Rad na emocijama

NOLE CITIRAO TESLU: Najbolji teniser o zdravlju brine kao i srpski genije

Novak Đoković je pokazao da nije samo najbolji na svetu kada je tenis u pitanju, već i u mnogim drugim sferama života, a razlog je to što, između ostalog, prati uputstva genija Nikole Tesle.

12.01.2022 09:25

NOLE CITIRAO TESLU: Najbolji teniser o zdravlju brine kao i srpski genije
Srećna republika

Dva Srbina koji su se upisali u istoriju neizbrisivim tragom imaju više sličnosti, odnsono ne liče samo fizički. Naime, očigledno je da je Nole upućen u Teslin rad i misli jer je jednom prilikom citirao stavove slavnog naučnika koji se tiču zdravlja.

Očigledno da se teniser ne interesuje samo za Tesline stavove koji su vezani za nauku, već pomno prati kako je naučnik vodio računa o zdravlju. Shodno tome, citat koji je Novak podelio sa svojom publikom, trebalo bi da nas natera da se zamislimo i da na jedan ozbiljniji način pristupimo zdravlju. Evo celog citata:

" Bolest dolazi zbog mislenog pada. Čovek treba da bude sam svoj lekar. Ako nije tih iznutra, onda mu uzalud svi lekovi i najbolji lekari. Podsvest modernog čoveka je uzburkana kao nemirni okean sa velikim olujnim talasima. Podsvest prepuna utisaka čini da duša bude nemirna. Emocije tada ključaju poput erupcije vulkana. Bez rada na emocijama, duhovnost je samo kula od karata.

A šta je čovek bez mira u duši?

Odvojen od božije blagodati, pokušava da uzaludno pronađe utehu u materijalnim stvarima. Tamo utehe nema, to je rupa bez dna. Još, još, daj još i na kraju ponovo praznina. Kada duša postane mirno more, bonaca, tada počinje isceljenje.

Zapamtite to, to je zlatno pravilo.

Izvor većina bolesti je u duhu, zato duh može da pobedi većinu bolesti“

Očigledno je da se Novak Đoković dosledno pridržava ovih Teslinih uputstava i zato je, ne samo fizički, već i psihički zdrav i jak. 

Komentari (0)