Jela sa mesom

DOMAĆI KROMPIR PAPRIKAŠ: Okrepite se u hladnim danima (FOTO)

Ukusno jelo koje će osvojiti vaše nepce, a pritom je i veoma jednostavno za pripremu.

30.11.2023 08:01

DOMAĆI KROMPIR PAPRIKAŠ: Okrepite se u hladnim danima (FOTO)
shutterstock.com

Ovo jelo je idealno za sve ljubitelje zdrave ishrane, jer kombinuje proteine iz pilećeg mesa sa raznovrsnim povrćem, pružajući tako balansiran obrok pun vitamina i hranljivih sastojaka.

Srećna Republika donosi vam recept za krompir paprikaš sa piletinom koji će vas okrepiti tokom hladnih dana.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • 250 grama pilećeg belog mesa
  • 1 paprika (šilja)
  • 150 ml soka od paradajza
  • 2 šargarepe
  • 1 ljuta papričica

Priprema:

Prvo, priprema povrća: Crni luk sitno iseckajte i posolite, pa ga propržite na masti dok ne postane staklast. Zatim dodajte šargarepu isečenu na kolutiće, papriku isečenu na komade i paradajz sok. Sve zajedno dinstajte oko 15 minuta, dok povrće ne omekša i ne upije arome ostalih sastojaka.

Nakon toga, dodajte komade piletine u smesu i nastavite sa dinstanjem. Kada se piletina delimično ispeče, dodajte mlevenu papriku i krompir isečen na kockice. Dobro promešajte sve sastojke kako bi se arome sjedinile, i nastavite sa dinstanjem dok se krompir ne skuva.

Za početak, potrebno je da nalijemo 1,5 litara vode u odgovarajuću posudu i dodamo lovorov list kako bismo jelu dali poseban aromatični dodatak. Nakon toga, sledi začinjavanje jela i posoljavanje prema sopstvenom ukusu.

Nakon dodavanja začina, jelo treba kuvati dok ne postigne željenu teksturu i ukus. Ukoliko primetite da je jelo previše retko, možete razmutiti brašno u malo vode i postepeno dodavati u jelo, uz stalno mešanje kako biste postigli željenu gustinu. Važno je da dobro izmešate brašno sa vodom kako ne bi došlo do stvaranja grudvica.

Nakon što je jelo skoro gotovo, po želji možete dodati i malo svežeg peršuna kako biste jelu dali dodatnu svežinu i aromu. Kada ste završili sa pripremom, možete da uživate u ovom ukusnom jelu i iskusite spoj različitih aroma i ukusa.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)