Horoskop

SIMBOLI SREĆE: Gde bi trebalo da držite slona, gde kornjaču ili žabu

Svi znamo za detelinu sa četiri lista, dugu i potkovicu. Ali, da li ste znali da postoje još neki univerzalni simboli za koje se veruje da donose sreću i blagostanje? Pročitajte naš tekst i saznajte!

05.03.2022 23:00

SIMBOLI SREĆE: Gde bi trebalo da držite slona, gde kornjaču ili žabu
unsplash.com

Po Feng Shui-ju određeni predmeti i njihova odgovarajuća pozicija u domu su veoma dobri za našu psihu i privlače samo pozitivnu energiju, odnosno omogućavaju njen nesmetan protok. Portal Srećna Republika vam predstavlja neke simbole sreće poznate od davnina i njihovo značenje u našem životu.

Naširoko je poznato da držanje figurica slonova u kući privlači pozitivne stvari u vaš život. Po verovanjima Feng Shui filozofije, slon sa podignutom surlom predstavlja uspeh. Čuvanje figurica u spavaćoj sobi privlači ljubav. A u blizini ulaznih vrata, privlači sreću za sve ukućane. Takođe, postoje verovanja da privlače novac.

unsplash.com

Figurica slona

Slon i u drugim kulturama simbolizuje snagu,moć, mudrost, energiju i razum. Veruje se da slon donosi sreću pa da je poželjno imati figuricu slona pored ulaznih vrata kako bi vam sreća ulazila u kuću. Postoji i verovanje da figurica slona može prizvati prinovu u vašu kuću i to će se desiti ako figuricu  slona stavite kraj kreveta u spavaćoj sobi.

U našem narodu već odavno postoji verovanje da kada nam bubamara sleti na dlan, imaćemo sreće toga dana. Ipak, postoje i drugi znakovi iz prirode, koji nam zaista mogu ukazati na to. Reč je o nekim svakodnevnim pojavama koje, ako primetite, mogu da ukažu na sreću koja vas veoma brzo očekuje.

Cvrčak 

Ako se sasvim slučajno cvrčak pojavi u vašoj blizini, dobro obratite pažnju jer vas čeka veoma prijatan i srećan događaj u skoroj budućnosti.

unsplash.com

Bubamara

Bubamara 

Ona svuda u svetu simbolizuje sreću i blagostanje. To nije bez razloga.  Postoji verovanje da ako sićušna bubamara sleti na nekog bolesnog čoveka, to je znak da će on vrlo brzo ozdraviti.

Vilin konjic

On uvek najavljuje neku promenu u vašem životu, a simbol je mudrosti, hrabrosti, čistoće, harmonije i snage. Takođe, ovaj insekt u mnogim kulturama predstavlja ponovno rođenje, ponegde regeneraciju i besmrtnost. Ako slučajno vidite vilin konjica negde u prirodi, obratite pažnju, jer on vam  donosi sreću.

Žir

Smatra se da žir šiti od udara munje jer je on plod hrasta, a hrast je drvo koje je posvećeno Perunu, bogu munja i gromova.

unsplash.com

Žir

Svinja

Nećete verovati, ali ova životinja u nekim kulturama simbolizuje sreću, pa čak i bogatstvo, prijateljstvo , strpljenje i iskrenost.

Kornjača

Prema verovanju, u drevnoj kineskoj mitologiji kornjača je sveta životinja, odnosno  jedna od četiri svete životinje - pored zmaja, jednoroga i feniksa. Ona simbolizuje sreću, dugovečnost, mudrost i  izdržljivost.  Stari Kinezi su čvrsto verovali da kornjača u sebi čuva velike tajne neba i zemlje.

unsplash.com

Kornjača

Žaba

Ona ima specifičnu moć da prizove plodnost, mir i bogatstvo u kuću, piše portal novi.ba

Zečja šapa 

Od davnina se širom sveta veruje da donosi sreću svakome ko je nosi, ali i da pomože oko začeća.

Zub krokodila

Veruje se da donosi sreću, ali najviše onim ljudima koji vole da se kockaju.

Komentari (0)