanju ili radikalno da preomenite bioritam. Ciljevi i rezultati koje želite da postignete zahtevaće to od vas, pa ćete biti svesni da ipak treba malo da se žrtvujete. Iako možda još niste startovali, dobićete neki podstrek u vidu komunikacije ili pomoću dragih i bliskih ljudi. Pazite dobro i kome i šta govorite jer nije dobro da mnogo ljudi zna vaše planove. Budite obazrivi i trudite se da istaktizirate i otvarajte se onoliko koliko je potrebno da sagledate širu sliku, a da vas drugi ne ometaju. Radite sve polako, postepeno, korak po korak, jer je to najbolji način da se razvijete u dobrom pravcu, a da vas neko ili nešto ne ometa. Moguće je da ćete krajem nedelje imati nagli skok ili mnogo dobar rezultat, ali ne dozvolite da vas to zanese. Ostanite smireni, na zemlji, i ne ulazite u riskantne situacije. Moguće je i poslovno putovanje ili neki vid seminara, kada možete da spojite lepo i korisno. Bikovi koji se bave obrazovanjem ili su studenti imaće posebno razloga da se raduju. Sve što ove nedelje budu radili doneće im uspeh i temeljno znanje, a trud će posebno biti nagrađen. Povedite računa o troškovima jer je moguće da ćete trošiti više nego što možete. Ovo je odličan period za vraćanje dugova, nikako ne pozajmljujte novac. Važni datumi su 19, 20. i 21. decembar.

LJUBAV: Partneri će moći da spoznaju da se s vama dešava nešto posebno, ali ćete morati i da kontrolišete unutrašnji naboj da se ne biste dovodili u situaciju da vas partner stalno nešto zapitkuje i to vam stvara još veći pritisak. Neke stvari ćete morati da podelite s partnerom, ali neke ipak zadržite za sebe. Kod nekih parova je moguća i sujeta i rasprava oko toga ko je zaslužan za nešto, ko je šta prvi uradio ili pokrenuo, što će vas samo duhovno vratiti unazad. Vodite računa da ne kažete nešto prebrzo i ishitreno, već probajte da budete faktor balansa u vezi i možda pokrenete i partnera. Budite energetski pokretač, a partner treba sve to da materijalizuje jer možete pokrenuti nešto značajno. Slobodni Bikovi će imati pojačanu želju da prodube odnos s jednom osobom, ali će se osećati da nisu dovoljno primećeni i to ih može, na neki način, frustrirati. Oko 21. moglo bi da dođe do značajnog razgovora ili će vam potencijalni partner biti od neke pomoći. Moguća je ljubav na putu ili će vam se javiti neko iz prošlosti.

ZDRAVLJE: Kada je zdravlje u pitanju, mogući su problemi s disajnim putevima, grlom i kostima. Moguć je pad imuniteta zbog stresa i povišena temperatura. Čuvajte se zapaljivih stvari.

SAVET: Važna je samokontrola jer lako možete da planete i burno reagujete.

shutterstock.com

Blizanci 

Blizanci - Ozbiljni planovi

POSAO: Blizanci ove nedelje imaju intenzivniju interakciju s ljudima s kojima imaju isto mišljenje. Sve će se događati spontano, a vi biste mogli da donesete neku važnu odluku. Ovo je jedan od onih momenata kada će se konačno razviti nešto što ste planirali u prethodne dve godine. Podići ćete poslovanje na viši nivo i dobiti značajnu podršku. Ući ćete u fazu kulminacije kada je dugoročna karijera u pitanju, a od posebnog značaja će biti osobe s kojima ćete raditi ili sarađivati. Našli ste način kako da  pokrenete određene stvari i svesni ste da imate ljude na koje možete da se oslonite. Sve ovo se možda u nekim manjim segmentima i pojavljivalo, ali vi ili niste videli ili je sve bilo kratkotrajno. Sada imate posebnu viziju, novi doživljaj sebe i okolnosti i neko novo rešenje. Dobićete potvrdu da niste napravili grešku što ste neke stvari podelili s drugima. Neki Blizanci će ući u partnerstva, dok će neki sve pokrenuti samostalno. Moguće je da se u nekim momentima kolebate, imate sumnju ili strah, ali to su obrasci kojih treba da se oslobodite jer vas samo sputavaju. Trudite se da ne budete proračunati jer bi vas to samo blokiralo. Ovo je period kada će mnogi Blizanci učvrstiti finansije i truditi se da sve ima vrednost i kvalitet. Moguće je da ćete zbog toga malo usporiti, što nikako nije vaša osobina. Izaći ćete iz zone komfora i preispitati svoje mogućnosti i potencijale. Značajni datumi su 22. i 24. decembar.

