Zanimljivosti

ISPOVEST PREDRAGA MIJATOVIĆA KOJA TERA SUZE NA OČI: "Rekli su mi da će mi sin živeti samo 7 godina, ali bio je fenomen!"

Čuveni nekadašnji fudbaler iako ima tri ćerke, nikada nije prežalio gubitak sina Andreja, koji je rođen sa cerebralnom paralizom.

22.10.2024 20:15

ISPOVEST PREDRAGA MIJATOVIĆA KOJA TERA SUZE NA OČI: "Rekli su mi da će mi sin živeti samo 7 godina, ali bio je fenomen!"
Dusan Milenkovic/ATAImages

Prošlo je 15 godina od velike tragedije koju je proživeo legendarni fudbaler Predrag Mijatović, kada je u junu 2009. godine izgubio sina Andreja. Andrej, rođen iz braka sa Elenom Karaman Karić, preminuo je u 14-oj godini u bolnici u Valensiji. Dečak je od rođenja imao cerebralnu paralizu, a kasnije je oboleo i od hidrocefalitisa, što je na kraju dovelo do njegovog preranog odlaska.

Mijatović i Elena, imaju i sina Luku koji je dalju karijeru nastavio u Americi. Nekadašnji as Partizana, Valensije, Real Madrida i Fiorentine je kasnije oženio Anetu i sa njom dobio tri ćerke Nađu, Ninu i Lolu.

Čuveni nekadašnji fudbaler retko je govorio o tragediji sina Andreja na televiziji.

- Znao sam da je sin loše i da ću živeti duže od njega. Pričaš sa doktorima, pa ga vodiš ovamo, onamo, pa shvatiš da su te prognoze koje su mi doktori davali za njega pogrešne. Rekli su da će živeti sedam godina, pa prođe sedma, osma, deveta... Umro je sa 14. Shvatio sam da je fenomen, jer je živeo duplo duže od svih prognoza. Fenomen je, idol. Pripremaš se ceo život na to, ali je teško - istakao je on svojevremno u jednoj televizijskoj emisiji.

 

 

Kao i svakoj majci Eleni je Andrejevo stanje izuzetno teško palo.

- Od samog Andrejevog rođenja sam primetila da nešto nije u redu i kasnije da hidrocefalus nije njegov osnovni problem. Dete koje je hipertonično, koje nema instikt za sisanje, hrani se najmanje sat i po. Pri ruci sam uvek imala sondu za koju su mi objasnili kako se stavlja, kroz nosić u želudac. U bolnici su rekli da on može da živi sa nama jedino ako ne prestane da dobija na težini. Činila sam sve da se tamo ne vrati, naučila nekako da ga hranim i čak da mu radim terapije, misleći u svoj svojoj histeriji da to niko bolje od mene neće uraditi - istakla je svojevremeno i ona.

 

 

Iako je tragedija ostavila dubok trag, Mijatović smatra da ga je iskustvo sa Andrejom oblikovalo kao čoveka. 

- Kada sam pomišljao da me uspeh može odvesti na pogrešan put, Andrej je bio tu da me prizemlji. Bio je anđeo čija je misija bila da me vrati u normalu - rekao je on, objašnjavajući da mu je sinovljeva borba za život pomogla da ostane skroman, uprkos velikoj fudbalskoj slavi.

Sadašnja supruga fudbalera, Aneta Mijatović, takođe se prisetila Andreja. 

- Bio je srećno dete, iako nije mogao da govori ni da hoda. Uživao je u društvu svojih sestara i one sa njim - rekla je ona, ističući kako su svi članovi porodice postali bolji ljudi zahvaljujući Andrejevoj prisutnosti.

 

 

Predrag 15 godina posle tragedije može da govori o Andreju bez zadrške, ali sa velikim poštovanjem i tugom.

- To je anđeo koji je uvek prisutan i pazi na sve - zaključio je on.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)