Zanimljivosti

LEJDI DI KRŠILA SVA PRAVILA: Dajana pokazala kakve su prave MAJKE!

U kraljevskoj porodici postoje pravila ponašanja koja svi moraju da prate, a Lejdi Di ih je sva prekršila!

31.10.2021 16:28

LEJDI DI KRŠILA SVA PRAVILA: Dajana pokazala kakve su prave MAJKE!
printscreen

Biti deo kraljevske porodice svima deluje glamurozno, a čini se da sve devojčice sanjaju da budu princeze, međutim taj položaj sa sobom vuče pravila, zbog kojih pripadnici ove porodice ne mogu da se ponašaju kako žele. Oni moraju da poštuju pravila mode, putovanja, ali i roditeljstva, a zanimljivo je da je prunceza Dajana prekršila sva pravila roditeljstva koja su deo kraljevske porodice.

1) Porodila se u bolnici

Do princeze Dajane, sve kraljice i princeze porodile su se kod kuće. Ona je međutim rešila da taj čin treba da se odradi u bolnici, te je princa Vilijama donela na svet u bolnici St. Mary's u Londonu. To je uradila si sa pricom Harijem, što ih je učionilo prvim prinčevima koji se nisu rodili u palati, a zanimljivo je da Dajana nije htela ni da koristi lekove, te je porođaj bio potpuno prirodan.

2) Prvo deca, pa sve drugo

Pripadnici kraljevske porodice svesni su da moraju da ispunjavaju svoje dužnosti prema narodu, ali i prema tituli. Međutim, dok su svi drugi stavljali prioritete na osnovu svojih "poslovnih" dužnosti, Dajana je na prvo mesto stavila dužnosti jedna majke, a tek potom položaj. Princeza se uvek trudila da svojim sinovim apruži dovoljno pažnje i ljubavi, a tek onda da bude princeza.

3) Njeni sinovi išli su u školu

Običaj je da se deca iz kraljevske porodice obrazuju kod kuće, međutim princeza Dajana je to smatrala nepotrebnim. Ona je svoje sinove poslala u školu, i to u javnu, te je princ Vilijam bio prvi pripadnih kraljevske porodice koji je pohađao časove sa "običnim" ljudima.

4) Dečaci su sa njom išli na službena putovanja

I danas se mnogi roditelji odlučuju da odlaze sami na službena putovanja, dok im decu čuva neko drugi. Međutim, princeza Dajana smatrala je da treba što više vremena da provodi sa svojim sinovima, te ih je uvek vodila sa sobom. Njena deca to su cenila, te su sada, kao odrasli ljudi, nastavili da održavaju tradiciju njihove majke.

5) Spuštala se do visine dece

Ako bi Dajana razgovarala sa decom, bilo sa svojom, bilo sa tuđom, ona se spuštala tako da njene oči budu u ravni sa njihovim, učeći ih od malena šta je poštovanje i pažljivo praćenje razgovora, a i ovo sada praktikuju njeni sinovi, svesni dobrobiti koje takvo ponašanje donosi.

6) Normalan život pre svega

Kraljevska porodica poprilično je zaštićena od redova, gužvi i čekanja. Međutim, Dajana nije to želela za svoje sinove te se trudila da im pokaže kako izgleda normalan život za prosečnog čoveka i svoje sinove vodila je u Mek gde su čekali u redu ili u bioskop da sa drugim ljudima gledaju film.

 

Komentari (0)