LJUBAV: Zauzeti Blizanci će zračiti posebnom energijom i biti zadovoljni situacijom na emotivnom planu. Mnogi Blizanci će učvrstiti i stabilizovati odnos i na mentalnom i na fizičkom planu. Sve svoje i partnerove dileme i procese bi trebalo da zadržite za sebe i ispoštujete jedno drugo i to što želite neke stvari da preskočite. Nema potrebe da se pokreću priče koje nisu prijatne ni jednom ni drugom sve do momenta kad se za to bude napravila prilika. Svako insistiranje moglo bi da napravi problem i nervozu ili čak sumnju kod jednog od vas. Ne treba insistirati da nekome pomognete ako mu pomoć nije potrebna. Slobodni Blizanci imaju intenzivnije emocije i osećanja prema osobi koja dolazi iz poslovnog okruženja, s većom razlikom u godinama ili statusa. Ovo je nedelja kada bi neke stvari mogle da se pokrenu, ali spontano i bez insistiranja jer bi osoba mogla da pobegne od vas. Moguće je da će se sve odvijati pod velom tajne ili će samo neko od prijatelja biti upoznat s tim.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje‚ možete imati problema s digestivnim traktom. Mogući su strahovi, napetost, stres i povlačenje u sebe.

SAVET: Pustite da se sve odvija neplanski.

 

shutterstock.com

Rak

Rak - Transparentnost

POSAO: Dragi Rakovi, ova nedelja pokreće dosta dešavanja na polju karijere i poslovnih dešavanja, a uvodi vas u otvoreniju fazu u odnosu na prethodni period. Na samom početku nedelje intenziviraju se dešavanja na poslu i počinjete da osećate benefite truda iz prethodnog perioda. Imate priliku da napredujete kroz bolju poziciju, a Rakovi koji se bave privatnim poslom proširiće polje delovanja i do maja će obezbediti unosne poslove koji će biti trajnijeg karaktera. Od srede ćete biti fokusirani na poslove koje radite s partnerima, a izgledna su i nova partnerstva. Četvrtak bi mogao da bude prilično intenzivan, pa su tada mogući sukobi sa autoritetima, dok ćete, s druge strane, lako doći do nekog rešenja koje će i vama i vašim poslovnim partnerima mnogo olakšati poslovnu i finansijsku poziciju. Krajem nedelje otvara se pitanje saradnje sa strancima ili nekog putovanja koje vam može biti veoma značajno u poslovnom smislu, naročito ako je povezano s nekim vidom kreativnog izražavanja. Kada su u pitanju finansije, povoljan dan za novac je četvrtak, kada možete očekivati priliv novca kroz partnerske poslove ili kroz poslove u kojima sarađujete s prijateljima. U pitanju su poslovi koji su započeti ranije ili ste dugo vremena čekali na njihovu realizaciju. Sada ćete biti u prilici da naplatite očekivani iznos, s tim što morate biti pažljivi s troškovima koji vam lako mogu izmaći kontroli.

LJUBAV: Rakovi koji su u braku ili vezi ove nedelje biće izraženo fokusirani na partnera i odnos, a imaće i razloga da budu zadovoljni. Osećate se stabilno i ispunjeno kada je partner u pitanju i nemate potrebu da menjate ništa u odnosu. Osećate da vam je veza dostigla jednu vrstu zrelosti i malo toga može je poremetiti, pa vas to umiruje i čini veoma sigurnim i stabilnim. Rakovi koji su trenutno slobodni imaju sve predispozicije tokom ovog perioda da započnu vezu s osobom koja je mnogo starija od vas ili je to neko koga znate iz prošlosti, bilo da ste već bili partneri ili je u pitanju neko ko vam se samo sviđao. U četvrtak imate priliku da upoznate neobičnu osobu preko prijatelja, pa je moguće iznenadno zaljubljivanje, a može vam se i udvarati upravo neko prema kome gajite prijateljske emocije.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje, ono je stabilno i ove nedelje nema značajnijih promena.

