Psihologija

NA PRVOM MESTU: Ovog Dana zaljubljenih izjavite ljubav - SEBI!

Savremeni život nas tera da svoju pažnju poklanjamo i delimo na sto strana. Upravo zbog toga često zaboravimo da smo upravo MI glavna uloga u svom životu. Ovog Dana zaljubljenih poklonite pažnju i naučite da ponovo zavolite SEBE.

14.02.2022 12:13

NA PRVOM MESTU: Ovog Dana zaljubljenih izjavite ljubav - SEBI!
unsplash.com

Dan zaljubljenih je, kao i svaki drugi dan, pravi trenutak da počastimo sebe i povedemo računa o sebi, fizički i mentalno. Portal Srećna Republika želi da vas inspiriše da ovog 14. februara poklonite sebi malo ljubavi, a ovo su samo neke od ideja kako to i da uradite.

Ideja 1 - Napišite sebi ljubavno pismo

unsplash.com

Sami sebi ste najbolji poklon

Ako nikada ranije niste sebi napisali ljubavno pismo, probajte ga ovog Dana zaljubljenih. To je jedan od najboljih metoda za samopomoć. Uzmite prazan list papira i zamislite da pišete pismo nekome koga volite. U ovom pismu pišite o svemu zbog čega ste ponosni na sebe i kako ste se to razvili i sazreli. Priznajte svoju snagu i otpornost i razmislite koliko ste daleko dogurali u ovom trenutku. Napišite sebi reči ljubavi, saosećanja i ohrabrenja i pogledajte šta se pojavljuje na stranici. Govorite sa sobom kao sa nekim koga volite jer zaslužujete ljubav koju tako lako dajete drugima.

Ideja 2 – Zaljubite se u vežbanje

pexels.com

Devojka vežba

Visoki ciljevi u vezi sa trčanjem maratona ili uvlačenjem u šorts iz srednje škole su veoma dobri, ali stvar koju često zaboravljamo u vezi sa vežbanjem je da je to jedna od stvari kojom najbolje iskazujete ljubav prema sebi. Vežbanje nema samo fizičke prednosti. Endorfini koje oslobađamo kada vežbamo izazivaju pozitivna osećanja blagostanja i daju nam mentalni podsticaj. Takođe nam pomaže da bolje spavamo, imamo više samopouzdanja i kontrolišemo nivoe stresa.

Ideja 3 - Svakodnevna pažnja

unsplash.com

Devojka se smeje

Briga o sebi ne znači potpuno popravljanje stvari, to je konstantan rast i napredak. Često su obične stvari stvari ono što nas motiviše da promenimo svoju rutinu i ponovo uspostavimo balans. Sređivanje fioke za čarape može vam dati osećaj kontrole, savetuju portal Miror. To može biti viđanje sa prijateljima ili kvalitetno vreme koje provodite nasamo. Možda će vam pomoći ako se dobro naspavate ili stavite čistu posteljinu na krevet. Briga o sebi je običan ali intiman čin, koji nas vraća sebi ili uvodi u novu verziju sebe.

unsplash.com

Devojka se kupa

Ideja 4 - Postanite svoj životni trener

unsplash.com

Nađite svoju strast

Radno vreme of 9 do 5 “proguta” dobar deo našeg dana, tako da je najlepši čin brige o sebi kada poslušate svoje srce i saslušate šta ono ima da vam kaže o ravnoteži između posla i života. Lako je imati kompleksna i često suprotstavljena osećanja u vezi sa poslom. Jasnoća će biti vaša supermoć, pomaže vam da razmrsite svoje misli, ublažite stres i smanjite odugovlačenje. Postavite sebi ova tri pitanja:

  • Šta vam je važno u poslovnom životu? Ovo će vam pomoći da se povežete sa svojom intuicijom, doneti vam ispunjenje i delovaće kao kompas koji će vam ukazati na pravac kojim bi trebalo da idete.
  • Šta vas pokreće, a šta iscrpljuje? Svakodnevno razmišljajte šta možete preduzeti da biste dobili energiju.
  • Šta bi vam to delovalo dobro za nekih šest meseci?
  • Kada sastavite sve ove odgovore, moći ćete da pronađete jasniji put do mesta na kome želite da budete.

    Ideja 5 - Izvedite sebe na sastanak

    unsplash.com

    Devojka se vraća iz šopinga

    Očarajte sami sebe ovog Dana zaljubljenih ljubavnim sastankom za jednu osobu. Razmislite o tome šta bi to učinilo da se vi osećate posebno i isplanirajte poseban sastanak sa sobom, onaj koji se vrti oko vas i vašeg uživanja. Možda ćete obući odeću koju volite i odvesti sebe na ručak u svoj omiljeni kafić. Možda ćete istražiti mesto na kome nikada ranije niste bili. Ili ćete moža sebi kupiti cveće i počastiti se doručkom u krevetu. Zapitajte se “Šta je to za mene posebno?” i “U čemu uživam?” a zatim zakažite sebi ljubavni sastanak i uživajte u romantici ovog Dana zaljubljenih!

    BONUS VIDEO:

     

    Komentari (0)