Psihologija

ČUVAJTE USPOMENE: Nekoliko načina da prebolite odlazak NAJDRAŽIH osoba!

Najbolniji trenutak uživotu sasvim sigurno je gubitak drage osobe, evo kako da prebolite to i zauvek očuvate spomenu na njega.

06.11.2021 21:58

ČUVAJTE USPOMENE: Nekoliko načina da prebolite odlazak NAJDRAŽIH osoba!
Pixabay.com

Smrt je, nažalost, neizbežan deo ljudskih života, koja za sobom ostavlja tragove na bliskim članovima porodice i prijatelje priminulog. Bol zbog odlaska voljene osobe često je veoma jaka i otežava vam svakodnevnicu. Svako se drugačije nosi sa bolom, a neki od ovih predloga, mogli bi, makar malo da vam pomognu da sE izborite sa tim nemilim događajem.

 

 

Naime, voljene osobe koja vas je napistila ćete se sećati uvek i svakog dana, bez obzira da li je neki poseban dan u godini kada treba da odete na groblje. Baš zbog toga, nema razloga da ponekada ne učinite nešto što bi usrećilo tu osobu. Započnite nove tradicije u kojima bi vaša draga osoba uživala. Napravite, recimo tradiciju, da jednom godišnje spremate ručak i kolače koje je ta osoba najviše volela i tog dana pričajte o njoj i gledajte foto album u kome su vaše omiljene uspomene na najlepše zajedničke trenutke. Tom albumu možete da se vratite kad god vam voljena osoba posebno nedostaje.

 

 

Razgovor leči dušu, te nije na odmet da sa vremema na vreme sa svojim bližnjIma podelite tugu koju nosite sa sobom i objasnite im kakav je laf ta osoba bila i zašto ste je voleli. Radite ponekada ono što je ona volela. Kupite novine koje je čitala svakog dana i tako odajte počas nastavljajući da čuvate njenu tradiciju.

 

 

I zapamtite, nije mrtav onaj ko je umro, već onaj koji je zaboravljen. Sećajte se i pričajte o toj osobi, jer ćete je tako zaista sačuvati zauvek u svom srcu.

Komentari (0)