SAVET: Ostanite fokusirani na posao i otvoreni za nova partnerstva

shutterstock.com

Lav

Lav - Fokus na poslovna dešavanja

POSAO: Dragi Lavovi, ove nedelje bićete u potpunosti fokusirani na poslovna dešavanja, a izgledna su i putovanja koja su povezana s vašom profesijom ili saradnja sa strancima, koja će biti intenzivna do maja, kada bi trebalo da uspostavite pravila u okviru kojih će se ta saradnja dalje kretati. Na početku nedelje moguće je planiranje putovanja koje će se realizovati do maja i koje vam može doneti mnogo toga u edukativnom smislu. Takođe, otvara se pitanje načina na koji ćete sarađivati s partnerima iz inostranstva i ovaj period vam je važan zato što sada uspostavljate pravila po kojima će se ta saradnja odvijati u budućnosti, pa budite pažljivi i zaštitite svoj interes. Birajte saradnike iz kruga prijatelja i ljudi koje poznajete pošto vam znači da se okružite onima kojima možete da verujete i koji će se zauzeti za vas kada to bude bilo potrebno. Od sredine nedelje intenziviraju se događaji na poslu, pa to može uticati i na promenu nekih stavova koji su bili prilično nefleksibilni. Sada se situacija menja i pristupate stvarima oprezno, ali fleksibilno pošto vam je jasno da vam to može doneti željene promene nabolje. U četvrtak se poslovne okolnosti, na iznenađujuć način, mogu okrenuti u vašu korist i doneti vam finansijsku satisfakciju, a to će vam mnogo značiti. Krajem nedelje neosetno ćete sprovesti promene koje će vam u poslovnom smislu značiti na duže staze. Lavovi će se tokom ovog perioda veoma baviti i struktuiranjem svakodnevnog funkcionisanja, što će uneti red koji im je u ovom trenutku zaista potreban. Na finansijskom planu povoljan dan za novac je četvrtak, kada iznenada možete dobiti povišicu ili veću količinu novca odjednom.

LJUBAV: Lavovi koji su u braku ili vezi mogu da očekuju veoma stabilan period u ljubavi i dobar odnos s partnerom po pitanju svakodnevnog funkcionisanja pošto su potpuno sinhronizovani u stavovima. Lavovi koji su dugo u vezi mogu da promene status i odluče se za brak, dok neki opet mogu da požele više slobode, pa vezu počinju da osećaju kao teret, što posebno može doći do izražaja u četvrtak. Lavovi koji trenutno nemaju partnera imaju priliku da preko posla upoznaju osobu koja će ih zaintrigirati. Nekim Lavovima mogu se vratiti bivše kolege koje su im se sviđale, pa postoji mogućnost da započnete vezu i konačno saznate kako će taj odnos o kom ste nekada maštali funkcionisati.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje, osećate se vitalno i zdravo, što se, naročito, odnosi na one Lavove koji su uveli dijetalnu ishranu ili poste.

SAVET: Držite se rutine i ne odstupajte od načina na koji funkcionišete.

