Test ličnosti

Da li možete da pronađete TIGRA u krdu ZEBRI? Optička iluzija koja je zaludela svet

U krdu zebri vešto se krije tigar koji vreba plen i čeka samo trenutak njihove nepažnje pa da se baci u lov

27.07.2022 21:00

Da li možete da pronađete TIGRA u krdu ZEBRI? Optička iluzija koja je zaludela svet
Foto: Shutterstock

Optičke iluzije zaludele su svet. One pomažu u vežbanju moždanih vijuga i imaju veliki uticaj na vid i koordinaciju uma. Poslednja u nizu koja potpuno zaludela svet je fotografija na kojoj se vidi krdo zebri koje pasu na livadi ne sluteći da ih vreba opasan tigar.

Srećna republika vam donosi sliku a vi pokušajte za 10 sekundi da pronađete skrivenog tigra.

Pomoć korak po korak

Ne polazi vam za rukom? Verujemo da su vas šare na leđima zebri potpuno sludele posebno što i tigar ima iste. U nastavku sledi pomoć korak po korak kako da pronađete sakrivenog tigra u žbunu kako vreba svoj plen u krdu zebri.

Savet 1

Tigar je iste boje i ima isti uzorak tela kao zebre. Zato je ova optička iluzija toliko zbunjujuća. U pitanju je beli tigar, ima pruge ali je beo zbog gubitka pigmentacije pa se savršeno uklopio među zebre. On mirno sedi u žbunu, vreba plen i čeka samo trenutak nepažnje među zebrama pa da se baci u lov.

Savet 2

Fokusirajte se na one delove na slici gde inače ne biste gledali. Ljudi se obično fokusiraju na centar slike na prvi pogled. Samo bi vešt posmatrač primetio svaki kutak i ugao slike i video ono što se ne uklapa u kompletnu sliku.

Savet 3

Pogledajte gornji desni ćošak slike i videćete mali žbun iza kog se krije tigar. Toliko se vešto kamuflirao da mu viri samo rep. Samo najveštiji će moći da ga zapaze u roku od 10 sekundi.

Evo ga tigar!

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Seth

29.07.2022 16:39

Promašili ste sliku...