Ostali ljubimci

DA LI STE IKADA VIDELI OVAKO NEŠTO: Čudno stvorenje je zbunilo ljude na mrežama, svi nagađaju koja je životinja u pitanju! (VIDEO)

Gaji se zbog proizvodnje mleka i zbog mesa.

02.04.2024 10:10

DA LI STE IKADA VIDELI OVAKO NEŠTO: Čudno stvorenje je zbunilo ljude na mrežama, svi nagađaju koja je životinja u pitanju! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/islamic_days2

Neobične životinje uvek su bile zanimljive ljudima posebno ako ne obitavaju na području gde ljudi žive. Ipak, većinu životinja moguće je videti u zoološkom vrtu ili barem na internetu pa je malo toga ostalo neotkriveno. Međutim, snimak koji se pojavio na društvenim mrežama na kojoj je prikazana neobična životinja izazvao je veliku pažnju. Mnogi su priznali da nikad u životu nisu videli ništa slično, a drugi su nagađali o kakvom stvorenju je reč. 

Printscreen/TikTok/islamic_days2

Nepoznata životinja koja se pojavila u snimku na TikToku izazvala je pravu pometnju

 

Životinja ima crno-belo krzno, ogromne uši koje vise, kratko lice, izbačenu vilicu i nabore na licu koji je čine grotesknom i pomalo zastrašujućom. Po veličini i izgledu podseća na kravu iako je jasno da nije u pitanju krava. Na snimku se vidi beduin koji je pokušavao da je ukroti, ali se životinja otimala. 

Snimak se pojavio na stranici Bakari farmers na TikToku i izazvao je veliku pažnju ljudi. Dok su neki nagađali o kojoj životinji je reč, većina je priznala da u životu ništa slično nisu videli. 

 

 

- Gledam ovo već tri puta i još uvek mi nije jasno koja vrsta životinje je ovo.

- Da li je ovo damaska koza?

- Zar ovo nije iz "Ratova zvezda?"

- Da li je ova koza prevelika ili je čovek mali?

- Vau...nisam znala da postoji ova vrsta koze...-bili su neki od komentara.

Iako mnogi nisu mogli sa sigurnošću da potvrde o čemu je reč, priznavši da ovakvo stvorenje izaziva strah kod njih te da shvataju kako je priroda još uvek nedovoljno istražena, mnogi su objasnili da je reč o damaskoj kozi.

Damaska koza je poznata i kao Alep, Baladi i Šami i to je rasa koze koja je poreklom iz Sirije. Njena prosečna visina je od 70 do 80 cm, težina od 65 do 90 kg, a životni vek oko 12 godina. Uglavnom se gaji zbog proizvodnje mleka i mesa. 

Damaska koza po imenu Qahr dobila je prvu nagradu za titulu "Najlepša koza" na jednom takmičenju u Rijadu 2008. godine.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)