shutterstock.com

Devica

Devica - Kreativna rešenja

POSAO: Drage Device, ovo je nedelja koja zahteva kreativan pristup, dobru organizaciju i razrađenu strategiju na poslovnom planu. Na samom početku nedelje postižete značajne rezultate u vezi s poslovima koje obavljate s partnerima, a to će vam doneti novi nalet optimizma i samopouzdanja. S druge strane, imate naglašen fokus i koncentraciju u svemu što radite, kao i potrebne organizacione sposobnosti da sve poslovne konstrukcije zatvorite do kraja. Misli su vam jasne, raspolažete potrebnim znanjem, imate autoritet, pa ćete lako izaći na kraj sa svim izazovima koje nosi sledeća nedelja. U četvrtak može doći do nekih promena koje vam u tom trenutku mogu delovati nametnuto, ali na duže staze će se pokazati kao dobre po vas. Ukoliko vam neko traži da uradite za njega nešto što se kosi s vašim principima ili mislite da nije u skladu sa zakonom ili nekim internim pravilima, nemojte dozvoliti da popustite pred tuđim nagovorima. Posebno imajte u vidu da, ako nešto krene kako ne treba, neće biti nikoga ko bi s vama podelio odgovornost, već ćete biti prepušteni sebi i okolnostima u kojima ste se našli. Zato ostanite čvrsto pri stavovima i držite se pravila. Cele nedelje bićete skloni kreativnom razmišljanju i rešavanju problema na neuobičajene načine koji će probuditi pažnju vaših poslovnih saradnika u pozitivnom smislu. I vi ćete se osetiti korisno i biće vam jasno da je vaša uloga u kolektivu suštinski značajna. Na kraju nedelje može doći do realizacije nekog poslovnog projekta koji će vam biti ponuđen kroz poslovno partnerstvo i kroz saradnju, a ona će vam biti interesantna na više nivoa. U početku možda nećete prepoznati značaj i opseg ove saradnje, ali ubrzo će vam postati jasno u kom pravcu sve ide. Kada su u pitanju finansije, sledi stabilan period kroz partnerske poslove, ali i kroz partnerove finansije. U četvrtak sledi iznenadni priliv novca iz inostranstva ili kroz poslove sa strancima.

LJUBAV: Device koje su u braku ili vezi mogu da očekuju neka nepredviđena dešavanja i manja neslaganja s partnerom po pitanju finansija ili nasledstva. U četvrtak bi partner mogao da vas iznenadi lepim i egzotičnim putovanjem koje će vas rasteretiti i promeniti atmosferu nabolje. Device koje su trenutno slobodne mnogo razmišljaju o nekom iz prošlosti ko je ostavio jak utisak na njih ili o nekoj bivšoj ljubavi kojoj bi se rado vratile. I upravo takve pozive možete da očekujete u narednim danima, dok bi u četvrtak mogao da vam se javi neko iz inostranstva koga dugo niste videli ni čuli. Imaćete priliku da započnete vezu, a na vama je da odlučite da li vam to u ovom periodu odgovara ili ne.

ZDRAVLJE: Dobro.

SAVET: Imate priliku da neke odnose razrešite i postavite na pravo mesto

shutterstock.com

Vaga

Vaga - Porodica prioritet

POSAO: Vage uveliko realizuju planove odranije za koje je potrebno vreme i strpljenje, ali, u isto vreme, stiču neka nova znanja i uvide. Imate novu životnu energiju, pokrenuli ste se i izašli iz nekih okvira i formi, što je najvažnije. Spremni ste da više slušate, zapažate i prihvatite stvari koje vam nisu prijatne i drage. Bićete radoznaliji, intrigantniji i to na specifičan način, ali i dalje pod utiskom nekih događaja koji su se izdešavali u skorije vreme. Ove nedelje doći ćete i do nekih važnih saznanja i informacija, koji će nagovestiti neki novi početak. Možda ćete u početku biti malo nesigurni, ali je i to period adaptacije i navikavanja na nove okolnosti. Imate pored sebe nekoliko osoba koje su u sličnoj situaciji i one će vam biti oslonac i podrška sve do sredine januara. Nakon toga izlazite jači, menjate navike i sagledavate stvari iz drugog ugla. Vage koje se bave privatnim biznisom očekuje iznenadan, ali i veoma značajan priliv novca. Očekujte porast posla, ali i obaveza. Oni koji se bave kreativnim i javnim poslovima ove nedelje izlaze u prvi plan i biće vidno primećeni. Važan datum za sve Vage je 22. decembar, kada će biti posebno zadovoljne. Mnogim pripadnicima ovoga znaka u fokusu će biti jedan od roditelja ili će se baviti rešavanjem nekih porodičnih pitanja i vrednosti, nekretnina ili nasledstva. Neke Vage bi mogle da očekuju priliv novca i od partnera ili iz partnerskih poslova.

