Horoskop

DO KRAJA NEDELJE JEDAN ZNAK DOŽIVEĆE NEVIĐENI USPON! Merkur u Strelcu donosi talas pozitivne energije!

Nakon ulaska Venere i Merkura Sunce im se od 22. novembra priključuje u sazvežđu Strelca i unosi još vedrine, optimizma i entuzijazma na našem planetarnom nebu.

23.11.2022 09:01

DO KRAJA NEDELJE JEDAN ZNAK DOŽIVEĆE NEVIĐENI USPON! Merkur u Strelcu donosi talas pozitivne energije!
shutterstock.com

Prošli smo period transformacije, preispitivanja, stekli nove uvide i sada je vreme da ih se oslobodimo. Kod nekih će se to odnositi na vizije i planove za budućnost, kod nekih na posao, ljubav ili životnu filozofiju. Sve u svemu, oslobađamo se okova, tabu-tema, tradicije, intimnih veza koje su nas stavljale u položaj zavisnosti, odapinjemo strelu ka nebu i povezujemo se s višim stanjem svesti, apstraktnim mišljenjima, idejama i novim vizijama.

S obzirom na to da Strelac obožava putovanja, svako od nas će se otisnuti na neko, žrtvujući lični interes u korist dalekog i tuđeg, spajajući duhovnu i društvenu vrednost. Prolaz kroz taj znak daje nam svest o sebi i kako da sagledamo širu sliku, nadu i veru u bolju budućnost. To ne znači da će svako bukvalno otići na putovanje jer Sunce u Strelcu prevazilazi materijalno, fizičko i povezuje nas sa spoljnim svetom na apstraktan način.

Strelac u svemu vidi najbolje i izlaz iz svake situacije, pa će, nakon mističnog i mračnog perioda Škorpije s ovom energijom, mnogi krenuti na put puni vere i optimizma. Neki će zaista poželeti da putuju, neki će putovati mislima, većina će poći na put za istinom, dok će drugi biti zainteresovani za etiku, moral, filozofiju i duhovnost.

Shutterstock

Velike pozitivne promene očekuju Strelčeve

Svima je poznato da se osobe rođene u znaku Strelca često šale, nasmejani su, vedri, produhovljeni, avanturisti, uvek zainteresovani za druge kulture i u svakoj situaciji pokušavaju da unesu dozu humora. Međutim, mogu biti i nezreli, površni i ne prihvatati obaveze. Strelac je vatreni znak, ali promenljivog karaktera, pa je veoma fleksibilan. Ono što ga najviše zanima jeste viši smisao. U potrazi za tom istinom spreman je na sve, bez trunke diplomatije ili obzira. Njegov idealizam može da ga dovede čak do fanatizma. Vodi ga intuicija, želja za slobodom i novim znanjima, on je rođeni propovednik. Ima potrebu da te ideje prenese na druge i tako ih pridobije. Njegove teme su religija, saveti, filozofija, teorije života...

Smatra se da je Strelac najsrećniji znak u Zodijaku, a to je donekle tačno jer ima najpozitivniji unutrašnji stav. Njegov vladalac je planeta Jupiter i s pozitivnim stavom privlači takve stvari i širi ih. Ali može biti i veoma nezgodan u nekim trenucima, da preteruje, bude neskroman, megaloman. Voli rizik i kocku, pa su često osobe s aflikovanim Suncem sklone porocima, a kod ženskih pripadnika to mogu biti otac ili muž. U komunikaciji je divan, zabavan, najviše uživa od svih, dobronameran, ali zna da uvredi zbog brzopletosti i ne znajući šta je rekao. Može biti tvrdoglav i misliti da sve najbolje zna.

Zbog prevelikog optimizma mogu biti skloni idealizovanju i preterivanju, pa su često neumereni. Takođe, zbog previše interesovanja neke stvari mogu ostaviti nedovršene da bi započeli neke nove, pa tako skaču s teme na temu.

Pixabay

Sreća čeka Strelčeve

Strelac donosi potrebu da se život doživi kao avantura, da se otkrije šta je iza sledećeg horizonta ili koliko daleko se može ići. Život je najbolje posmatrati kao putovanje, a ne kao odredište. Upustite se u avanturu jer znatiželja i radoznalost uvek teže napretku. Oslobodite se okova, budite nezavisni i slobodni. Najviša svrha Strelca je da ostvari kontakt s višim umom, spozna istinu i prenese je na druge, pa tako svako od nas treba u narednih mesec dana da otkrije neku istinu koja nas vodi u blagostanje i osećaj zadovoljstva, da se osetimo živima i dišemo punim plućima, ohrabrimo, probudimo nadu i veru u čoveka i razveselimo.

Strelčevi vole sport, pa će mnogi krenuti na neku rekreaciju ili trening. Možete upisati neki kurs, vratiti se u školu, a studenti će polagati ispite...

Pixabay

Avantura je Strelčevima drugo ime

Dobre osobine: poštenje, moral, plemenitost, dobronamernost, entuzijazam, mudrost, ljubav prema obrazovanju, slobodoumnost, poštovanje reda i zakona, velikodušnost, uvek pruža podršku manje srećnima od sebe.

Loše osobine: ekstravagancija, preterivanje u svakom smislu, neumornost, neskromnost, rasipnost, nepouzdanost, ležernost, površnost, neistrajnost, previše se oslanja na sreću, licemernost, kolebljivost

BONUS VIDEO:

Komentari (0)