Zanimljivosti

HRVATSKA MILIONERKA RADI U SRPSKOJ GIMNAZIJI: Evo šta je Mira uradila sa dobijenim novcem na kvizu

Jedna od učesnica popularnig kviza rešila je bitne životne potrebe.

10.02.2024 19:20

HRVATSKA MILIONERKA RADI U SRPSKOJ GIMNAZIJI: Evo šta je Mira uradila sa dobijenim novcem na kvizu
Foto: YouTube Screenhshot

Popularni hrvatski voditelj i glumac Tarik Filipović na društvenoj mreži Instagram prisetio se prve i jedine hrvatske pobednice u kvizu "Ko želi biti miloner". Jedna od nezaboravnih hrvatskih milionerki bila je plavokosa profesorka hrvatskog jezika Mira Bićanić iz Virovitice koja je 2003. godine odnela pobedu u popularnoj emisiji .  

Profesorka tada je imala trideset godina, a svoj prvi milion osvojila je 14. juna 2003. godine, a na poslednjem pitanju iskoristila je pomoć "pitaj publiku“. Pitanje za milion hrvatskih kuna glasilo je: „Koja je od navedenih TV voditeljki  je godine 2001. istrčala Pariški maraton?“, a ponuđeni odgovori bili su: Mirjana Hrga, Sandra Antolić, Mirna Zidarić, Ines Preindl. 

Foto: YouTube Screenhshot

Hrvatska milionerka

Maraton joj je donio milion, a onda se godinama ništa nije znalo o simpatičnoj plavuši Miri koja je odmah otkrila da će od dobijenog novca sebi osigurati nekretninu, odnosno krov nad glavom. Dvadeset godina, uskoro 21., Mira ima svoj stan i trenutno radi kao profesorka hrvatskog jezika u Srpskoj pravoslavnoj opštoj gimnaziji „Kantakuzina Katarina Branković“  u Zagrebu, a upravo se u hrvatsku metropolu preselila nakon osvojenog iznosa u popularnom kvizu.     

Prošle je godine Mira Bićanić bila gošća u emisiji „Zavidavanje“, a govorila je o svom pozivu profeske i ljubavi prema deci s kojom se kao prosvetna radnica druži već 21. godinu. Mira je u svojoj školi poznata kao dobra profesorka koju učenici obožavaju, a jedna od njenih učenica je rekla: „Profesorka nam ne predaje samo hrvatski jezik, ona predaje život“, rekla je, piše Večernji list.  

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)