LJUBAV: Vage koje su u braku ili vezi očekuje stabilnost u odnosu. Pažnje, razumevanja i uzajamne podrške neće nedostajati ni sa jedne ni sa druge strane i to će se vidno odraziti na vas i druge ljude iz bliskog okruženja. Reflektovaćete sreću i zadovoljstvo i kroz decu, a neki parovi bi mogli da se odluče na zajednički život. Toplina doma će biti vaš najveći oslonac i vaša mirna luka. Moguće su i neke novine i lepe vesti koje će vas obradovati. Slobodne Vage očekuje posebno iskustvo ove nedelje. Imaćete podršku i osetiti neke nove momente koje do sada niste imali. Osoba kojoj ćete pokloniti srce daće vam osećaj sigurnosti, stabilnosti, a u isto vreme vam biti podrška i neko ko može da vam izmami osmeh. Emocije i osećaj sreće i zadovoljstva će biti primetan i reflektovati se na ostale sfere života. Otkrićete nešto novo o sebi i uneti balans i ravnotežu u svakodnevicu i emotivni život. Iskoristite poslednje dane ove godine i uživajte!

ZDRAVLJE: Kada je zdravlje u pitanju, nećete imati većih problema. Adaptirate se, prilagođavate i suočavate s nekim novim okolnostima koje su pomalo stresne za vas.

SAVET: Ne dozvolite da promene raspoloženja utiču na vas i dozvolite sebi da se prilagodite.

shutterstock.com

Škorpija

Škorpija - Jači i budniji

POSAO: Škorpije će ove nedelje uraditi nešto konkretno na praktičnom planu i pripremati teren. Sve što budete radili i pričali ostaviće jak utisak na druge ljude, ali pravi rezultati dolaze tek od marta. Karijera ide uzlaznom putanjom, ali je važno da idete korak po korak. Ovo je samo priprema za sve što vas očekuje na proleće. Od ove nedelje ćete biti daleko otvoreniji, organizovaniji, raspoloženiji, ali ćete se isto tako truditi da ne preterate sa ambicijama, a da opet ne odbijete neke ljude s kojima već duže vreme sarađujete. Kao da već predosećate da treba da čuvate snagu i energiju za neke nove dane. Dotad negujte dubinska osećanja. Ove nedelje možete započeti nešto novo ili će se uvesti neke novine u svakodnevicu. To će vas, na neki način, obradovati, ali ste u isto vreme svesni da treba da ispratite neke događaje na mirniji način. Razgovori koje budete imali biće veoma zanimljivi, kako vama tako i ljudima preko puta vas, pa možete dobiti novu ponudu za saradnju. To će vam dati vetar u leđa jer više nećete morati da se ustručavate kada su neke stvari iz poslovne sfere u pitanju. Osećaćete se sigurnije, jače, a moguće je da ćete u nečemu upravo biti pionir i uneti neku novinu. Sve to će početi već od utorka i ići će samo uzlaznom putanjom. Kada su u pitanju finansije, možete biti zadovoljni i od četvrtka se radovati kako se stvari odvijaju. Moguće je kraće putovanje. Najvažniji datumi ove nedelje su 22. i 25. decembar.

LJUBAV: Škorpije koje su u vezi ili braku će na inicijativu partnera biti pokrenute s obzirom na to da im u ovom periodu prija mirnije i pasivnije vreme s porodicom i bližnjima. Moguće je da će partner potencirati putovanje, više komunikacije ili viđanje s bliskim ljudima. Dosta toga može se dogoditi neočekivano i naglo i promeniti vam ritam, pa ćete i delovati dinamičnije. To će obradovati partnera jer bi, u suprotnom, moglo da dođe do sumnje i prebacivanja. Slobodne Škorpije izlaze iz pasivnijeg stanja i biće spremne na otvoreniju komunikaciju i događaje. Dobićete pažnju i naklonost potencijalnog partnera, a oko 20. i 21. decembra i konkretnu ponudu. Sve to će ostaviti snažan utisak na vas, ali se ovoga puta nećete povlačiti, već odgovoriti istom merom, promenićete odnos i način komunikacije, a neke Škorpije produbiti odnos i ući u novu vezu.

