Ostali ljubimci

BEBA NILSKOG KONJA POSTALA ZVEZDA NA MREŽAMA: Preslatko stvorenje našlo se na meti okrutnog ponašanja - šok (VIDEO)

Zbog Mu Deng je udvostručen broj posetilaca u ovom Zoo vrtu.

13.09.2024 15:30

BEBA NILSKOG KONJA POSTALA ZVEZDA NA MREŽAMA: Preslatko stvorenje našlo se na meti okrutnog ponašanja - šok (VIDEO)
Infinity News Collective / imageBROKER / Profimedia

Dvomesečna beba nilskog konja po imenu Mu Deng postala je zvezda društvenih mreža. Ona je rođena u jednom zoo vrtu koji se nalazi oko 100 km od Bankoka i zbog nje je udvostručivši broj posetilaca.
Međutim, gnev na mrežama izazvalo je ponašanje pojedinih posetilaca koji su maltretirali malenu životinju. Oni su bacali razne predmete na bebu nilskog konja, a jedna je polio vodom kako bi je probudio. 

Okrutno ponašenje posetilaca

Ovakvo ponašanje nesavesnih posetilaca osudio je i direktor zoo vrta koji je poručio da je ovakvo ponašanje ne samo okrutno već i opasno za nežnu životinju i da zbog toga pojedinici mogu da odgovaraju za zlostavljanje životinje.

Da bi sprečio dalje maltretiranje Mu Denga on je instalirao kamere oko kaveza kako bi otkrio nesavesne postioce zoo vrta. U međuvremenu maleni nilski konj je postao zvezda širom Tajlanda, ali i sveta. 

 

 

Obožavaoci su napravili umetnička dela i torte po imenu ove bebe, a jedan kozmetički lanac reklamira se tako što navodi kupce da nose svoje rumenilo kao beba nilskog konja. 

Slava ove preslatke životinje počela je kad su čuvari zoološkog vrta počeli da postavljaju video snimke bebe nilskog konja na svoj TikTok nalog koji sada ima 2,5 miliona pratilaca. Takođe, i ima desetine Instagram i Facebook stranica koje dokumentuju njen svakodnevni život na društvenim mrežama.  

Na jednom od snimaka koji je imao više od 2,5 miliona pregleda vidi se kako Mu Deng uživa u kupanju i češkanju čuvara zoo vrta. 

- Od prvog trenutka kad sam ugledao Mu Deng postavio sam sebi cilj da je učinim slavnom, ali nisam očekivao da će postati internacionalna zvezda - rekao je čuvar.

 

 

Beba nilskog konja većinu vremena provodi spavajući i za sad pije samo majčino mleko. Već ima 20 kg i očekuje se da će za mesec dana početi da jede travu. 

U pitanju je patuljasta vrsta nislkog konja poreklom su iz zapadne Afrike. Spadaju u ugroženu vrstu i procenjuje se da ih je u divljini ostalo manje od 3.000. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)