Zanimljivosti

BEKAMOVI U PROBLEMU: Pod istragom zbog letnjikovca od 50.000 evra

Poznati par postavio je ogroman luksuzni šator na svom seoskom imanju u ruralnim delovima jugoistočne Engleske kako bi uživali u prirodi

25.07.2022 12:00

BEKAMOVI U PROBLEMU: Pod istragom zbog letnjikovca od 50.000 evra
Ap photo

Viktorija i Dejvid Bekam našli su se pod istragom zbog sumnje da su svoj luksuzni šator postavili nelegalno. Čuveni par je za 58.660 evra kupio zapušteno imanje u Kotsvoldsu u jugoistočnom delu Engleske s namerom da na ovom mestu uživaju u netaknutoj prirodi.

U pitanju je ruralni deo zapadnog Oksfordšira sa prelepim brdima i jezerom. Kako ne bi poremetili prirodnu lepotu Bekamovi su umesto kuće postavili luksuzan šator koji je sad predmet istrage.

 

Zakon isti za sve

Kako pišu britanski mediji, jedan od meštana Kotsvoldsa upozorio je vlasti da šator Bekamovih možda ne ispunjava uslove za kampovanje te bi trebalo da ima dozvolu za postavljanje.

U pitanju je luksuzni šator dužine 13, 7 metara i širine 10 metara što nikako ne liči na uobičajeni šator za kampovanje. Iz tima Bekamović tvrde da ne postoji nikakav prpblem i da su Viktorija i Dejvid pre postavljanja šatora dobili sve potrebne papire i saglasnost od lokalnih vlasti.

Međutim, okružno zapadnog Oksfordšira pokrenulo je istragu kako bi utvrdili da li je sve urađeno po propisima.

- Moramo da istražimo svako navodno kršenje zakona bez obzira ko je u pitanju. Zakon mora da važi jednako i pošteno za sve – rekao je izvor iz saveta a prenose britanski mediji.

Poznati poludeli za glampingom

Inspiraciju za postavljanje ovakvog šatora poznati par je, po svemu sudeći dobio prilikom posete svom prijatelju, Madoninom bivšem mužu i čuvenom reditelju Gaju Ričiju koji ima isti šator na svom imanju u Viltširu gde je nedavno ugostio Bekamove.

Pored luksuznog šatora, Riči ima bezdimni roštilj. Žar od roštilja nalazi se u specijalnoj kutiji iz koje je sproveden dimnjak kroz koji prolazi dim. Na ovaj način je sprečeno da roštiljdžija koji peče meso na roštilju bude izložen dimu dok okreće šnicle i kobasice.

Bekamovi i Gaj Riči samo su poslednji u nizu poznatih ličnosti koji su pobornici glampinga koji poslednjih godina osvaja svet. Glamping je spoj kampovanja i luksuza, odnosno predstavlja aktivan odmor u prirodi, ali bez problema koje nosi tradicionalno kampovanje. Umesto običnih šatora, koriste se oni napravljeni od luksuznih materijala, a sam šator je tako opremljen da pruža pogodnosti odmora kao da se u najboljem hotelu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)