ZDRAVLJE: Zdravstvena situacija je dobra, ali povedite računa da ne preterujete s hranom i radom.

SAVET: Ne radite ništa na silu

shutterstock.com

Strelac 

Strelac - Promene na poslu

POSAO: Strelčevi mogu da očekuju promene na ličnom, ali i na poslovnom planu. Možda se radi o nečemu što se ne tiče direktno vas, ali ćete morati da odreagujete ili ćete na neki drugi način biti uključeni. Dobićete informaciju koja će vas prilično iznenaditi, ali koja i te kako treba da se shvati ozbiljno. Bićete uključeni u poslovne aktivnosti s više ljudi, ali osluškujte kakvog su raspoloženja i shvatanja da kasnije ne biste bili iznenađeni. Vodite računa da ne preterujete i zato dobro sagledajte odluke. Otvorili ste se za neke poteze, ali moguće je da će se neke stvari ubrzati. Kod mnogih Strelčeva doći će do promena u poslovnom okruženju, neki ljudi bi mogli otići, neki se vratiti, ali to će svakako veoma uticati i na vas i na neki način vas uznemiriti. Pokušajte da ostanete pribrani i da se što manje uključujete. Finansijska situacija će ostati nepromenjena ove nedelje, ali će dalji razvoj zavisiti od toga koliko ste spremni da započnete nove korake. Nema razloga da sumnjate u rezultate ako su vaše namere iskrene. Oko 20. i 22. decembra očekujte pozitivne rezultate i komentare drugih ljudi, ali i dalje nećete biti zadovoljni. Međutim, trebalo bi da budete zadovoljni, da sagledate stvari na drugačiji način i iskoristite priliku dobre interakcije s ljudima preko puta vas. Strelčevi koji se bave privatni biznisom mogli bi da pokrenu nešto novo. Odlična je nedelja za sve koji se bave javnim i kreativnim poslovima.

LJUBAV: Strelčevi koji su u braku ili vezi ulaze u potpuno novu fazu kada su emotivni odnosi u pitanju. Imaćete više komunikacije, aktivnosti, a moguće su i neke lepe vesti u porodici. Znaćete šta želite i napraviti poteze koji će oduševiti i zadiviti partnera. Bićete jasniji, otvoreniji i moguće je da ćete uvesti neku novinu u odnos. Očekuju vas lepi trenuci sa decom, kao i sreća i zadovoljstvo kada su najbliži u pitanju. Moguće je da ćete biti nestrpljivi i oko 22. decembra tražiti od partnera da uradi nešto što pre, a druga strana još nije spremna. Slobodni Strelčevi će se otvoriti kada je ljubav u pitanju i biti spremni da uđu u vezu s osobom koju dugo poznaju ili dolazi iz poslovnog okruženja. Pojaviće se i neke nove osobe, ali vam one neće toliko biti interesantne. Trudite se da ne vršite pritisak i previše ne insistirate jer bi to moglo drugačije da se shvati i potencijalni partner da se udalji od vas. Ove nedelje ćete se češće viđati i više komunicirati.

ZDRAVLJE: Kada je zdravlje u pitanju, nećete imati većih problema. Trudite se da budete u balansu i obratite pažnju na glavu i lice, naročito ako se radi o nekom zahvatu.

SAVET: Budite strpljivi i ne aktivirajte se prebrzo.

shutterstock.com

Jarac

Jarac - Briga o sebi

POSAO: Dragi Jarčevi, ovo je nedelja u kojoj ćete povesti malo više računa o sebi i o svojim osećanjima, a konačno ćete uspeti da postavite i prioritete kada su u pitanju lični i poslovni život. Tokom prethodnog perioda niste imali jasnu sliku šta je to što tačno želite, ali ovo je nedelja u kojoj ćete uspeti stvari da postavite na svoje mesto. Jarčevi koji se bave privatnim poslom imaju priliku da prošire posao i zaposle nove ljude. Ovo je dobar period za kupovinu nekretnine ukoliko ste razmišljali u tom pravcu, kao i za širenje porodice. Svi vaši planovi koji se tiču posla sada će dobiti priliku za realizaciju, a vi ćete biti više nego efikasni i nećete gubiti vreme na nevažne detalje. Sve ono što vas je usporavalo u prethodnom periodu sada kao da gubi značaj i osećate se fokusirano na ciljeve, čije ostvarenje više ne želite da odlažete. U četvrtak može doći do raskoraka između vaših realnih mogućnosti i želje da završite posao, a ujedno ne zapostavite porodični život, pa to za vas može biti frustrirajuće. Zato ćete krajem nedelje ugovoriti posao kojim možete biti zadovoljni, ali povedite računa o detaljima. Sve vam može izgledati savršeno, ali vas kasnije može sačekati drugačija slika od one koju ste imali na početku. Na kraju nedelje obratite pažnju na komunikaciju, a posebno pazite na sopstvene reči. Možete obećati u poslu više nego što možete da ispunite, pa nećete znati kako da se izvučete iz neprijatne situacije, a da očuvate sliku koju želite da ljudi imaju o vama. Isto tako, ukoliko primetite da vam neko olako daje obećanja, budite rezervisani i napravite blan B za slučaj da sve ostane samo na praznim rečima. Kada su u pitanju finansije, novac vam dolazi lako tokom ovog perioda, a posebno dobra finansijska situacija očekuje Jarčeve koji se bave privatnim poslom.

LJUBAV: Jarčevi koji su u braku ili vezi prolaze kroz prilično zanimljiv period i vrlo je moguće da se tokom ovog perioda ostvare u ulozi roditelja ili neko drugi iz porodice može dobiti dete. Pazite samo da se ne precenite i dođete u situaciju da obećate partneru više nego što možete da ispunite, što može da vas dovede do bespotrebne rasprave. Jarčevi koji su trenutno sami misle o nekome koga znaju odranije i koga ne mogu tako lako da izbace iz glave. Ipak, donećete racionalnu odluku da je bolje da iskoristite priliku tamo gde se nudi nego da čekate na nekog. U četvrtak je moguć iznenadni susret koji u potpunosti može promeniti emotivni status.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu su mogući problemi sa snom i nervoza.

SAVET: Pokušajte malo više da se rasteretite i da ne trčite na 100 strana

shutterstock.com

Vodolija

Vodolija - Mali predah

POSAO: Drage Vodolije, ova nedelja doneće vam mali predah od preterane užurbanosti i potrebu da budete u miru sa samim sobom, ali i s okolinom. Sam početak nedelje donosi vam priliku za zaključenje unosnog posla koji zahteva brzo delovanje, što vam neće biti problem. Cele nedelje ćete pedantno obavljati sve zadatke koji su pred vama, ali ćete se odmah nakon toga povući i nećete biti dostupni drugima. Ponašanjem ćete, na neki način, postaviti distancu između vas i ostatka sveta, ali to je upravo ono što želite da postignete, pa vam neće smetati mali predah. S druge strane, Jupiter ulazi u vaše polje komunikacije, inteligencije i bliskih ljudi, pa ćete, kada to budete hteli, ostvarivati sjajne rezultate na tim poljima. Sada je povoljna prilika za kupovinu novog automobila, pa ako ste to planirali, nema razloga da čekate. Odnosi s braćom i sestrama će se poboljšati, kao i s bliskim ljudima s kojima sarađujete i poslovno. Povedite računa u četvrtak u vezi s papirologijom koju potpisujete pošto možete potpisati i nešto što nije u skladu sa zakonom. Ovo je dobar period da napravite pripremu u poslovnom smislu za projekte koji dolaze i koji zahtevaju detaljniju razradu i organizaciju. Krajem nedelje možete doći u situaciju da vam neki planovi čije je ostvarenje delovalo izvesno nekako iskliznu iz ruku. To neće biti rezultat nepažnje i propusta, već je u pitanju splet okolnosti na koji ne možete da utičete, pa nema potrebe da budete kritični prema sebi. Povedite računa o informacijama koje su vam bitne i koje želite da zadržite u tajnosti pošto bi neko mogao da zloupotrebi vaše poverenje i iznese u javnost ono do čega je vama stalo da ostane privatno. Kada su u pitanju finansije, povoljan dan za novac je četvrtak, kada na kreativan način dolazite do njega, a može se reći da ćete biti i srećne ruke. Što se troškova tiče, kritičan je kraj nedelje, kada vam novac prosto može kliziti kroz prste, a da vama nije najjasnije gde odlazi.

LJUBAV: Vodolije koje su u braku ili vezi trenutno mogu da naiđu na nerazumevanje partnera iz razloga što im sada prija distanca. Neke Vodolije se mogu upustiti i u paralelne veze ili mogu se tajno zaljubiti u neku osobu koja im je iz nekog razloga nedostupna. Vodolije koje su trenutno slobodne nalaze se u povoljnijoj poziciji nego zauzeti pošto ne moraju nikome da objašnjavaju svoju želju za samoćom i povlačenjem. Možete doći u situaciju da se zainteresujete za nekoga ko vam iz nekog razloga nije dostupan, ali to vas može i zabaviti tokom ovog perioda.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu učestale aritmije.

SAVET: Postavite granice kada osetite potrebu za distancom

shutterstock.com

Riba

Riba - Noviteti

POSAO: Drage Ribe, predstoji vam aktivna nedelja s mnogo dešavanja, komunikacija će biti pojačana, kao i protok ideja koji će biti veoma zanimljiv i plodonosan. Na samom početku nedelje imate naglašenu sposobnost materijalizacije novih ideja i sve što počnete u ovom periodu ima tendenciju da bude uspešno realizovano. S obzirom na to da vam je naglašeno polje inovacija, planova i timskog rada, jasno je da ćete akcenat staviti na sve što je novo i što dosad nije bilo zastupljeno barem u široj javnosti. Prija vam timski rad mnogo više nego samostalno delovanje, pa bi bilo dobro da radite s grupom ljudi s kojom imate i prijateljske odnose ili ste sarađivali ranije na nekim projektima. Ako nešto što ste planirali ne krene u željenom pravcu sredinom nedelje, nemojte se obeshrabriti, već uložite energiju i trud da smislite drugi način realizacije, pa ćete se iznenaditi koliko lako ćete prevazići sve prepreke. Rešenje do kog ćete doći biće čak i bolje od prvobitnog, pa ćete biti iznenađeni pravcem razvoja situacije i učinkom na ishod događaja. Kraj nedelje će biti inspirativan za vas kada je posao u pitanju pošto ćete tada biti inspirisani za nova rešenja i razmišljanje koje će biti veoma učinkovito. Povedite računa da ne upadnete u preveliki zanos kada su određeni projekti u pitanju da ne bi došli u situaciju da ne vidite jasno čak i ono što je očigledno. Informacije koje dobijate proveravajte po dva puta, a nesporazumi mogu nastati i zbog netačnih podataka koje neko plasira o vama. Kada je u pitanju finansijska situacija, stanje se drastično poboljšava, sve do maja nećete imati razloga za brigu pošto ćete prihodovati u većoj meri nego što ste navikli. Ove nedelje povoljan dan za novac je četvrtak, kada vam sledi veća suma novca iz nekog jednokratnog ili kratkoročnog posla.

LJUBAV: Ribe koje su u braku ili vezi mnogo vremena provode u društvu partnera i najbližih prijatelja. Možete u jednom trenutku pokazati sumnju u partnerovu naklonost, ali nema razloga za tim pošto je očigledno da ima oči samo za vas. Ribe koje su trenutno slobodne stalno su u pokretu, okružene velikim brojem ljudi, pa je ovih dana teško doći do njihove pažnje i fokusa. Deluje da vam je sve drugo važnije od ljubavi, ali pošto uvek uspešno neutrališete pravu sliku, i ovog puta odajete utisak nezainteresovanosti, a po glavi vam se vrzma neko iz kruga prijatelja u koga možete biti zaljubljeni odranije.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu su mogući problemi s varenjem.

SAVET: Zadržite entuzijazam, ali nemojte da gubite fokus i da se rasplinjavate

Komentari (0)